!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Με έντονο τόνο και αποχωρήσεις συμβούλων «Βοήθεια στο Σπίτι» και μεταφορά απορριμμάτων κυριάρχησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

05.08.2011


«Βοήθεια στο Σπίτι» και μεταφορά απορριμμάτων κυριάρχησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας


Με την μείζονα μειοψηφία να αποχωρεί από την συνεδρίαση και τις «βολές» εκατέρωθεν να εκτοξεύονται, συνεδρίασε εκτάκτως χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με το θέμα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την σύμβαση για την μεταφορά των απορριμμάτων να κυριαρχούν.

Μεγάλος χρόνος της συνεδρίασης αναλώθηκε στον εάν και κατά πόσο τα θέματα ήταν έκτακτα, ώστε να δικαιολογούν κατεπείγουσα συνεδρίαση, με τους συμβούλους της μειοψηφίας να αφήνουν αιχμές κατά του προέδρου του Σώματος Γιάννη Γκιουρτζή, επειδή – όπως είπαν – δεν αξιολόγησε ο ίδιος το έκτακτο των θεμάτων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος δήλωσε με νόημα πως είναι ακατανόητη η επίθεση που δέχεται, σχολιάζοντας ωστόσο πως την περίμενε, αφού έφτασαν στα αυτιά του – όπως είπε – πριν την συνεδρίαση πληροφορίες που ανέφεραν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εάν έπρεπε ή όχι να συζητηθούν τα θέματα και για το κατά πόσο έτοιμοι θα ήταν οι σύμβουλοι να συμμετάσχουν, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας προτίμησε να αποχωρήσει, επιλέγοντας την μη συμμετοχή της στην συζήτηση.

Συμπαράσταση στους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι»
Στα ουσιαστικά της συνεδρίασης και πέρα από τις όποιες κινήσεις εντυπωσιασμού, ο πρόεδρος του Σώματος ανέγνωσε ψήφισμα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αλεξάνδρειας, δια του οποίου προσάπτονταν ευθύνες κατά του Δήμου και του Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη προσωπικά για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους τελευταίους μήνες.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας προσπάθησε να εξηγήσει στους εργαζόμενους πως δεν είναι δική τους ευθύνη για αυτό που συμβαίνει, επιρρίπτοντας ευθύνες στις αλλαγές που έγιναν με τον «Καλλικράτη» και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης «μακάρι να μπορούσα σήμερα κιόλας να ανοίξω ένα συρτάρι και να εξοφλήσω όλους τους εργαζόμενους, αλλά δεν γίνεται» και συμπλήρωσε «έχουμε δεμένα τα χέρια και τα πόδια και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, λειτουργούμε με βάση τις κείμενες διατάξεις και όχι με βάση το συναίσθημα, γιατί ούτως ή άλλως δεν θα είχε αποτέλεσμα».

Αφού ακολούθησαν τοποθετήσεις του τύπου «είστε διοίκηση και οφείλεται να βρείτε τον τρόπο», χωρίς βέβαια να υπάρχουν οι αντίστοιχες βοηθητικές προτάσεις, και αφού τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, οι οποίοι περιέγραψαν την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, το θέμα έκλεισε, με την προσδοκία μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει λυθεί κιόλας.

Πηγή: Εφημερίδα Λαός Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.