!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ.

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:26 μ.μ.

 Σημαντική κατάκτηση για την ελληνική Πολιτεία και κοινωνία αποτελεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περίπτωση ο κοινωνικός χαρακτήρας του.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό πως το πρόγραμμα κατά την εφαρμογή του το νέο έτος θα αποκλείει τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανοιχτή επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Αντιθέτως, τονίζει, ακόμη και εάν κατά το έτος 2011 πρέπει να εξασφαλιστούν, πέραν της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης, εθνικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών αυτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η ελληνική Πολιτεία έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να το πράξει.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει και την ανάγκη να διασφαλιστεί και μετά το 2012 ο κοινωνικός χαρακτήρας του Προγράμματος, με τη χρηματοδότησή του αποκλειστικά και μόνο με δημόσιους εθνικούς πόρους. «Η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του Προγράμματος, η οποία αναμφισβήτητα θα σηματοδοτήσει την πλήρη εμπορευματοποίησή του, θα οδηγήσει στην πλήρη μετάλλαξη του χαρακτήρα του, αφού με αυτόν τον τρόπο δεν θα απευθύνεται στους πλέον ευάλωτους, αλλά στους "έχοντες και κατέχοντες"», προστίθεται στην επιστολή.

Η Συνομοσπονδία ζητεί την προσωπική παρέμβαση της Υπουργού προκειμένου να διασφαλιστεί αφενός ο κοινωνικός, δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά το πέρας του έτους 2011 αφετέρου ότι δεν θα μείνουν «εκτός» εκείνα τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη τις υπηρεσίες του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.