!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΕΔΚΕ ΤΗΣ 24/02/2011

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ &
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ
Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ
της 24ης Φεβρουαρίου 2011

Στην Αθήνα σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Νικήτα Κακλαμάνη, Δημάρχου Αθηναίων και υπό την προεδρία του.

Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Δανιηλίδης Συμεών Συκεών, Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης Χαλανδρείου, Καραγιάννης Ιωάννης Λαγκαδά, Κοιμήσης Απόστολος Αμφιλοχίας, Κοτρωνιάς Γεώργιος Λαμιέων, Κουράκης Ιωάννης Ηρακλείου Κρήτης, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων, Μαραβέλιας Δημήτριος Χαϊδαρίου, Παπαγεωργόπουλος Βασίλειος Θεσσαλονίκης, Ταμήλος Μιχαήλ Τρικκαίων, Τζανακούλης Κων/νος Λαρισαίων, Τουφεγγόπουλος Σταύρος Εξαπλατάνου και Τσιαντής Δημήτριος Πλαστήρα.

Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αμοιρίδης Ιωάννης Κατερίνης, Γκοτσόπουλος Θεόδωρος Παλλήνης, Κορομάντζος Βασίλειος Αθηναίων, Λινάκης Κυριάκος Χολαργού, Μαστοράκος Γεώργιος Ηρακλείου Αττικής, Μουράτογλου Ιωάννης Έδεσσας, Μπαρμπάκος Ευάγγελος Καλλιθέας και Σιώμος Βλάσσης Πεντέλης.

Απόντες: οι Δήμαρχοι: Βαρβιδάκης Κυριάκος Χανίων, Φασούλας Παναγιώτης Πειραιά, Φούρας Ανδρέας Πατρέων, Χαραλάμπους Ιωάννης Νέας Ιωνίας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλευράς Διονύσιος Καλαμάτας, Γιαννόπουλος Γεώργιος Ροδίων, Μπελώνη-Αράπη Παναγιώτα Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Ροκοφύλλου Άννα Αθηναίων.

Γενομένης συζητήσεως πάρθηκε η παρακάτω απόφαση:
...........................................................................................................
Απόφαση 16η

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τη συνέχιση των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ αφού άκουσε την εισήγηση του Σ. Δανιηλίδη, Προέδρου Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλλυλεγγύης, σχετικά με την επικείμενη  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα "βοήθεια στο Σπίτι" και "Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ,

ύστερα από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει ομόφωνα

  1. Να μην αποκλειστούν τα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα που αποτελούν και τη βασική ομάδα στόχου των προγραμμάτων.
  2. Να μην καταργηθεί η δυνατότητα στις Δομές να απασχολούν πρόσθετες ειδικότητες (γιατρούς, Φυσιοθεραπευτές κλπ), όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα, γεγονός απαραίτητο για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και για τη συνέχιση της εργασίας αυτών των εργαζομένων.
  3. Να αποσαφινιστεί η διαδικασία πιστοποίησης όσων εργαζομένων "απειλούνται" με ανεργία, με ελαστική ερμηνία στα κριτήρια.
  4. Να υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης των αιτήσεων των ωφελούμενων από το Δήμο ή την Κοινωφελή Επιχείρηση ή το ΚΑΠΗ και μετά να αποστέλλονται στην ΕΕΤΑΑ.
  5. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλισθούν επιπλέον πόροι από το ΕΣΠΑ (από 60 εκατ. Ευρώ στα 100 εκατ. Ευρώ), ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότεροι ωφελούμενοι.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε να υπάρξει άμεσα επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την κάλυψη της χρηματοδότησης των προγραμμάτων για το μεταβατικό διάστημα από 1/1/2011 έως την οριστική ένταξη των Προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ.

Τέλος το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Επιτροπής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης κ. Σ. Δανιηλίδη, για τη διεκδίκηση της συνέχισης των Προγραμμάτων μετά τις 31/12/2011, όπου, όπως διαφαίνεται λήγη η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους, για τη συγχρηματοδότηση των Προγραμμάτων από εθνικούς πόρους και με τη συμμετοχή των ασφαλιστικών Ταμείων ( που αποτελεί και ομόφωνη απόφαση των προηγούμενων Συνεδρείων της ΚΕΔΚΕ).

.......................................................................................
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Ο Πρόεδρος                                                       Ο Α΄Αντιπρόεδρος
Νικήτας Κακλαμάνης                                      Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος
Δήμαρχος Αθηναίων                                           Δήμαρχος Θεσσαλονίκης


   Ο Β΄Αντιπρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Κων/νος Τζανακούλης                                           Βασίλειος Κορομάντζος
Δήμαρχος Λαρισαίων                                             Δημ. Συμβ. Αθηναίων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.