!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΑΠΟΚ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΕΚΦΕΟ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ) Ηράκλειο 28/03/2011
Μπαγγέρη Ειρ :6947758664
Προς : Γ.Γραμ.Αποκεντρ.Διοίκ.Κρήτης:
Παπαδάκη Αικ :6942694078 κ.Α.Καρούντζο

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο σύλλογος εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα : Βοήθεια στο σπίτι & ΚΗΦΗ, με αφορμή την απαράδεκτη πρόσκληση του υπουργείου και της ΕΕΤΑΑ, για τον τρόπο συνέχισης του Βοήθεια στο σπίτι και τα προβλήματα που δημιουργεί στην κοινωνία της Κρήτης, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στα δίκαια αιτήματά μας και να αγωνιστείτε μαζί μας για μια ισότιμη κοινωνική πολιτική ,παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας , προς όλους , που την έχουν ανάγκη, αυτή που τόσα χρόνια, περηφανεύεστε ότι δημιουργήσατε και στηρίξατε και που πρέπει να απευθύνεται και να αφορά πρώτα από όλα ηλικιωμένους, μοναχικούς ,ανήμπορους & ΑΜΕΑ , που δεν έχουν ούτε την οικονομική ευχέρεια να εξυπηρετηθούν, πληρώνοντας, ούτε με το να γίνονται βάρος στα παιδιά τους , φορτώνοντάς τους την φροντίδα τους.
• Αντίθετα όπως ήδη θα γνωρίζετε, η πολιτεία ζητά να απευθυνθούμε σε ηλικιωμένους που έχουν κάποιο συγγενή τους άνεργο, και μάλιστα ζητά να τους ζητήσουμε προσωπικά τους στοιχεία, όπως: επικυρωμένη φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας τους, επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητάς τους, εκκαθαριστικό της εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύεται η συγγένεια. Άραγε εσείς θα τα δίνατε όλα αυτά με ευκολία; Και αν ναι, πόσους τέτοιους γνωρίζετε; Πόσους άνεργους θα μπορούσε να βρει κάθε δομή; Για το υπόλοιπο κόστος της κάθε δομής , δεν γίνεται λόγος. Από πού θα καλυφθούν;
• Για το 2012 και μετά, δε, όλες οι υπηρεσίες μας θα δίδονται με κάποιο αντίτιμο……..
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΘΕΛΕΤΕ;
Για όλα αυτά, προκηρύσσουμε:
ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ και 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 &
την Πέμπτη 31 Μαρτίου κ ώρα 11:00 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ζητώντας:
• Κάλυψη της χρηματοδότησης, από εθνικούς πόρους, για τις δομές οι οποίες δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν ικανό αριθμό ανέργων, για το 2011, έτσι ώστε να μην αποκλειστούν μοναχικοί ,ανήμποροι & ΑΜΕΑ που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται.
• Η πολιτεία και η ΚΕΔΚΕ να συμφωνήσουν για σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση, όλων των δομών και να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται, στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ώστε το 2012, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, να γίνει επιτέλους υπηρεσία της πολιτείας και όχι κοινωνική εταιρία του ιδιωτικού κανιβαλισμού όπως προωθείτε να γίνει με Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα.

Επίσης οι εργαζόμενοι :

• Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5,6,7 Μήνες
• Δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν .
Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας ώστε η μέριμνα για τον ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο να γίνει πράξη, γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας αφήνει, να τους αφήνουμε…….
Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να αντιλήφθητε το κρίσιμο της κατάστασης και να αντιδράσετε έγκαιρα μαζί μας.
Εξάλλου η Κρήτη φημίζεται για την πρωτοπορία της και την επαναστατικότητά της.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Μπαγγέρη Ειρήνη Πανούση Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.