!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΒΣΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2011

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 12-04-2011
« ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡ.ΠΡ.: 67
E-mail vssipiru@yahoo.gr

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΑΤΤΕΑ
ΤΟΥ ΣΕΠΕ
δρ. Μιχάλη Χάλαρης

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2011

κ. Χάλαρη,
σύμφωνα με την εγκύκλιο επισημαίνετε τα παρακάτω:
Στην εγκύκλιο, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ επισημαίνει ότι η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, «απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη. Η αντίδραση της πολιτείας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».«Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, όπως ορίζεται στις προαναφερόμενες διατάξεις, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. πρέπει να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Τέλος, ο ειδικός γραμματέας καλεί «όλους τους Επιθεωρητές Εργασίας να ανταποκριθούν για μια ακόμη φορά με ευσυνειδησία και ευθυκρισία στο έργο τους και να συμβάλλουν με τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους στη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».
Εργοδότης των εργαζομένων του «Βοήθεια Στο Σπίτι» είναι οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων, που σύμφωνα με την νομοθεσία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, άρα για να καταβληθεί ο μισθός και το δώρο πρέπει το υπουργείο οικονομικών να στείλει τα απαραίτητα κονδύλια στις περιφέρειες και να κατανεμηθούν στις κοινωφελείς επιχειρήσεις ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν τους μισθούς που τους οφείλονται στις περισσότερες περιπτώσεις εδώ και επτά μήνες και το δώρο των Χριστουγέννων.
Από ότι καταλαβαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στο μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων ανά την Ελλάδα που στο σύνολο αριθμούν περί τους 3500.
Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα σας «η αντίδραση της πολιτείας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας» πρέπει οι επιθεωρητές εργασίας με ευσυνειδησία και ευθυκρισία να ασκήσουν διώξη προς τους υπουργούς και τους υπεύθυνους των αρμοδίων υπουργιών που τόσοι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα ώστε να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα και τους εργοδότες του δημόσιου τομέα όπως ορίζει το σύνταγμα της Ελλάδος περί ίσων δικαιωμάτων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ
« ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.