!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ή Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης ή ΝΠΔΔ για υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ή «Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας»


Θέμα: Υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή του ……………. (Δήμου κοινωφελούς επιχείρησης/ ΝΠΔΔ) στη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκων υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζόμενων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ", στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013 για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της δομής ........... (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι Πευκοχωρίου) 
Σήμερα ………………………………………………………………….
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία – καθώς από το σύνολο ...... μελών ήταν παρόντα ..... μέλη – ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το .......... θέμα της ημερησίας διάταξης, έθεσε υπόψη του Δ.Σ. τα εξής:
Με την 457/21.03.2011 πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. καλούνται οι Δομές που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας κατ΄ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα (άνδρες και γυναίκες) που χρήζουν κατοίκον βοήθειας αλλά και σε μη ηλικιωμένα άτομα (ΑΜΕΑ, κλπ) («Μονάδες Βοήθεια στο Σπίτι», «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας»), οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Άρθρου 2 της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ (Δήμους και Νομικά τους πρόσωπα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, και κάθε είδους φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την κοινωνική ανάπτυξη ή πρόνοια ή συναφείς προς τα ανωτέρω δραστηριότητες), για την υποβολή πρότασης για την υλοποίηση της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και  επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης»



 
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’):
«Στόχος των πράξεων είναι:
-Η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων (εφεξής «ωφελούμενοι») στην εργασία μέσω της ενίσχυσης τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα και λοιπά άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (εφεξής «εξυπηρετούμενοι»). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
-Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας.
-Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, καθώς και μη ηλικιωμένων (ΑΜΕΑ, κλπ) που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών ή και κατ' οίκον βοήθειας, με στόχο την παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, την αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.»
Αντικείμενο της αποτελεί κατά το άρθρο 3 της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’) η παροχή υπηρεσιών φροντίδας κατ' οίκον σε ηλικιωμένα άτομα (άνδρες και γυναίκες) που χρήζουν κατ' οίκον βοήθειας αλλά και σε μη ηλικιωμένα άτομα (ΑΜΕΑ, κ.λπ.), μέσω των «Μονάδων Βοήθειας στο Σπίτι» και των «Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας», με σκοπό την διευκόλυνση στην ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας και στην διατήρηση της εργασίας σε συγγενικά τους άτομα, τα οποία είναι άνεργα ή εργαζόμενα επαπειλούμενα με ανεργία («ωφελούμενοι») αντίστοιχα, τα οποία ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.
Η πράξη θα υλοποιηθεί στη βάση του εξατομικευμένου χαρακτήρα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ωφελουμένων, μέσω παροχής κουπονιών που αυτοί θα λαμβάνουν προκειμένου τα συγγενικά τους πρόσωπα (εξυπηρετούμενοι) να είναι αποδέκτες των υπηρεσιών φροντίδας.
Σύμφωνα με την παρ.α του άρθρου 13 της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’):
«Η πράξη αυτή  αποτελεί μετεξέλιξη της πράξης «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ' οίκον βοήθειας», η οποία είχε ανώτερο χρονικό σημείο υλοποίησης την 31.12.2010 και η οποία περιγράφεται στην με αριθμό οικ. 60292/2158/27.08.2008 (ΦΕΚ 1724/Β') κοινή υπουργική απόφαση όπως ισχύει.»
Με βάση τα παραπάνω προτείνω την υποβολή αίτησης προς την ΕΕΤΑΑ για τη χρηματοδότησης της δομής του Βοήθεια στο Σπίτι ........... (συμπληρώστε την ονομασία της δομής)
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του
-       την εισήγηση του προέδρου
-       την 457/21.03.2011 πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
-       την ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’)
-       το γεγονός ότι ήδη λειτουργεί ο φορέας μας δομή βοήθεια στο σπίτι

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ/ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1.       Τη συμμετοχή του ……………. (Δήμου/ κοινωφελούς επιχείρησης/ΝΠΔΔ) στη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκων υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζόμενων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης", στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με περίοδο υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης από 01.01.2011 έως 31.12.2011 και την υποβολή της σχετικής αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της δομής ........... (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι Πευκοχωρίου)  
2.       Την αποδοχή όλων των προϋποθέσεων ένταξης του ............. (Δήμου/ κοινωφελούς επιχείρησης/ΝΠΔΔ) σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης και της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’).
3.       Παρέχετε εξουσιοδότηση στον κ. ……………………………………………………, προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές από την Τράπεζα ……………….., ποσού ...... € (ποσοστό συμμετοχής 2% επί του συνολικού ποσού της αίτησης), στα πλαίσια της ανωτέρω πρόσκλησης. Η εγγυητική επιστολή θα πρέπει να περιλαμβάνει τα απαιτούμενα στοιχεία, που ορίζονται στη σχετική πρόσκληση.
4.       Παρέχεται εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπό του ................  (Δήμου/ κοινωφελούς επιχείρησης/ΝΠΔΔ) και ................... (Δήμαρχο/πρόεδροο ΔΣ) κ. ……………………………………………………, για να υποβάλει προς την ΕΕΤΑΑ «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση - Προσφορά» με τους σχετικούς φακέλους δεσμεύοντας με μόνη την υπογραφή του τον/την  ........................ (Δήμο/ κοινωφελή επιχείρηση/ΝΠΔΔ) έναντι της ΕΕΤΑΑ  και για να υπογράψει τη σχετική Σύμβαση.
5. Σε κάθε περίπτωση για την παραλαβή και παράδοση οποιονδήποτε εγγράφων, εκτός από τον Δήμαρχο/Πρόεδρο, ορίζεται αντίκλητος ο ……………………………………
Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό …/……
Συντάχθηκε και υπογράφηκε
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.