!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΣΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνεδρίαση των Προεδρείων των Συλλόγων και Σωματείων ΒΣΣ  όπως είχε δρομολογηθεί. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα Σωματεία: Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Καρδίτσας, Λέσβου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κρήτης, Λευκάδος και Ηπείρου. Δυστυχώς όμως παρ' ότι προσπαθήσαμε να έχουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αφού είχε προηγηθεί γραπτό αίτημα και προφορική επικοινωνία δεν κατέστη δυνατόν. Μετά την επιμονή μας συναντηθήκαμε με τον Γ.Γ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου αφού θίξαμε το εργασιακό μας ζήτημα και τι μέλει γενέσθαι από 1/1/2012 δεν πήραμε καμιά ουσιαστική απάντηση. Για το μόνο το οποίο δεσμεύτηκε να μας μεταφέρει σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι γίνονται προσπάθειες από το Υπουργείο Εσωτερικών για εξεύρεση κοινοτικών πόρων και προγραμμάτων  όπου πιθανότητα  να ενταχθεί η δράση του ΒΣΣ . Με λίγα λόγια στοχεύουν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας από το 2012 έστω και με άλλη ονομασία , βάπτισμα (καλή ώρα όπως τώρα με την εξεύρεση Ανέργων) και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει, ωστόσο όσον αφορά το μέλλον των εργαζομένων δεν τους έχει απασχολήσει καθόλου μέχρι στιγμής. Δεν έχουν μπει καν στο κόπο τι θα γίνει με όλους τους εργαζόμενους που έστησαν αυτές τις Δομές και που δουλεύουν κάτω απ' αυτές τις αντίξοες για να μην πούμε απαράδεκτες και τριτοκοσμικές  συνθήκες. Φυσικά η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια όλων μας ήταν έντονη και επιδιώξαμε να δούμε τον ίδιο τον Υπουργό τον κ. Καστανίδη. Τον "πετύχαμε" στο διάδρομο για δύο λεπτά γιατί είχε λέει Υπουργικό Συμβούλιο και έφευγε ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα μας δει το συντομότερο δυνατόν και μας παρέπεμψε στη Γραμματέα του. Συνάδελφοι, όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Τα χρονικά όρια που έχουν απομείνει είναι λίγα. Στην πορεία έγινε σύσκεψη των Σωματείων και επικεντρωθήκαμε στις ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε όλα τα ΒΣΣ. Σίγουρα θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη γι αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα όταν θα οριστεί η ημερομηνία. Επίσης αποφασίστηκε να προσφύγουμε σε ασφαλιστικά μέτρα και  μαζικές αγωγές αν μέχρι τότε δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη σχετικά με τα ΒΣΣ όσον αφορά το εργασιακό μας μέλλον. Επίσης ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο έχουμε καταθέσει σχέδιο βιωσιμότητας των Δομών και των εργαζομένων και υποτίθεται ότι θα βγει σε διαβούλευση. Πέρα απ' όλα αυτά όμως αυτό που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά μέριμνα από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους Εργαζόμενους. Τα συμπεράσματα δικά σας! Όσον αφορά τώρα το οικονομικό κομμάτι για την κάλυψη δαπανών από εθνικούς πόρους εγκεκριμένες πιστώσεις έχουν :
Περιφέρεια Αττικής, Πελοποννήσου,Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νότιο Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και είναι για Υπογραφή  η Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο, λόγω το ότι καθυστέρησαν να υποβάλλουν αίτημα οι Περιφέρειες τους. Αναμένεται η υπογραφή από τους Περιφερειάρχες και μετά από Τράπεζα Ελλάδος. ¨Ολα τ' άλλα ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο και σχέδιο για την έγκριση διάθεσης πίστωσης από τις ΔΙΣΑ προς τα Περ. Ταμεία δεν ισχύουν. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι έχει μεταβατική ισχύ από 1/7/2011 που αναλαμβάνουν οι Αιρετοί άρα είναι θέμα Περιφέρειας, και Τράπεζας από δω και στο εξής για όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.