!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κινητοποίηση εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»




ΗΜΑΘΙΑ
Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010 
22-10-2010-44Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εληάς στη Βέροια πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» από τους Δήμους του νομού μας. Ο λόγος για την κινητοποίηση αυτή, που έρχεται σε συνέχεια άλλων, είναι το γεγονός ότι, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο μας, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και το ίδιο το πολύ επιτυχημένο κοινωνικό πρόγραμμα, βρίσκονται ουσιαστικά στον αέρα από το νέο έτος, καθώς στις 31-12-2010 λήγει η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Περίπου 4.000 εργαζόμενοι πανελλαδικά (53 στην Ημαθία) φροντίζουν και εξυπηρετούν περίπου 100.000 ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες (πάνω από 1.500 στην Ημαθία), παρέχοντάς τους υπηρεσίες που έχουν ανάγκη αλλά και συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη.

22-10-2010-333Κρατώντας πανό και πικέτες με τα αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν, ζητώντας να συνεχιστεί το πρόγραμμα και, μάλιστα, με τους ίδιους εργαζόμενους. Αλλά και να δημιουργηθεί, επιτέλους, μετά από 12 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, μια μόνιμη κοινωνική δομή. «ΟΧΙ στη διάλυση του ‘Βοήθεια στο Σπίτι», «Το ‘Βοήθεια’ καλεί βοήθεια!!!», «Το ‘Βοήθεια’ είναι εδώ το κρατάμε ζωντανό» ανέγραφαν στα πανό και τις πικέτες τους οι εργαζόμενοι.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση ηλικιωμένων κυριών στις οποίες παρέχεται φροντίδα και στήριξη μέσω του προγράμματος που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των εργαζομένων. «ΟΧΙ στη μοναξιά, ΟΧΙ στην απομόνωση, ΝΑΙ στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’», ανέγραφαν οι πικέτες που κρατούσαν οι ηλικιωμένες. «Ήρθαμε για να μην σταματήσει το ‘Βοήθεια’. Τα άτομα αυτά τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουν να μας φροντίζουν. Έρχονται στα σπίτια μας και μας φροντίζουν, μας φέρνουν τα φάρμακά μας, φαγητό σε κάποιους που χρειάζονται», είπαν στη «Μ» οι κυρίες Δήμητρα και Λυγερή.


22-10-2010-33Στήριξη από τοπικούς άρχοντες και υποψηφίους
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν για να εκφράσουν τη στήριξή τους στα αιτήματα των εργαζομένων ο Νομάρχης κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Δάσκαλο, ο πρόεδρος της Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ. (Αλεξάνδρειας) κ. Βασ. Μιχαλακάκης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βέροιας κ. Λάζ. Τσαβδαρίδης και κ. Ι. Σοφρόνωφ 

Η κ. Ουσουλτζόγλου σημείωσε ότι ο Δήμος Βέροιας στήριξε το πρόγραμμα και πριν ληφθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, εδώ και ένα χρόνο πληρώνονται από ίδια έσοδα. «Δέσμευσή μου είναι ότι θα συνεχίσουν όπως είναι και θα επεκταθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα», είπε η Δήμαρχος προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του Δήμου θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ και, μάλιστα, με τους ίδιους εργαζόμενους διότι με αυτούς έγινε η πρόταση στο ΕΣΠΑ.

22-10-2010-3333«Ξέρουμε το έργο που επιτελείτε, είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε παρέχοντας φροντίδα και ψυχολογική στήριξη σε εγκαταλειμμένους ηλικιωμένους», είπε ο Νομάρχης διαβεβαιώνοντας για τη στήριξή του τόσο ως Νομάρχης μέχρι τέλος του έτους όσο και μετά στην Περιφέρεια. Σημειώνοντας ότι θα ασκηθούν πιέσεις ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε ότι θα στείλει άμεσα σχετικό έγγραφό του στο αρμόδιο υπουργείο με το οποίο θα τάσσεται υπέρ της συνέχισης του προγράμματος με τους ίδιους εργαζόμενους.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η δομή πρέπει να συνεχιστεί και διαβεβαίωσε ότι, στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, η νέα δημοτική αρχή θα διεκδικήσει την συνέχιση του προγράμματος με το υφιστάμενο προσωπικό. «Αυτό είναι το δίκαιο και για σας που έχετε δώσει την ψυχή σας αλλά και για τους ηλικιωμένους διότι υπάρχει ψυχικό δέσιμο μεταξύ σας», είπε. Διαβεβαίωσε δε ότι, κι αν δεν χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Βέροιας από το ΕΣΠΑ ή από το κράτος, η δομή θα συνεχιστεί με οικονομική συνεισφορά του Δήμου, αλλά και ότι, σε περίπτωση προκήρυξης νέων θέσεων, θα στηρίξει τη διεκδίκηση των εργαζομένων για την εξασφάλιση μοριοδότησης όσων ήδη εργάζονται.


22-10-2010-4Πορεία στους δρόμους της Βέροιας
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους εργαζόμενους να φωνάζουν συνθήματα και να μοιράζουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και αυτοκίνητα του προγράμματος να τους ακολουθούν κορνάροντας. Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τους 4 βουλευτές του νομού μας (μέχρι εκείνη την ώρα είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με τους κ.κ. Αθ. Γικόνογλου και Άγ. Τόλκα).

Το επόμενο Σάββατο οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη όπου θα εξετάσουν την πορεία του αγώνα τους.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μας μετέφεραν οι εργαζόμενοι, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος τους διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συγχρηματοδότηση (20% από Ε.Ε. και 80% από εθνικούς πόρους) ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι το θέμα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων της υπουργού Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη που βρίσκεται στις Βρυξέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.