!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Λούκας - Γιώργου για τις κοινωνικές επιχειρήσεις


Καινοτομία για τους ανέργους φέρνει η κυβέρνηση


08/03/2011  

Η συγκράτηση της ανεργίας, με αιχμή την κοινωφελή εργασία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την υπουργό Εργασίας κα. Λούκα Κατσέλη.

Τα μέτρα κατά της ανεργίας θα πάρουν το «πράσινο φως» στη συνεδρίαση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθούν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, ενώ σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνεται η σύσταση μιας νέας μορφής κοινωνικών επιχειρήσεων, στην οποία θα απορροφώνται άνεργοι, που θα πουλούν τις υπηρεσίες τους σε δήμους και περιφέρειες.

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός έχει προσωπικά ασχοληθεί με αυτήν την καινοτομία, λόγω της εμπειρίας του στο εξωτερικό.

Στόχος είναι η εξασφάλιση 60.000 έως 70.000 θέσεων εργασίας για το 2011, μέσα από Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Εργασίας (ΤΟΠΣΑ), (Προϋπολογισμός 200 εκατομμύρια ευρώ), από το νέο θεσμό των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και από τα Ειδικά Προγράμματα απασχόλησης για ευπαθείς ομάδες (Προϋπολογισμός 80 εκατομμύρια ευρώ).

Τα προγράμματα θα αφορούν στην επιδότηση θέσεων εργασίας ή ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και στην ενίσχυση ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι επιστήμονες, ενώ θα ενισχυθούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι περιφέρειες θα επιδοτηθούν με 280 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προσλάβουν ανέργους ή να "αγοράσουν" τις υπηρεσίες των εταιρειών που θα συστήσουν οι άνεργοι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας (βοήθεια στο σπίτι, συντήρηση χώρων πρασίνου, καθαρισμός ακτών, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.ά.).

Συζητήθηκε μάλιστα και το καθεστώς ασφάλισης των ανέργων ως εταίρων στις νέες επιχειρήσεις, οι οποίοι, σύμφωνα με τις προτάσεις που εξετάζονται, θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ με χαμηλότερο ασφάλιστρο.
πηγη : Πρώτο Θέμα online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.