!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα, 12 Μαΐου 2011

                                                         Αριθμ. Πρωτ.: 518

                                                         Προς:
1.       Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
      και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
      κ. Γεώργιο Ντόλιο
      Σταδίου 27
      101 83 – Αθήνα
2.       Υφυπουργό Οικονομικών
      κ. Φίλιππο Σαχινίδη
      Πανεπιστημίου 37
      101 65 – Αθήνα

                                                         Κοινοποίηση:
1.       Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
      και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
      Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
      Διεύθυνση Οικονομικών Ο.Τ.Α.
      Τμήμα Οικονομικής Διοίκησης
      Σταδίου 27
      101 83 – Αθήνα
2.       Υπουργείο Οικονομικών
      Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
      Γενική Δ/νση Μισθών και Συντάξεων
      22η Διεύθυνση Μισθολογίου
      Τμήμα Β’
      Πανεπιστημίου 37
      101 65 – Αθήνα

Κύριοι Υφυπουργοί,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συνεχείς παρεμβάσεις μας κυρίως στο Υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθούσαμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από 1 Ιανουαρίου 2011 με την εφαρμογή του Ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στο προσωπικό των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μεταφέρθηκε στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και μέχρι σήμερα με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών εμπαίζεται ως προς τις αποδοχές του.
Καθώς, όταν μεταφέρθηκε με το Ν.3852/2010 προβλέπετο ότι, τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά. (Άρθρο 257 – παρ.7).
Αιφνιδιαστικά, το Υπουργείο Οικονομικών με σχετική διάταξη στο Ν. 3899/2010 κατήργησε τη προσωπική διαφορά και τους καταβάλλεται πλέον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν.

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης είχε έναρξη από 1-1-2011 και ουσιαστικά, σε συνδυασμό με άλλη διάταξη, η μισθοδοσία τους εξακολουθούσε να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς όμως να τους καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνται από 1 Ιανουαρίου 2011 όταν μεταφέρθηκαν στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Συγχρόνως όμως, σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων περικόπηκαν τα επιδόματα που ελάμβαναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους. (Πολεοδομίες κ.λ.π.).
Αυτή η διαδικασία προβλέπονταν  να ισχύει έως τον Απρίλιο του 2011. Άρα, από 1-5-2011 οι πιο πάνω εργαζόμενοι θα κατατάσσονταν στους Ο.Τ.Α. (μισθολογικά και βαθμολογικά) και θα τους καταβάλλονταν η διαφορά στις αποδοχές μετά την εκκαθάριση στη μισθοδοσία τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν τους χορηγούνταν ούτε τα επιδόματα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί διπλή μείωση των αποδοχών τους σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το εισόδημα των εργαζομένων.
Και ενώ οι διαμαρτυρίες οι δικές μας και των ενδιαφερομένων εργαζομένων ήταν καθημερινές και συνεχείς, ελπίζαμε ότι η κυβέρνηση θα έδινε τέλος στην ταλαιπωρία τους.
Το αντίθετο συνέβη όμως. Ενημερωθήκαμε ότι στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Αναμόρφωση Πλαισίου Λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις», ψηφίστηκε νέα διάταξη που παρατείνει το σημερινό καθεστώς μέχρι 31-12-2011 χωρίς όμως να δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Κύριοι Υφυπουργοί,

Επειδή η ανοχή και η αντοχή μας έχει εξαντληθεί, σας γνωρίζουμε ότι αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ  θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και κυρίως θα καλέσουμε τους θιγόμενους συναδέλφους να μην προσφέρουν καμιά εργασία μέχρι να αρθεί η αδικία και αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.
Η πρότασή μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος είναι:
  1. Μέχρι 30 Ιουνίου 2011 η μισθοδοσία να γίνει με το σημερινό καθεστώς (από τον κρατικό προϋπολογισμό).
  2. Την 1 Ιουλίου 2011 να γίνει η μισθολογική τους κατάταξη στους Ο.Τ.Α. και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η εκκαθάριση από 1-1-2011 των αποδοχών με την καταβολή της διαφοράς που θα προκύψει.
  3. Το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην καταβολή των αναγκαίων πόρων για την μισθοδοσία του μεταφερόμενου προσωπικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Ν.3852/2010.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.