!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Γιώργου Χαρίση

by ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ on Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:15 π.μ.



Σχετικά με τον «πόλεμο» δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ του υπουργού εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Ν. Κακλαμάνη για τους τόνους των απορριμμάτων που υπάρχουν στο Δήμο Αθηναίων, θέλουμε να δηλώσουμε ότι:
Και οι δύο κύριοι δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν, γιατί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που παρουσιάζεται σήμερα στο δήμο Αθηναίων και σε άλλους δήμους.
Ο πρώτος, γιατί η κυβέρνησή του απαγόρευσε τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεν μονιμοποίησε τους συμβασιούχους που εργάζονται χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, μείωσε τους Κ.Α.Π., με αποτέλεσμα να μην μπορούν σήμερα να λειτουργούν οι δήμοι και να μην ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Ο δεύτερος γιατί αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τις πάγιες ανάγκες, ανακύκλωνε τους συμβασιούχους, χρησιμοποιώντας τους για τις ρουσφετολογικές του ανάγκες, ενώ σαν πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων, των εργολάβων καθαριότητας και της μείωσης των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης.
Και οι δύο είναι συνυπεύθυνοι γιατί δραματικές επιπτώσεις που θα έχει ο Καλλικράτης στην κοινωνία και τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος θα λειτουργήσει ως Προκρούστης των κοινωνικών πολιτικών και των πολιτικών πρόνοιας των δήμων και ως Εφιάλτης για τους εργαζόμενους με τις χιλιάδες απολύσεις που σχεδιάζονται.
Σήμερα είναι τα σκουπίδια, αύριο θα είναι η εγκατάλειψη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας με την διακοπή των προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι, τα Κ.Δ.Α.Π, το κλείσιμο των Κ.Α.Π.Η. κλπ.
Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος σήμερα είναι η παράταση όλων των συμβάσεων για να μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα αυτές οι λειτουργίες και η ομαλή λειτουργία των ΧΥΤΑ και των υπηρεσιών καθαριότητας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών, αλλιώς όλος αυτός ο κλεφτοπόλεμος γίνεται για «ωριμάσουν» την ιδέα της εισόδου ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων και στους τομείς κοινωνικής πρόνοιας των Ο.Τ.Α.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία ένα μόνο δρόμο έχουν: Να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας που την επιβάλουν και γι’ αυτό η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη αποτελεί το κύριό μας μέλημα για το επόμενο διάστημα.

Αθήνα 9 Δεκέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.