!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΕΤΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 05-05- 2011
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡ.ΠΡ. 76
E-mail: vssipiru@yahoo.gr

ΠΡΟΣ

κ. ΜΠΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
ΤΗΣ
ΕΕΤΑΑ
Επειδή επικρατεί μια κατάσταση απόλυτης σύγχυσης στους εργαζόμενους που εδώ και ένα μήνα αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως βοήθεια στο σπίτι αναγκάζονται να παρακαλάνε ανέργους και να τρέχουν στα καφενεία και τις καφετέριες για να μαζεύουν δικαιολογητικά.
Οι δήμοι έχουν πλήρη άγνοια με το θέμα.
Οι ηλικιωμένοι με το δίκιο τους δεν καταλαβαίνουν τη τους λέμε.
Τα παιδία τους που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι συνταξιούχοι δεν καταλαβαίνουν και αυτοί και μας παραπέμπουν στα παιδιά τους που δεν είναι στα χωριά τις Ηπειρου αλλά στην Αθήνα και στα αστικά κέντρα
Οι μοναχικοί κλαίνε την μοίρα τους..
Το χειρότερο όλων είναι ότι οι υπάλληλοι της ΕΕΤΑΑ δεν μπορούν να μας λύσουν κάποιες βασικές απορίες 10 μέρες πριν τη λήξει της προθεσμίας .
Σας θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
Α. Ισχύουν τα δικαιολογητικά που στέλνουν οι άνεργοι με ΦΑΞ;
Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν τα ΦΑΞ.
Β. Ισχύει η αίτηση την οποία κατεβάσατε από την σελίδα, γιατί έχουμε πολλές περιπτώσεις που λόγο του Πάσχα υπέγραψαν την αίτηση και έφυγαν για Αθήνα.
Γ. Θέλει η αίτηση θεώρηση του γνησίου της υπογραφής
Δ. Πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και χειρόγραφα και ηλεκτρονικά, να σημειώσουμε εδώ ότι οι περισσότερες δομές της Ηπειρου δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδύκτιο και οι νέοι δήμοι με το ζόρι μας δίνουν χαρτί για να εκτυπώσουμε μιας και οι παλαιές κοινωφελής δεν λειτουργούν πλέον και οι νέες και τα ΝΠΔΔ δεν έχουν πάρει ΦΕΚ ώστε να συνάψουν συμβάσεις για χαρτική ύλη.
Ε. Τον φάκελο θα των στείλει ο άνεργος , η δομή ή ο νέος δήμος συγκεντρωτικά.
Επειδή το "Βοήθεια στο σπίτι" δεν έχει καμία σχέση με τα ΚΔΑΠ μιας και μια άνεργη γυναίκα πρέπει να αφήσει κάπου το παιδί, που το έχει στο σπίτι της, για πάει για δουλεία ενώ ο άνεργος που συνήθως είναι ανιψιός ή εγγονός γιατί όπως αναφέρουμε και παραπάνω τα παιδιά τους είναι και αυτά συνταξιούχοι είναι στις πόλεις και η παππούδες μόνοι τους και πολλά χιλιόμετρα μακριά .
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την συλλογή δικαιολογητικών π.χ για έναν ηλικιωμένο που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του και δεν υποχρεούται λόγο χαμηλού εισοδήματος να κάνει φορολογική δήλωση πρέπει να μεταφερθεί στην πλησιέστερη ΔΟΥ αυτοπρόσωπος για να πάρει την απαιτούμενη βεβαίωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.