!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


«BOHΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»                                                                     01/08/2011
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΩΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΡΟΣ: 1) Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ.
                                                                               « Οργανισμού    
                                                                                                Προσχολικής Αγωγής &
                                                                                            Κοινωνικής Μέριμνας
                                                                                           Δήμου Αλεξάνδρειας 
                                                                                              
                                                                                              2) Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                                          Δήμου Αλεξάνδρειας                                                                                   
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
Τους  Επικεφαλείς της
Αντιπολίτευσης



ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

       Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αλεξάνδρειας,  θέλουμε να σας αναφέρουμε, να καταγγείλουμε και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για το γεγονός ότι είμαστε χωρίς σύμβαση από τον Απρίλιο 2011 (από την μεταφορά μας στο Ν.Π.Δ.Δ.) και απλήρωτοι  εδώ και αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα:
-         ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΌΤΗΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΏΝ : Απλήρωτες από Νοέμβριο – Δεκέμβριο και Δώρο Χριστουγέννων του περασμένου χρόνου 2010. Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο -  Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο - Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας του 2011.
-         ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ : Απλήρωτες από Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο - Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας του 2011.
-         ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΚΗΣ : Απλήρωτοι από Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο και Επίδομα Αδείας του 2011.
-         ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΩΣ : Απλήρωτες από Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο - Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας.
      Ακόμα χειρότερα, μας εκπλήσσει και μας αγανακτεί το γεγονός ότι γίνεται κατάφωρη αδικία σε βάρος μας, διότι αντίστοιχα προγράμματα του Δήμου μας έχουν εξοφληθεί ως τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο 2011.
      Συγκεκριμένα: γνωρίζετε ότι υπηρετούμε σ’ ένα δύσκολο κλάδο, αυτό της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Πολιτικής, που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος στις δύσκολες ώρες που περνάει η ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ηλικιωμένους, άπορους, άρρωστους, άτομα με αναπηρίες και μοναχικούς συνδημότες μας. Για περισσότερα από οχτώ χρόνια δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό  για να καλύψουμε τις ανάγκες τους και για αυτό το λόγο έχουμε την αναγνώριση τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από επίσημους φορείς ως μία από τις καλύτερες υπηρεσίες των ΟΤΑ. Παρόλα αυτά, υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια ένα μόνιμο πρόβλημα που κυριολεκτικά μας υποβιβάζει σαν εργαζόμενους και μας υποτιμά σαν ανθρώπους: μόνιμα πληρωνόμαστε με καθυστέρηση 7 ως 9 μηνών  την ίδια στιγμή που τα νοίκια, οι λογαριασμοί, τα έξοδα των παιδιών και οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και απαιτούν από εμάς να είμαστε συνεπείς.
       Ακόμα περισσότερο, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Στη Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών έχουμε  πληρωθεί για τον Οκτώβριο 2010 και έχουμε συμπληρώσει  9 (ΕΝΝΕΑ!) μήνες απλήρωτες (απλήρωτα και τα επιδόματα Χριστουγέννων 2010 και Πάσχα 2011 και Επίδομα Αδείας). Η Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών έχει εξοφληθεί για τις αμοιβές μας από την Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας, ήδη από τον Μάιο του 2011, έχει λάβει όλα τα χρήματα μέχρι και το δώρο Χριστουγέννων του 2010 και δεν μας έχει πληρώσει!
       Μέχρι στιγμής έχουμε επανειλημμένα αναφέρει το πρόβλημα στον Δήμαρχο κο Δημητριάδη και στον πρώην Δήμαρχο Αντιγονιδών κο Στεργιόπουλο  και η απάντηση που πήραμε είναι ότι θα πληρωθούμε τον μήνα Οκτώβριο 2010 από τον κο Στεργιόπουλο όπως κι έγινε, αλλά για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο  και Δώρο Χριστουγέννων του 2010 δεσμεύτηκε να τους εξοφλήσει ο κος Δημητριάδης, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια επίλυσης του προβλήματος.
       Ανάλογο είναι και το πρόβλημα στη Δομή Δήμου Αλεξάνδρειας όπου οι εργαζόμενες συμπλήρωσαν 7 (ΕΠΤΑ!) μήνες απλήρωτες!
       Πιστέψαμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα έλυνε αυτό το πρόβλημα – αλλά μέχρι στιγμής η απάντηση που πήραμε είναι γενική και αόριστη, παρότι ζητήσαμε συνάντηση και ως Σωματείο ΕΠΥΒ Κεντρικής Μακεδονίας και δεν βλέπουμε καμία διάθεση να λυθεί το πρόβλημά μας.
    Ζητάμε σήμερα από τον Δήμαρχο κο Δημητριάδη, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κο Κοριτίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ. Δεν είμαστε εργαζόμενες β΄ κατηγορίας! Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το νόμιμο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να ανανεώνει τη σύμβασή του και να  πληρώνεται στην ώρα του – ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ! Καταλάβετε επιτέλους ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Όλοι οι εργαζόμενοι στις 4 Δομές του Δήμου μας εκπληρώνουμε εις το ακέραιο με ιδιαίτερη συνέπεια και επιμέλεια τις υποχρεώσεις μας. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας εδώ και αρκετούς μήνες δεν δίνετε λύση στο πρόβλημά μας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πλέον σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα και χωρίς ανανέωση συμβάσεων είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα. Πιστέψαμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα έκανε πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ότι δηλαδή αν η Πολιτεία δεν μας ανανέωνε συμβάσεις, θα κρατούσε ο Δήμος το Πρόγραμμα και θα το υλοποιούσε με δικά του χρήματα. (Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι δεν θα έκανε κάποιο κομμάτι οδοστρώματος  και τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιούσε για τις πληρωμές μας), πράγμα το οποίο έμεινε μόνο στις προεκλογικές υποσχέσεις.
   Ελπίζουμε να εισακουστούμε και να δώσετε μία λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε όλα τα αναγκαία και νόμιμα μέσα για να καταφέρουμε αυτό που θα έπρεπε να ΄ναι αυτονόητο: ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!  



                                                           ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ :                 
                                                                                                               
                                                                                                               ΜΑΤΡΑΚΑ ΦΑΝΗ
                                                                 ΜΠΑΛΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
                                                                 ΤΣΑΛΚΙΤΖΗ ΚΑΝΕΛΛΑ
                                                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
  ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
                                                           ΦΑΝΑΡΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ
                                                                       ΣΑΡΑΠΑΤΣΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
                                                        ΡΟΦΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
                                                                       ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
                                                                                ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
                                                 ΠΑΠΠΑ ΟΛΓΑ
                                                                        ΠΟΥΛΟΥΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
                                                                           ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΒΒΟΥΛΑ
                                                         ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.