!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσίαση της πρότασης του ΣΚΛΕ για τη Διευθ.Κοιν.Πολιτ.των Δήμων σε Ημερίδα

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:26 μ.μ.

Παρουσίαση της βασικής θέσης του ΣΚΛΕ για ένταξη όλων των προγραμμάτων, δράσεων και δομών κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής που πρόκειταν συσταθεί στους Δήμους σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, σε Ημερίδα του Τομέα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.
 Η Πρόταση του ΣΚΛΕ σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών / Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής που προβλέπεται να δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο από το Πρόγραμμα Καλλικράτης, παρουσιάστηκε σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 στις 17:00. 
 Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με τίτλο: «Τολμηρή Προσέγγιση της τρίτης ηλικίας, Μια πρωτοβουλία διαλόγου από τομέα Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ». Σκοπός της Ημερίδας ήταν μεταξύ των άλλων και η διαμόρφωση προτάσεων για τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας Υπηρεσιών και Προγραμμάτων που λειτουργούν στους Δήμους για τους ηλικιωμένους με την ευκαιρία και της εφαρμογής του Προγράμματος Καλλικράτης.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του ΣΚΛΕ, παρουσιάστηκαν τεκμηριωμένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρότασης του ΣΚΛΕ, σε σχέση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές δυνατότητες που προκρίνονται, αναπτύχθηκε συνοπτικά  το προτεινόμενο Σχέδιο Διοικητικής Διάρθρωσης Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και έγινε υπολογισμός του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την εφαρμογή της πρότασης.
Συμμετείχαν ως ομιλητές: ο κύριος Λάμπρος Μίχος, Βουλευτής Β΄Αθήνας & Γραμματέας Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Θεόδωρος Τσέκος, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, η κυρία Αφροδίτη Τεπερόγλου, Κοινωνιολόγος – Ερευνήτρια, η κυρία Μαρία Καρακλιούμη, Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αττικής, Γραμματέας Τύπου & ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Κώστας Φενέκος, Γιατρός & Εκδότης του περιοδικού «ΑΡΜΟΝΙΑ & ΖΩΗ». Την ημερίδα παρακολούθησαν Δήμαρχοι, Αντιδημάρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Μέλη ΝΠΔΔ ΟΤΑ καθώς και πολλοί εργαζόμενοι στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.