!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

SOS για τις δομές πρόνοιας εκπέμπει το αναπηρικό κίνημα

ΕΣΑμεΑ : «Είναι ανήθικο να δίνονται εκατομμύρια στα Special Olympics όταν η πρόνοια καταρρέει»

"Τα πάμπολλα στην χώρα μας ιδρύματα τύπου ΚΕΠΕΠ Λεχαινών δεν αποτελούν δομές κοινωνικής φροντίδας όπως ψευδεπίγραφα αποκαλούνται αλλά δομές κοινωνικού εγκλεισμού που παραβιάζουν κατάφωρα τα συταγματικά δικαιώμτα των ΑμεΑ" επισημαίνει η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ με αφορμή των συνεχόμενων δημοσιευμάτων της "Ε" για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

 

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ "απαιτούνται δράσεις για να μπει φρένο στην συνολική κατάρρευση του προνοιακού συστήματος, όπως αυτή καθρεπτίζεται στις τραγικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και όλες τις συναφείς δομές". Η συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι "ο τομέας της πρόνοιας αποτελεί διαχρονικά τον φτωχό συγγενή του τομέα της υγείας" και αξιώνει "την εξεύρεση οικονομικών πόρων για την άμεση ενίσχυσή του"

 

Στο κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την ύπαρξη ή μη πόρων για την διάσωση του καταρρέοντος τομέα της πρόνοιας η επιχειρηματολογία της ΕΣΑμεΑ είναι αφοπλιστική. Η συνομοσπονδία εξηγεί ότι "η ελληνική πολιτεία χρηματοδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια τα Special Olympics, ενώ δεν έχει φροντίσει πρώτα να ανταποκριθεί στην βασική της υποχρέωση εξασφάλισης ανθρώπινων όρων ζωής για τους ανθρώπους με αναπηρία" .

 

Οπως με έμφαση η ΕΣΑμεΑ  λέει "η κατασπατάληση σημαντικών δημοσίων πόρων για διοργανώσεις φιλανθρωπικών φορέων όταν τα προνοιακά προγράμματα και υπηρεσίες καταρρέουν, συνιστά λογική ανεπίτρεπτη και αδικαιολόγητη"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Φεβρουάριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.