!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΓΙΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 στις 7:36 π.μ.

12/10/10


Έγιναν αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι με απόφαση του Δ.Σ της πρώην ΑΔΕΙ Νίκου Γκόντα ότι οι συμβάσεις εργαζομένων στην πρώην ΑΔΕΙ μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απέσπασε η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση (χωρίς κάλυψη από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ λόγω των απαγορεύσεων στην προβολή υποψηφίων) του δημοτικού συμβουλίου, θέτοντας σχετικό ερώτημα.Αν και δεν εξηγήθηκε με ποιον ακριβώς νόμο ή διάταξη έγινε η μετατροπή, ουσιαστικά η νέα παράταξη «Ενότητα Πολιτών» πέτυχε να αναλάβει δημοσίως την «ευθύνη» ο κ. Γκόντας και παρόλο που και η αντιπολίτευση ζήτησε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι εργαζόμενοι έτυχαν αυτής της θετικής λύσης για την απασχόληση τους, όλα αφέθηκαν για το μέλλον...Για την ίδια δημοτική επιχείρηση έγινε μεγάλη συζήτηση ως προς τα οικονο0μικά ανοίγματα της με αφορμή την τελευταία έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, με την δημοτική αρχή να παραδέχεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για μισθούς και δεν πήγαν σε έργα. Θέμα έγινε και για τα συσσίτια απόρων που αυξήθηκαν κατά πολύ και έφτασαν τους 300 συμπολίτες. Δια ζώσης απάντηση ζήτησε η αντιπολίτευση Στο ερώτημα που διατύπωσε δύο φορές εγγράφως η παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» για το νόμο που προβλέπει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων, σε αορίστου, επανέλαβε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, παίρνοντας το λόγο πριν την συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.Ο κ. Φίλιος αφού σημείωσε ότι ήδη αντηλλάγησαν δια του τύπου απόψεις των δυο πλευρών, επανέλαβε το ερώτημα, αν πρόκειται για νόμιμη διαδικασία και έλαβε θετική απάντηση από τον δήμαρχο, η οποία και κατεγράφη στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.Επίσης η «Ενότητα Πολιτών» όπως διατυπώθηκε από τον κ. Φίλιο και άλλους συμβούλους της μειοψηφίας, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις, αξίζουν τον σεβασμό όλων και ότι κανένας δεν δικαιούται να τους εμπαίζει, ούτε να τους μετατρέπει σε μέρος του προεκλογικού του παιχνιδιού.Ο κ. Φίλιος επικαλέστηκε και ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ με την οποία καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για κανέναν εργαζόμενο, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος.

Πάγιες και διαρκείς ανάγκες Επικαλούμενος τη νομοθεσία ο κ. Γκόντας, υποστήριξε πως όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Α.Δ.Ε.Ι. και με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, αποφεύγοντας έτσι κάθε δικαστική τους εμπλοκή. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι με το διάταγμα Παυλόπουλου μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις για το 25%-30% των εργαζομένων και για τους υπόλοιπους, με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Άρα, είπε ο δήμαρχος, αυτό που θα πετύχαιναν οι εργαζόμενοι με δικαστική προσφυγή, έγινε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΕΙ».Ο κ. Γκόντας πρόσθεσε ότι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων χωρίς καμία διάκριση, είναι υποχρέωσή και δέσμευση.Από τη συζήτηση δεν έλειψε η αντιπαράθεση για τα οικονομικά της πρώην ΑΔΕΙ με αφορμή τον τελευταίο διαχειριστικό έλεγχο για το 2009 και το τετράμηνο του 2010 που είδε το φως της δημοσιότητας και ανεβάζει σε 27 εκ. ευρώ το έλλειμμα της επιχείρησης, ενώ ο προηγούμενος έλεγχος για την περίοδο 2004-2008 έδειχνε άνοιγμα 15 εκ. ευρώ. Ο δήμαρχος μετά από τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, τόνισε: «Οι διαχειριστικοί έλεγχοι που έγιναν απέδειξαν ότι καμία «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της δεν υπάρχει, όπως διατείνονταν όλο αυτό το διάστημα η αντιπολίτευση. Όλα τα χρήματα διατέθηκαν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων που η αντιπολίτευση επεδίωκε την απόλυσή τους. Είναι αδιανόητο να υπάρχει διαφωνία για τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου των εργαζομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλαδή της κάλυψης των πάγιων και διαρκών αναγκών στο Δήμο».

Αυξήθηκαν τα συσσίτια Από τον Φ. Φίλιο τέθηκε και το ερώτημα για τα συσσίτια απόρων, που είναι αυξημένοι το τελευταίο διάστημα και εμμέσως ζήτησε να πληροφορηθεί αν όντως υπάρχουν τόσες ανάγκες ή συμβαίνει κάτι άλλο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ξεκίνησαν με την κάλυψη 40 οικογενειών και έχει ξεπεράσει τις 300 σήμερα. «Δε γνωρίζαμε το μέγεθος του προβλήματος και φτάσαμε σ' αυτό τον αριθμό. Εμείς δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν την προσφορά συσσιτίου, ούτε κλείσαμε την πόρτα σε κανέναν. Το ότι σε καθημερινή βάση και για 365 μέρες το χρόνο, διανέμεται κατ' οίκον από το Δήμο συσσίτιο σε απόρους συμπολίτες είναι μεγάλη κοινωνική συνεισφορά που πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο κάθε συμπολίτη σιτιζόμενο» είπε χαρακτηριστικά. Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε το οριστικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών, προϋπολογισμού 15.213.500 ευρώ.Σ' αυτό προβλέπονται αναπλάσεις-πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης (6 εκ. ευρώ), ανάπλαση του πάρκου «Λιθαρίτσια» (2,5 εκ. ευρώ), ανάπλαση του διατηρητέου κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου της «ΌΑΣΗΣ» (2 εκ. ευρώ), βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων-παιδικής χαράς-αυλές σχολείων (1 εκ. ευρώ), αναβάθμιση χώρων φροντίδας παιδιών (1 εκ. ευρώ), κατασκευή πλατείας Χατζή στους Αμπελόκηπους (2,5 εκ. ευρώ), προμήθεια και εγκατάσταση Κόμβων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης (213.500 ευρώ).Τέλος με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, η αναβάθμιση της οδού σύνδεσης του Δ.Δ. Νεοχωρόπουλου με την πόλη των Ιωαννίνων, στον κόμβο Σεισμοπλήκτων, (6.272.190 ευρώ) και η αναβάθμιση της οδού σύνδεσης του Δ.Δ. Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων (4 εκ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.