!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των δήμων


από τους Βσσ Ηπειρου την Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 στις 4:43 μ.μ.
"Βοήθεια στο Σπίτι"

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλα σχεδόν τα αστικά κέντρα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που εφαρμόστηκε, στο εξής θα αφορά περίπου 30-35.000 πολίτες, έναντι των 80-90.000 που αφορούσε το 2010.

Σύμφωνα με όσα δηλώθηκαν από τους δημάρχους, στο εξής οι δικαιούχοι του προγράμματος εκτός του ότι θα πρέπει να είναι άνω των 65 ετών (κάτι που ίσχυε ωστόσο και μέχρι σήμερα) θα πρέπει επιπροσθέτως να έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο μέσα στο σπίτι ή έναν εργαζόμενο που απειλείται με ανεργία (Stage ή πρόγραμμα κατάρτισης κλπ) και να έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΓΑ, καθώς δεν δύνανται να εκδώσουν κάρτα ανεργίας, θα εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

Η δαπάνη της Πολιτείας θα ανέρχεται στις 2.000 ευρώ για τον κάθε πολίτη που μετέχει στο πρόγραμμα, ενώ η συνολική χρηματική ενίσχυση του προγράμματος θα φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα ζητήματα που έθεσαν οι δήμαρχοι ήταν και εκείνο της δυσκολίας πρόσληψης ακόμη και εποχικού προσωπικού, ενώ στο μικροσκόπιο της ΚΕΔΚΕ έχει τεθεί και το ζήτημα της αναγκαστικής εκτέλεσης χρηματικών ενταλμάτων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται σε όσους μένουν απλήρωτοι από τους δήμους (εργαζόμενοι, εργολάβοι, φορείς κλπ) να μπορούν να προχωρούν σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των δήμων προκειμένου να λαμβάνουν όσα τους οφείλονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.