!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η απαξίωση του κοινωνικού κράτους με την αλλαγή του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων 
στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν.Φθιώτιδας
Το «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί τον πιο πετυχημένο θεσμό πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Αποτελεί τη μοναδική δομή ανοιχτής περίθαλψης και συνδέεται με το δικαίωμα του πολίτη να παραμείνει στο περιβάλλον που έχει επιλέξει να ζήσει μέσα από συστηματικές και οργανωμένες υπηρεσίες από Κοινωνικούς Επιστήμονες , Νοσηλευτές και Οικογενειακές Βοηθούς.
Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι» που περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του προγράμματος και στη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, ωφελούμενοι δεν είναι πλέον οι ηλικιωμένοι ή ΑμεΑ, όπου δίδονταν μέχρι τώρα προτεραιότητα , ΑΛΛΑ με τα νέα κριτήρια :
Εξυπηρετούμενοι θα είναι οι ηλικιωμένοι ή τα ΑμεΑ , που στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει κάποιος που διαθέτει κάρτα ανεργίας.
Με το παραπάνω κριτήριο ΑΠΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του προγράμματος ( μοναχικοί, κάτοικοι ορεινών περιοχών , απομακρυσμένοι από υπηρεσίες ή Κέντρα Υγείας κ.α.) και δεν θα μπορούν πια να εξυπηρετούνται από τις Δομές του προγράμματος.
Με τη νέα αλλαγή που επιχειρείται :
• περιορίζονται οι εξυπηρετούμενοι από 90.000 περίπου, πανελλαδικά , σε 30.000 – 35.000.
• Απαξιώνεται το κοινωνικό πρόσωπο των Δήμων &
• Βάλλεται το επαγγελματικό αντικείμενο των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.