!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΑΧΑΪΑ: Δ. Τριανταφυλλόπουλος για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

24.07.11 | 17:23




Για "αρνητικά επακόλουθα της προχειρότητας στην διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", που αποδεικνύεται ότι στήθηκε δίχως την κατάλληλη προετοιμασία των πρώην δήμων, έλλειψη ενημέρωσης και πάνω απ' όλα της ανάλογης προετοιμασίας, με άδικα θύματα δομές και υπαλληλικό προσωπικό των ΟΤΑ", κάνει λόγο, ο Α'  Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Aφορμή της παρέμβασής του είναι η εξ' κατάσταση που παραδειγματικά παρατηρείται σ' έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Πελοποννήσου -το νέο Δήμο Αιγιάλειας - αφού από τις αρχές του 2011, όλες οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", παραμένουν απλήρωτες εν μέσω οικονομικών αδιεξόδων και εργασιακής ασφυξίας.

Ο Αχαιός Πολιτευτής, καταγγέλλει, "προβληματική εκκίνηση του νέου πλαισίου λειτουργίας των νέων δήμων, χωρίς οι προηγούμενοι Δήμαρχοι ν' αντιληφθούν έγκαιρα το τι πρέπει  να πράξουν", με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση προγραμμάτων να παραμένει μετέωρη και πολλοί υπάλληλοι να έχουν μπλέξει μεταξύ γραφειοκρατίας και οικονομικής δυστοκίας, προκειμένου να λάβουν τα προς το ζειν  κι ενώ προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους με ειδικό και ευαίσθητο αντικείμενο.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αναφερόμενος στις "15" εργαζόμενες στο "Βοήθεια στο Σπίτι" της Αιγιάλειας, τάσσεται αναμφίβολα στο πλευρό των υπαλλήλων που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, επιτιθέμενος στην ηγεσίας του Υπουργείου  Εσωτερικών επειδή από την μία μιλά για "μεγάλο κατόρθωμα διοικητικό, με το Καλλικράτη", την ώρα όμως που στις περιοχές Αιγείρας, Ακράτας Διακοπτού, Συμπολιτείας και Αιγίου οι εργαζόμενες είναι απλήρωτες για όλο το 2011 και κάποιες έχουν χρωστούμενα από το 2010 (μισθούς- Δώρα Πάσχα- Αδείας).

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τις απεργούς υπαλλήλους, καλεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συνεργαστεί πρακτικά και άμεσα με τους δήμους και να επιτύχει τη  συναίνεση του αρμοδίου υπουργείου για λιγότερο "δαιδαλώδεις" διαδικασίες και επίσπευση χρηματοδοτικών εγκρίσεων, ώστε να γίνουν οι πληρωμές και το εξίσου σημαντικό, να συνεχισθεί απρόσκοπτα το έργο υπέρ ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και ανήμπορων κοινωνικών ομάδων, που γι 'αυτούς είναι "αποκούμπι".

Παράλληλα θα πρέπει, σε δεύτερη  φάση να διασφαλιστούν τα αναγκαία μεταφορικά - και άλλα - μέσα, όπως και η περαιτέρω διασφάλιση του θεσμού, ώστε οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, Νοσηλευτές και Οικογενειακοί Βοηθοί να μην βρίσκονται διαρκώς "στον αέρα", αλλά να εργάζονται με ζήλο και βεβαιότητα για το μέλλον τους.

Ο Επ. Βουλευτής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, για το θέμα:

" Όταν ένα συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί να κρατήσει σε ισορροπίες δομές και κοινωνικές παροχές, αλλά μετατρέπει καλούς εργαζόμενους σε "ζητιανιά, τότε αυτό το κράτος χρειάζεται πρώτα αυτό αλλαγές. Η έλλειψη σοβαρότητας, ευθύνης και σχεδιασμού αυτής της κυβέρνησης δεν έχει πάτο, αφού πάντα προτιμά για το "φαίνεσθαι" να μεταρρυθμίζει τάχα κάτι, αλλά κατ' ουσία να μην οχυρώνει λειτουργίες του, με οδυνηρά αποτελέσματα σε πρόσωπα και έργο προσφοράς, όπως στο "Βοήθεια στο Σπίτι", που δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία ως δομή χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε"

Πηγή: newsplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.