!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ( ΣΕΚΦΕΟ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη: Θ.Βρέντζου


                                                                                                     


                                                                                                     
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                           
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
 ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ      
( ΣΕΚΦΕΟ)                                                                  Ηράκλειο 28/3/2011
 Μπαγκέρη Ειρήνη
Τηλ.6947758664                                                          
                                   
ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη: Θ.Βρέντζου

Κοιν.: Αντιπεριφερειάρχη Ν.Ρεθύμνης:
                                            Μ. Λιονή
   
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αγαπητή κ.Αντιπεριφερειάρχη,
    ο σύλλογος εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα : Βοήθεια στο σπίτι  & ΚΗΦΗ, αριθμεί 470  μέλη. Ο αριθμός των δομών ανέρχεται στις 70 και έχουν εξυπηρετήσει στα οκτώ χρόνια λειτουργίας τους 20000 και πλέον άτομα. Οι συγκεκριμένες δομές κινδυνεύουν με κλείσιμο καθώς:
  • Πρώτον :οι όροι συνέχισης τους που τίθενται στην νέα ΚΥΑ (αρ .17)και αποτυπώνονται στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ, είναι απαράδεχτοι και αποκλείουν την συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων που μέχρι σήμερα έκαναν χρήση: μοναχικούς ,ανήμπορους & ΑΜΕΑ , που δεν έχουν ούτε την οικονομική ευχέρεια να εξυπηρετηθούν, ούτε μπορούν να γίνονται βάρος στα παιδιά τους , φορτώνοντάς τους την φροντίδα τους.
  • και επιπλέον: η προοπτική συνέχισης των προγραμμάτων που δίνει η κυβέρνηση για μετά το πέρας του 2011 είναι ξεκάθαρη. Έχει προτείνει Κοινωνικές επιχειρήσεις κοινωνικής Φροντίδας. Το ζήτημα είναι, εσείς συμφωνείτε στη λογική αυτή, επικροτείτε δηλαδή, η ποιο σημαντική κοινωνική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να πάρει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα;
Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι συγκεκριμένες δομές προσφέρουν πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, διευρύνοντας ποιοτικά και ποσοτικά τις υπηρεσίες φροντίδας που παρέχονται στους πολίτες. Παράλληλα έχουν λειτουργήσει ως κοινωνικές υπηρεσίες, αποτελώντας σε πολλές περιπτώσεις, σε ορεινούς κυρίως δήμους, τις μοναδικές δομές κοινωνικής πολιτικής.
Με βάση την αναγνωρισμένη αυτή προσφορά, ζητάμε να μας στηρίξετε στα παρακάτω αιτήματα:
                                                                                          
  1. Κάλυψη της χρηματοδότησης, από εθνικούς πόρους, για τις δομές οι οποίες δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν ικανό αριθμό ανέργων , για το 2011,έτσι ώστε να μην αποκλειστούν μοναχικοί ,ανήμποροι & ΑΜΕΑ που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται.
  2. Την ένταξη των προγραμμάτων στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και εξασφάλιση της χρηματοδότησης τους, από το 2012, που σταματά η χρηματοδότηση των προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, γνωρίζοντας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας ως υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της περιφέρειας, ηγείστε εκστρατείας ενημέρωσης και διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς σε ότι αφορά τις «Κοινωνικές υπηρεσίες υγείας» όπου εντάσσεται το κοινωνικό παντοπωλείο, η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας και το εθελοντικό ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας διότι το ανθρώπινο δυναμικό του προγράμματος που τόσα χρόνια έχει συμβάλει στην λειτουργία των παραπάνω, δεν καλείται καν, σε μια συζήτηση τέτοιου είδους.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε, να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις εκπρόσωπος μας, από κάθε ΟΤΑ ή σε κάθε νομό, καθώς θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των  παραπάνω.

Ευελπιστώντας στην συνεργασία σας προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία και η βιωσιμότητα των δομών

Με εκτίμηση

            Η πρόεδρος                                                      Η γραμματέας
      Μπαγκέρη Ειρήνη                                            Πανούση Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.