!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Λ

ύση στο ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με εξασφάλιση της χρηματοδότησής του από ευρωπαϊκούς πόρους και ανανέωση των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτό, εξήγγειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε ερώτηση 21 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ντόλιος στην απάντησή του, ανέφερε τα εξής:
«Με την πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ' οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Π.Α., εξασφαλίζοντας έτσι την συνέχιση τους και την κοινοτική χρηματοδότηση για την περίοδο από 01-01-2011 μέχρι 31-12-2011.
Παράλληλα, με την συνέχιση του προγράμματος εξασφαλίζεται και η συνέχιση των συμβάσεων του προσωπικού, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσωπικό αυτό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι την λήξη τους, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του ν.2190/94, σε συνδυασμό με τις όμοιες της παρ. 10 του άρθρου 21 του ν.3731/2008. Το Υπουργείο με τις υπ' αριθμ. 64/30-12-2010 και 9/25-01-2011 εγκυκλίους έχει δώσει σχετικές οδηγίες στους ενδιαφερόμενους φορείς.
Περαιτέρω αναφορικά με την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ που αναφέρεται στην Ερώτηση, σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον ν. 3852/07-06-2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», συνοδεύτηκαν από τους ανάλογους πόρους, όπως προστάζει και η συνταγματική επιταγή του άρθρου 102 παρ. 5. Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι Κ.Α.Π. για το έτος 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 2.684.376.000 ευρώ για τους ΟΤΑ α' βαθμού και στο ποσό των 422.720.000 ευρώ για τους ΟΤΑ β' βαθμού. Για το έτος 2011 τα ποσά αυτά αυξήθηκαν και τελικώς διαμορφώθηκαν στα 3.526.047.000 € και 850.216.817 € αντίστοιχα.
Ωστόσο, πέρα των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι προβλεπόμενες από σχετικές διατάξεις επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και σύμφωνα με τις αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Για τα λοιπά ερωτήματα που τίθενται αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προς το οποίο κοινοποιούμε το παρόν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.