!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 6

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 στις 12:14 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 66063

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ:Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τηςΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Χώρας

Ταχ.Δ/νση : Σταδίου 27 Τ.Κ. : 10183 Αθήνα Πληροφορίες : Α. Πατσιαβούρα Τηλέφωνο : 213-1364380 FAX : 213-1364383

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 34ΘΕΜΑ :Ένταξη προσωπικού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που ασχολείται με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στις Περιφέρειες (άρθρο 23 παρ. 1 του ν. 3879/2010)

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 1 του ν. 3879/2010 (ΦΕΚ Α 163) «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» ορίζεται ότι από 1-1-2011 η υπηρεσιακή μονάδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ασκεί αρμοδιότητες λαϊκής επιμόρφωσης ή γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων μεταφέρεται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού στο Δήμο που είναι έδρα του Νομού και εντάσσεται στην αντίστοιχη υπηρεσιακή μονάδα που ασκεί αρμοδιότητες σε θέματα δια βίου μάθησης. Αν δεν υπάρχει μονάδα με αρμοδιότητες σε θέματα δια βίου μάθησης, η παραπάνω μονάδα εντάσσεται σε άλλη συναφή υπηρεσιακή μονάδα του Δήμου, η οποία ορίζεται με απόφαση του οικείου Δημάρχου. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που υπάρχει αποκεντρωμένη δομή της παραπάνω υπηρεσιακής μονάδας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε Δήμο που δεν είναι πρωτεύουσα του Νομού, η δομή αυτή μεταφέρεται στον αντίστοιχο δήμο.Από την ανωτέρω περίπτωση μεταφοράς αρμοδιοτήτων και προσωπικού σε Δήμο, εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό που υπηρετεί σε υπηρεσιακή μονάδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ασχολείται με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ή με προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Στο προσωπικό αυτό που απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα, παρέχεται η δυνατότητα, αφού υποβάλει αίτηση στην καθορισμένη από το νόμο προθεσμία, να παραμείνει στην αιρετή περιφέρεια, όπου θα προβλεφθεί στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας υπηρεσία διά βίου μάθησης, η οποία θα ασκεί σχετικές αρμοδιότητες.

Εφόσον πληρούνται οι ανωτέρω νόμιμες προϋποθέσεις, εκδίδεται πράξη του Νομάρχη μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή μέχρι 21-11-2010, που εγκρίνει το αίτημά τους. Το ως άνω προσωπικό από 1-1-2011 εντάσσεται εκ του νόμου στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας εκδιδομένης σχετικής διαπιστωτικής πράξης του οικείου Περιφερειάρχη.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Την παρούσα μπορείτε να την αναζητήσετε και στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου www.ypes.gr στη διαδρομή: Περιφερειακή Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση/ Πρόγραμμα Καλλικράτης/ Μετατάξεις/ Εγκύκλιοι.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.