!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Καμπανάκι» και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»


Αγωνία για τη συνέχισή του
Στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να εντάξει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να διασφαλίσει τα περίπου 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% προέρχονται από το ΕΣΠΑ, που απαιτούνται για την συνέχισή του.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του προγράμματος κρούουν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Ι.Ραγκούση ζητούν να πληροφορηθούν για τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος από το ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με εθνικούς πόρους.

Ειδικότερα οι 21 βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, «πώς θα καλυφθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος για το μεταβατικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως την οριστική ένταξή του στο ΕΣΠΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, για το 2011 έχει διασφαλιστεί η ένταξη του προγράμματος στο πρόγραμμα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, με το αιτιολογικό ότι το πρόγραμμα εξυπηρετεί συγγενικά πρόσωπα ανέργων, οι οποίοι αδυνατούν να τους προσφέρουν τις εν λόγω υπηρεσίες.

Για τη συνέχισή του προγράμματος θα απαιτηθούν περίπου 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 25%, δηλαδή, η εθνική συμμετοχή, θα καλυφθεί από τους ΟΤΑ.

Αμφιβολίες εξακολουθούν να υπάρχουν για το πώς θα καλυφθεί μετά το 2012. Ήδη, η ΚΕΔΚΕ έχει υποβάλει πρόταση να υπάρξει τριμερής χρηματοδότηση του προγράμματος (Δήμοι, Ταμεία και Κρατικός Προϋπολογισμός).
Να χρηματοδοτείται, μ΄ άλλα λόγια, από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, θα έχει όμως ως συνέπεια να επαναπροκηρυχθούν – μέσω ΑΣΕΠ αυτή τη φορά _, οι περίπου 4.000 θέσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.