!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΕΔΚΕ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΒΣΣ & ΜΚΜ

ΚΕΔΚΕ                                                              ΑΘΗΝΑ..................
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                         Αριθμ. Πρωτ 17/3/2011
ΔΗΜΩΝ                                                            6/3
& ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ

Διεύθυνση Επεξεργασίας & Σχεδιασμού
Πολιτικών της Τ.Α.
Πληροφορίες κ. Χρύσα Μανάρα, Δ/ντρια
                           τηλ. 2132147512

                                                                             Προς την
                                                               Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού
                                                               και δράσεων Ε.Κ.Τ.

                                                               Υπόψη κ. Χρήστου Κύρκογλου


          Παρατηρήσεις επί του σχεδίου Πρόσκλησης Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συνέχιση των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

         Σε σχέση με προτεινόμενο σχέδιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδειαφέροντος για τη συνέχιση των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας", σας καταθέτουμε τις παρατηρήσεις μας, όπως έχουν διατυπωθεί σε μία σειρά ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. 
(υπ' αριθμ, 134/3727/23.11.2010, 3/12.1.2011,16/24.2.2011, 35/16.3.2011)

Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ εμμένει στα εξής:

  • Δεν προβλέπεται αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ από 60.000.000Ε σε 100.000.000Ε 'οπως η ΚΕΔΚΕ είχε ζητήσει με προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ της.
  • Δεν καλύπτονται τα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη συγκεκριμένη ομάδα στόχο του προγράμματος, που μέχρι και σήμερα αποτελεί το βασικό όγκο των εξυπηρετουμένων.
  • Αύξηση της επιχορήγησης ανά εξυπηρετούμενο σε 2.500Ε από 2.000Ε, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης των μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων χωρίς παιδιά.

Ως προς τους ωφελούμενους (άρθρο 3) που απειλούνται με ανεργία πλην των περιπτώσεων που προβλέπει το σχέδιο πρόσκλησης θα πρέπει οποσδήποτε να συμπεριληφθούν, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία,

  • Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται σε φθίνοντες κλάδους ή σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη προβεί σε μειώσεις προσωπικού.
 
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται σε κρίση ή δραστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
 
  • Ως προς τους ωφελούμενους (3.4.3) που ειναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και που θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ θα πρέπει να διασφαλισθεί η βούληση του ΟΑΕΔ να χορηγέι τέτοιες βεβαιώσεις.

Ανάδοχοι- Συμβάσεις παρ. (2.6) σελ. 18 η διατύπωση: 
  • "Ο ανάδοχος δεν δικαιούται να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει, σε οποιονδήποτε τρίτο, τη σύμβαση ή μέρος αυτής ή οποιοδήποτε δικαίωμα ή υποχρέωση απορρέει από αυτή" να συμπληρωθεί με το παρακάτω: "Ειδικά για τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, που συγχωνεύονται σύμφωνα με το Ν3852/2010 δίνεται η δυνατότητα μεταβίβασης της σύμβασης στο νέο Νομικό Πρόσωπο που προήλθε από τη συγχώνευση νομικού προσώπου των ΟΤΑ το οποίο υπέβαλε εγκριθείσα αίτηση" 

       Τέλος σε κάθε περίπτωση διαπιστώνοντας ότι το όλο σύστημα είναι εξαιρετικά γραφειοκρατικό και χρονοβόρο, ως προς τη συλλογή διαφόρων πιστοποιητικών και αποδεικτικών πιστεύουμε ότι
  • Η κατάθεση στην ΕΕΤΑΑ των αιτήσεων των ωφελούμενων καθιστά την όλη διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα αλλά και επισφαλή ως προς την ορθότητα των στοιχείων
      Ας εξετασθεί η εναλλακτική λύση που έχει προτείνει η ΚΕΔΚΕ για τη συγκέντρωση των αιτήσεων των ωφελούμενων από τους φορείς υλοποίησης και κατόπιν η αποστολή τους στην ΕΕΤΑΑ.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής 
Κοινωνικής Πολιτικής Απασχόλησης και Αλληλεγγύης 

Σίμος Δανιηλίδης

Δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.