!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 στις 10:28 π.μ.

Ερώτηση
Υπάρχει δυνατότητα οι αρμοδιότητες των ΝΠΠΔ παιδικών σταθμών να ασκούνται από το Δήμο;
Απάντηση
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 59/30.12.2010 επισημαίνεται ότι κατά τη σύνταξη του ΟΕΥ του οικείου ΟΤΑ, οι νέες δημοτικές αρχές θα πρέπει να έχουν οριοθετήσει το ρόλο των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, διότι όλες οι αρμοδιότητες των ΝΠΔΔ μπορούν να ασκηθούν από εσωτερικές υπηρεσίες του δήμου, με την επιφύλαξη, ωστόσο, της ύπαρξης ρητής απαγόρευσης συμμετοχής του δήμου σε συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα.
Ερώτηση
Οι ρυθμίσεις μεταφοράς προσωπικού των κοινωφελών επιχειρήσεων σε ΝΠΔΔ ισχύουν και για τις περιπτώσεις που καταργούνται κοινωφελείς επιχειρήσεις;
Απάντηση
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 59/30.12.2010 κατά τις περιπτώσεις συγχωνεύσεων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Καλλικράτη, προβλέπονται ρυθμίσεις για τη μεταφορά του προσωπικού στη νέα επιχείρηση, τη μεταφορά, σε ορισμένες περιπτώσεις, τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού, καθώς και τη διαδοχή σε ζητήματα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων.
Τόσο στο άρθρο 109 όσο και στο άρθρο 112 του ν. 3852/10 οι σχετικές ρυθμίσεις για τη μεταφορά του προσωπικού στη νέα επιχείρηση, τη μεταφορά, σε ορισμένες περιπτώσεις, τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού, καθώς και τη διαδοχή σε ζητήματα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων, αφορούν επιχειρήσεις που συγχωνεύονται και όχι επιχειρήσεις που καταργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.