!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ¨ . ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ¨
. ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πληροφορίες
Πρόεδρος Σοφία Κολιζέρα Τηλ. : 6948183161
Φαξ : 210-2580872
Γ.Γραμματέας ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Παππάς Νικόλαος
Τηλ.-Φαξ : 210-5065653
ΗΜΕΡ. : 04/07/ 2011
 ΑΡ. ΠΡΩΤ :48
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Υφυπουργό :κο ΜΩΡΑΙΤΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


1.ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. Π.ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
3.ΕΥΣΕΚΤ
4.Δ/ΝΣΗ ΔΙΣΑ



ΘΕΜΑ : Καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στα προγράμματα « Βοήθεια στο Σπίτι » από Εθνικούς Πόρους .

Κε Υφυπουργέ, σε συνέχεια της συνεργασίας μας την οποία είχαμε με τον κο Ρήγα (έγγραφο αρ. πρωτ. 47 30/05/2011) ο οποίος και παρενέβη άμεσα με επιστολή του με αρ.πρωτ. 5634/ΕΥΣ 3472 στις 8/6/2011 για τη λύση του προβλήματος καλύπτοντας τις δαπάνες λειτουργίας των δομών ΒΣΣ μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων με την Ε.Ε.Τ.Α.Α, ωστόσο οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες!
Η επικοινωνία και πληροφόρηση που έχουν τα Σωματεία με τις κατά τόπους Περιφέρειες κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι για να μη πούμε απογοητευτική.

Το Σωματείο εργαζομένων ¨Βοήθεια στο Σπίτι ¨ Ν. Αττικής, εκφράζοντας και την φωνή των υπόλοιπων Σωματείων ΒσΣ Πανελλαδικά , διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη και αδιάφορη στάση όλων των αρμοδίων φορέων απέναντι σε 4000 εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουμε σε αυτά τα προγράμματα κάτω από αντίξοες συνθήκες στην υπηρεσία του πολίτη από το 2003 έως και σήμερα .
Όλοι ,και ιδιαίτερα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συμβάλουμε καθημερινά με τη στάση και την εργασία μας στην διατήρηση του Κράτους Πρόνοιας αλλά πλέον έχουμε περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση για να μη πούμε εξαθλίωση, αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις βασικές μας υποχρεώσεις .
Όπως γνωρίζετε , εκπροσωπούμε συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται σε Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα της Ε.Ε , είναι συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου σε Αναπτυξιακές ή Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των ΟΤΑ, με αποδοχές που κυμαίνονται ανάλογα την ειδικότητα από 700 έως 1000 Ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και χωρίς να συνυπολογίσουμε τις καθυστερήσεις πληρωμών 3 και 5 μήνες από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις έως και την 31/12/2010!
Αυτή την χρονική περίοδο η οποία είναι μεταβατική για την ένταξη των προγραμμάτων υπό την εποπτεία της ΕΕΤΑΑ και οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις λόγω Καλλικράτη, είναι σχεδόν αδύνατη η κάλυψη της μισθοδοσίας μας από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε Δήμου ή της Κοινωφελούς Επιχείρησης .
Δυστυχώς η υπομονή μας και η καλή μας θέληση εξαντλήθηκε. Τα ΒΣΣ εάν δεν καταβληθούν άμεσα (εντός Ιουλίου) τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας. Επειδή όλα αυτά δεν είναι προς το συμφέρον της Πολιτείας αλλά ούτε και των εργαζομένων ,
Ζητάμε να παρέμβετε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση, και να καταβληθούν οι μισθοί μας .


Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΛΙΖΕΡΑ ΣΟΦΙΑ

 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.