!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι γίνεται στην περίπτωση που το ΝΠΔΔ του Δήμου έχει αναλάβει την αρμοδιότητα των προγραμμάτων βοήθεια στο σπίτι;

Τι γίνεται στην περίπτωση που το ΝΠΔΔ του Δήμου έχει αναλάβει την αρμοδιότητα των προγραμμάτων βοήθεια στο σπίτι; Ποιος υποβάλλει την αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα στην περίπτωση αυτή;

Σήμερα για όλους τους Δήμους δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ καμία απόφαση συγχώνευσης νομικών προσώπων και κοινωφελών επιχειρήσεων. Έως ότου δημοσιευτεί η απόφαση της προσαρμογής στις διατάξεις του Καλλικράτη λειτουργούν τα υφιστάμενα ΝΠΔΔ και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο που είχαν. Στις περιπτώσεις όπου η σχετικήαρμοδιότητα μεταφέρθηκε π.χ. στο ΝΠΔΔ του Δήμου από την κοινωφελή επιχείρηση των ΟΤΑ, θα έχουμε έναν νέο φορέα που θα είναι διάδοχος των προγραμμάτων. Σήμερα όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταφοράς των προγραμμάτων από τη στιγμή που το ΦΕΚ της συγχώνευσης των νομικών προσώπων δεν έχει δημοσιευτεί και σίγουρα αυτό δεν θα γίνει για τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων έως την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 08/04/2011. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το νέο συγχωνευμένο ΝΠΔΔ δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση διότι δεν έχει συσταθεί ακόμα και ούτε έχει μεταφερθεί φυσικά το προσωπικό των προγραμμάτων και ο απαιτούμενος εξοπλισμός. Συνεπώς την αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, σε όλες τις περιπτώσεις που τα προγράμματα υλοποιούνταν από κοινωφελείς επιχειρήσεις, θα υποβληθούν και πάλι από τις επιχειρήσεις αυτές. Αυτό θα γίνει είτε οι κοινωφελείς επιχειρήσεις συνεχίσουν να έχουν τα προγράμματα, είτε θα απολέσουν τη σχετική αρμοδιότητα, είτε θα καταργηθούν. Στις περιπτώσεις που μετά τη δημοσίευση των συστατικών πράξεων των νέων συγχωνευμένων ΝΠΔΔ, τις αρμοδιότητες αυτές θα αναλάβουν τα ΝΠΔΔ και όχι η επιχείρηση, θα πρέπει να γίνει μεταβίβαση των προγραμμάτων από τις επιχειρήσεις προς τα ΝΠΔΔ. Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τη μεταβίβαση αυτή υπήρξε σχετική πρόβλεψη στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ (σελ. 21), σύμφωνα με την οποία: «Ο Ανάδοχος δεν δικαιούται να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει, σε οποιονδήποτε τρίτο, τησύμβαση ή μέρος αυτής ή οποιοδήποτε δικαίωμα ή υποχρέωση απορρέει από αυτή.Εξαιρούνται οι μεταβολές που προκύπτουν από την εφαρμογήτου Νόμου του ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α//07-06-2010)». Επίσης υπάρχει και σχετικό πεδίο στην αίτηση συμμετοχής στο οποίο αναγράφεται ότι: «ΕΑΝ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΛΠ, ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.