!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» για 48ώρες


Καλύπτει συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την απόφαση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο 48ωρη απεργία, με αφορμή προωθούμενη ρύθμιση, που μεταξύ άλλων προβλέπει πως ο δικαιούχος του προγράμματος θα πρέπει να έχει άνεργο ή εν δυνάμει άνεργο στο σπίτι του, με αποτέλεσμα το 2/3 των ηλικιωμένων να κινδυνεύουν και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων να κινδυνεύουν να τεθούν εκτός «Σπιτιού».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της (μπορείτε να τη δείτε, κάνοντας κλικ εδώ) καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το πρωί έξω στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δηλώνει πως διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
2. Δημιουργία δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους ΟΤΑ προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις προνοιακές δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΣΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΣΣ ΣΤΙΣ 31/3 & 1/4/2011


Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι

Το Σωματείο Εργαζομένων ‘Βοήθεια στο Σπίτι Νομού Κερκύρας, μετά τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 28/3/2011 με πλειοψηφία του εκλογικού Σώματος, αποφάσισε να συμμετάσχει στην:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΣΣ
ΣΤΙΣ  31/3 & 1/4/2011
με συγκέντρωση όλων των σωματείων της Ελλάδας στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος
αφού όχι μόνο είμαστε σε κατάσταση ΟΜΗΡΙΑΣ  11  χρόνια  Χωρίς ΚΑΜΙΑ θεσμική κατοχύρωση που να διασφαλίζει μόνιμα όλους τους εργαζόμενους  και τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους εξυπηρετούμενους αλλά επιπλέον:
    Η πολιτεία αφήνει μοναχικούς, ανήμπορους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ χωρίς φροντίδα

    Οδηγεί σε κλείσιμο τη πολυτιμότερη υπηρεσία πρόνοιας στη χώρα μας

    Οδηγεί σε απόλυση το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων
•    Που παραμένουν απλήρωτοι
•    Που δεν ξέρουν πότε και από πού θα πληρωθούν από 1/1/2011 και μετά
•    Που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ
•    Που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Αφού τα κριτήρια του ΕΣΠΑ  αλλοιώνουν  τον προνοιακό χαρακτήρα και  τα χρήματα που προβλέπει δεν επαρκούν ,  προκηρύσσουν ΔΙΗΜΕΡΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ  ζητώντας:
                 Να καλυφθούν από εθνικούς πόρους ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ που θα προκύψουν από τα κριτήρια του ΕΣΠΑ ώστε και οι μοναχικοί ανήμποροι ηλικιωμένοι να εξυπηρετηθούν και όλοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται.
              Η πολιτεία και η ΚΕΔΚΕ να συμφωνήσουν για σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση όλων των δομών και να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται, στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ώστε το 2012, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι να γίνει επιτέλους υπηρεσία της πολιτείας και όχι κοινωνική εταιρία του ιδιωτικού κανιβαλισμού όπως προωθείτε να γίνει με Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα.


ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ - ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.......ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ , ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ , ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΒΣΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Τα νέα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας – Ηπειρου.


Στην συνάντηση που έγινε στης 11:30 πμ από το ΔΣ του συλλόγου και δυο εργαζόμενες με την κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Δ.Μακεδονίας – Ηπειρου.

Η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα μας υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία με κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τους υπουργούς τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να γίνει αλλαγή στα κριτήρια για τα μοναχικά άτομα, την φορολογική δήλωση και τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι από αύριο 31-03-2011 θα δίνεται το υπόλοιπο 20% σε όσες δομές έχουν στείλει ολοκληρωμένο φάκελο στην ΔΥΣΑ για το χρονικό διάστημα μέχρι 31-12-2010.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

ΔΣ ΒΣΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ. ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ. ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΣΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


Η «απάτη» του βοήθεια στο σπίτι … (μέρος 2ο)

29.03.2011


Η «απάτη» του βοήθεια στο σπίτι … (μέρος 2ο)
Του Γιάννη
Καμπούρη

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση στο θέμα του «βοήθεια στο σπίτι» έχει πάρει την απόφασή της. Δεν είναι στις προθέσεις της η συνέχιση της προσφοράς υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας προς ανήμπορα, μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.
Αν σήμερα επανέρχομαι στο θέμα αυτό, είναι γιατί ανανεώθηκε το συναίσθημα του θυμού που προήθλε από την κοινωνική αναλγησία της συγκεκριμένης απόφασης, αφού όσα στη συνέχεια συμβαίνουν δεν έχουν προηγούμενο. Είναι γιατί αντί να σιωπήσουν, θεωρώ ότι προκαλούν με το να μας θεωρούν πολίτες μειωμένης αντίληψης με όσα μεθοδεύουν.

