!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥΝ



Όταν πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στους ορατούς κινδύνους περικοπής του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι’ κανείς ίσως να μην μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί την σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος.
Και όμως τα παραδείγματα βγαίνουν στο φώς δυστυχώς ένα –ένα αδιάψευστοι μάρτυρες των επισημανσεών μας και των καυστικών σχολίων μας.
Η πρόσφατη επίσκεψη μάλιστα του δημάρχου της Πάτρας στην οικογένεια του Νεκτάριου Ιντζέ, αποτελεί απόδειξη του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που έχει σημειωθεί. Ολόκληρη η οικογένεια χτυπημένη από αρρώστιες έβρισκε πραγματική ανακούφιση και φροντίδα στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’.
Σήμερα η κυβέρνηση με την νέα αποφασή της τους ενημερώνει, ότι δυστυχώς θα πρέπει ναχουν άνεργο άτομο για να συνεχισθεί η βοήθεια στο σπίτι. Με λίγα λόγια καταργούν στην πράξη το τόσο σημαντικό πρόγραμμα.
Τελικά οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύονται, οδηγούμαστε σε σταδιακή κατάργηση ενός από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς κοινωνικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων.
Οι ωφελούμενοι πλέον θάναι άνεργοι η εργαζόμενοι που απειλούνται με ανεργία και όχι ηλικιωμένα άτομα, ΑμεΑ και γενικά κοινωνικά ανήμπορα άτομα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι Καλλικρατικοί Δήμοι, έχουν υποχρέωση και καθήκον να βοηθήσουν και να στηρίξουν από την πλευρά τους την τροποποίηση της ΚΥΑ ,ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλες οι ανήμπορες κοινωνικά ομάδες και να διαθέσουν την απαραίτητη συμμετοχή τους για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος και για το 2011.
Ο Δήμος της Πάτρας ευελπιστώ, ότι με κοινωνική ευαισθησία θα δεί με ιδιαίτερη προσοχή το όλο ζήτημα και θα σταθεί αρωγός στα άτομα που μέχρι χθές ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα. Εχει καθήκον και Υποχρέωση, όπως και ολόκληρη η κοινωνία της πόλης μας.

Μαρία Μανωλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.