!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΛΙΟΥ ΣΕ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

ΤΟΠΙΚΑ


Συνεχίζεται το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

Τα προγράμματα 'Βοήθεια στο σπίτι' και 'Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας' εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ μέσω της πράξης 'Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένων επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης' για την περίοδο από 1-1-2011 έως 31-12-2011.
Αυτό απάντησε σε αναφορά της Ευαγγελίας Κουρουπάκη με αίτημα την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος.
Οπως ανακοίνωσε το γραφείο της κας Κουρουπάκη, με την πράξη αυτή εξασφαλίζεται η συνέχιση μέσω κοινοτικής χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά και η συνέχιση των συμβάσεων του προσωπικού που ήδη απασχολείται στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας».
Η χρηματοδότηση των 60.000,000 ευρώ -όπως σημειώνει ο κύριος Ντόλιος- εξασφαλίστηκε υπό τον όρο της διαμόρφωσης ενός νέου βιώσιμου συστήματος για το 2012. Στο πλαίσιο αυτό εκπονείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μελέτη προσδιορισμού εναλλακτικών μορφών βιωσιμότητας του προγράμματος.
Παράλληλα, κατόπιν σχετικής συνεργασίας με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει εξασφαλιστεί η κάλυψη για το 2011 από εθνικούς πόρους του κόστους παροχής υπηρεσιών σε εξυπηρετούμενους που τυχόν δεν θα καλυφθούν από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, δεδομένου ότι αυτό συνδέεται πλέον με την ενίσχυση της απασχόλησης.
Κλείνοντας ο υφυπουργός τονίζει ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος σε μόνιμη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.