!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Να ανακληθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 11 Φλεβάρη του 2011 υιοθέτησε την, με αριθμό 432/2010, απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ), με την οποία δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, που μεταφέρθηκαν στους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 269 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Δ.Κ), για τη βαθμολογική εξέλιξη και την προαγωγή τους.
Η απόφαση αυτή είναι:
1.Απαράδεκτη, γιατί αυθαίρετα παραγνωρίζεται και διαγράφεται προϋπηρεσία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνάει τα είκοσι χρόνια.
2.Άδικη γιατί αντιμετωπίζει ανισότιμα αυτούς τους εργαζόμενους σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους που έχουν ίδια εργασιακή σχέση και ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, πολύ περισσότερο που γίνεται σε μια περίοδο που αναμένεται η έκδοση του Π.Δ., με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα κρίσης για την κατάληψη θέσεων ευθύνης στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και
3.Παράλογη, γιατί στερείται κάθε σοβαρού επιχειρήματος, μιας και η εργασία τους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ήταν ίδια ή παρόμοια μ’ αυτή, που συνέχισαν να προσφέρουν στους Δήμους ή τα Ν.Π.Δ.Δ. και μετά τη μετάταξή τους. Εξάλλου το άρθρο 269 του ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ) στην παράγραφο 4. αναφέρει ότι το προσωπικό αυτό «… καταλαμβάνει, είτε οργανικές είτε με απόφαση του Δ.Σ. συνιστώμενες προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας, διέπεται δε ως προς τους όρους και το ύψος της αμοιβής της εργασίας του από τις Σ.Σ.Ε. που ισχύουν εκάστοτε για το προσωπικό των Ο.Τ.Α.»
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που μοναδικό της μέλημα είναι πώς θα αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και την απαράδεκτη επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, που προχώρησε στην έκδοση αυτής της εγκυκλίου χωρίς καν να συζητήσει και να ενημερώσει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που εκπροσωπεί αυτούς τους εργαζόμενους.
Τέλος καλεί την  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να παρέμβουν για να ανακληθεί αυτή η εγκύκλιος.

Φλεβάρης 2011-02-19                                                        Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.[1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.