!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΣΣ - ΑΘΗΝΑ 22/01/11

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 στις 9:11 μ.μ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς Σωματείων:
ΑΤΤΙΚΗ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΚΡΗΤΗ.

Αποφασίστηκε να προταθούν τα εξής:
1. Άμεση συνάντηση με Υπ. Απασχόλησης (θα γίνει προσπάθεια για ραντεβού μεσ΄τη βδομάδα) με σκοπό την ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του Νομοσχεδίου. Σκοπός να <span>διαπιστωθεί</span> αν τελικά με το Νομοσχέδιο-Πρόταση δεν διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών και δεν διασφαλίζεται το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων.
Εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτό συμβαίνει, άμεσα τότε θα ενημερώσουμε όλους τους Φορείς, βουλευτές και θα προγραμματίσουμε απεργία ώστε να κορυφώσουμε την ένστασή μας και την καταγγελία μας για ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας για να ανατρέψουμε αυτή την εξέλιξη και να πιέσουμε για λύση που ζητάμε.

2. Τα αιτήματά μας παραμένουν τα ίδια που είχαμε στην τελευταία μας απεργία και δεν αλλάζουν μετά και την εισήγηση του Αρείου Πάγου.

3. Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με υπόμνημα για να πιέσουμε για τα τρέχοντα ζητήματα.

4. Συνάντηση με την Κοινωνική πολιτική της  ΚΕΔΚΕ.

5. Υπόμνημα προς Αρεοπαγίτες όπου θα ζητάμε εξαίρεση από την όποια αρνητική απόφαση, ως ειδική κατηγορία εργαζομένων. Θα παραθέσουμε νομολογία που έχουμε συγκεντρώσει και στηρίζει την θέση μας. Επίσης θα παραθέσουμε: τον οδηγό εφαρμογής των ΠΕΠ, την συμφωνία της χώρας μας με την ΕΕ, τις δηλώσεις Ντόλιου όπου μιλάει για συνέχιση της Βοήθειας με ή χωρίς  χρηματοδότηση από ΕΕ και άλλο υλικό που ενισχύει και στηρίζει τη θέση μας.

6. Για την Ομοσπονδία διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για τα οικονομικά καθώς για να ξεκινήσει χρειάζονται σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση περίπου 2.500 ευρώ συν τα όποια έξοδα κάθε μήνα για γραφείο και άλλα. Τα οικονομικά των Σωματείων δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να έχουν χρήματα λόγω πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι. πχ. υπάρχουν Σωματεία όπου οι συνάδελφοι δεν έχουν καταβάλει αυτά που πρέπει όπως και το ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι δηλώνουν αδυναμία να κάνουν τη μία ή την άλλη ενέργεια για εξοικονόμηση χρημάτων (πχ. ημερολόγια). Όπως και να έχει είπαμε να δούμε τα έξοδα που χρειάζονται με σημερινά δεδομένα, να πάρουν όλα τα Σωματεία που δεν έχουν το προσχέδιο που είχαμε συντάξει παλιότερα και αν είναι τελικά εφικτό να περάσει από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων (όπου δεν έχει περάσει).

7. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γίνουν μαζικές αγωγές με έναν ή δύο τρείς δικηγόρους Πανελλαδικά ανά Σωματείο (είναι κάτι που θέλει συζήτηση σε κάθε Σωματείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.