!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Διατάξεις σχετικά με τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα

Δημοσιεύτηκε ο νόμος «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις»
Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/16.06.2011 τεύχος Α’)
Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις.
Είναι πολλές και σημαντικές οι διατάξεις σχετικά με τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, οι οποίες προβλέπονται κυρίως στα άρθρα 41 και επόμενα.
Επιγραμματικά ξεχωρίζουν:
-η αύξηση των ωρών εργασίας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως.
-η προσαύξηση στους νησιωτικούς δήμους του αριθμού των αντιδημάρχων που έχουν εκλεγεί στην εκλογική περιφέρεια όπου ανήκει η νησιωτική δημοτική κοινότητα.
-η παροχή δυνατότητας στο δήμαρχο να αναθέτει σε δημοτικούς συμβούλους συγκεκριμένα καθήκοντα για δράσεις του δήμου, χωρίς αμοιβή.
-διασφαλίζεται η συνέχιση της υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κοινωνικών προγραμμάτων, στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ α 'βαθμού που τα υλοποιούσαν δεν παραμένουν φορείς υλοποίησης.
-αποσαφηνίζεται ότι στη χρηματοδότηση από τον οικείο δήμο των διετών προγραμμάτων δράσης κοινωφελών επιχειρήσεων για δραστηριότητες και παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται και οι λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης, δεδομένου ότι αυτές είναι αναγκαίες για την παροχή υπηρεσιών και την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους έχει συσταθεί η κοινωφελής επιχείρηση.
-οι επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού εξακολουθούν να λειτουργούν με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που τις διέπει μέχρι να οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.
-Διευθετούνται διάφορα θέματα μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού.
-Υπάλληλοι ορισμένων ΚΕΠ θα μπορούν να απασχολούνται και άλλα συναφή καθήκοντα με απόφαση Δημάρχου.
-Προβλέπεται η απασχόληση ενός ειδικού συνεργάτη κατηγορίας ΔΕ.
-Κατοχυρώνεται και νομοθετικά η κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών του μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, του προσωπικού ειδικών θέσεων, καθώς και του προσωπικού ορισμένου χρόνου των δήμων και των ν.π.δ.δ. αυτών, και του προσωπικού που απασχολείται σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα καθυστερήσεων στην καταβολή των εν λόγω αποδοχών.
-Ρυθμίζεται η αναγνώριση προϋπηρεσίας για την βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των επιχειρήσεων που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α’ βαθμού.
-Προβλέπεται η υποχρέωση των δήμων και των περιφερειών να παρέχουν νομική υποστήριξη σε υπαλλήλους τους που διώκονται ποινικά, με εξαίρεση την περίπτωση εκείνη που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας.
- Μετάταξη υπαλλήλων ΟΤΑ α βαθμού σε υπηρεσίες του δημοσίου και ΝΠΔΔ, και αντιστρόφως
-Υποχρεωτική μετάταξη πλεονάζοντος προσωπικού ΟΤΑ α' βαθμού
- υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού των ΟΤΑ σε περίπτωση μη είσπραξης εσόδων
-τακτοποίηση οφειλών κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων και επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης που λύονται, τόσο προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς τρίτους. Επίσης η ίδια δυνατότητα παρέχεται και για αμιγείς επιχειρήσεις που είχαν συσταθεί και λειτουργούσαν με τον προϊσχύσαντα ΚΔΚ και δεν προσαρμόστηκαν στις διατάξεις του ισχύοντος ΚΔΚ .
- Επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η ανάθεση για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων
- Προβλέπονται διατάξεις ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.