Και ενώ το πρόγραμμα ακυρώθηκε ουσιαστικά όπως το γνωρίζαμε από το 1997 με την έκδοση του νέου διαχειριστικού του πλαισίου, που έχει τη μορφή ΚΥΑ (1), προχώρησαν στη συνέχεια μέσω της ΕΕΤΑΑ σε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο προκήρυξης του νέου «βοήθεια στο σπίτι» ! Αν είναι δυνατόν. Πάνω σε τι να διαβουλευτούμε αν έχετε το θεό σας. Αν εννοείται να κάνουμε ένα είδος «νεκροψίας» του προγράμματος να το καταλάβω. 

Παράλληλα οι βουλευτές της συμπολίτευσης προχώρησαν στην κατάθεση επερώτησης γιατί κινδυνεύει να κλείσει το «Βοήθεια στο σπίτι», βλέπετε ότι ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί. Μάλιστα έχετε δίκαιο θα κλείσει και τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνέχεια ; Εξαντλήθηκε η υποχρέωσή σας με την κατάθεση της επερώτησης, θα δεχτείτε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι τελικά δεν τρέχει τίποτα ; Μα εδώ η ίδια η κυβέρνηση έχει ως δεδομένο τη μείωση του αριθμού των ωφελουμένων, αφού προβλέπει τη διάθεση σημαντικά μικρότερων πιστώσεων για το πρόγραμμα, σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές πιστώσεις (2). Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι η ίδια η κυβέρνηση εκτιμά ότι ένα αντίστοιχο ποσοστό –τουλάχιστον - μέχρι σήμερα ωφελουμένων, θα μείνει έξω από το πρόγραμμα.

Και για να καταλάβω αγαπητοί βουλευτές της συμπολίτευσης, όλα αυτά όταν ψηφίζετε την καταβολή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την αποπληρωμή δανείου που αυτό έλαβε, ύψους 95.000.000 € (3) από το ελληνικό δημόσιο. Αναρωτιέμαι συπτωματικά πόσοι από εσάς πήγαν στο μέγαρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων λειτουργίας του. Πόσοι από εσάς συμμετείχαν στα πανυγήρια του μεγάρου και στους διθυράμβους για τον ιδρυτή του, που ακόμη δεν μας είπαν πόσα ακριβώς χρήματα έβαλε από την τσέπη του για να «χαρακτηριστεί» ιδρυτής του.

Ταυτόχρονα και για να επανέλθουμε στο «βοήθεια στο σπίτι» αναρωτιέμαι τι θα γίνουν οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. ;  Πως στην ευχή θα καλυφθεί το συνολικό κόστος των εργαζομένων όταν οι διατιθέμενες πιστώσεις για το (όποιο) πρόγραμμα φέτος είναι σημαντικά μειωμένες ; Και επειδή πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, πρέπει να συνεκτιμήσουμε το γεγονός ότι ο Δήμος Βέροιας σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, τοποθετείται στον άξονα προτεραιότητας 8. Οι διατιθέμενες πιστώσεις για τον συγκεκριμένο άξονα είναι μόλις 24.372.000 €.

Φανταστείτε ότι στον άξονα αυτό είναι ακόμα οι περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και η Αττική. Για τον ενιαίο Δήμο Βέροιας το εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος με τα σημερινά δεδομένα είναι περίπου στο 1.000.000 €. Πως μπορούμε να ελπίζουμε σε μια χρηματοδότηση ανάλογου ύψους, ώστε το πρόγραμμα να συνεχιστεί απρόσκοπτα, με δεδομένο ότι το ποσό του άξονα 8 θα πρέπει να επιμεριστεί σε όσους δήμους περιλαμβάνει ο συγκεκριμένος άξονας, και καλύπτει πληθυσμιακά σχεδόν όλη την Ελλάδα. Με ποια μαγικά κόλπα θα καλύψει ο Δήμος Βέροιας την αναπόφευκτη διαφορά που θα προκύψει από τη χρηματοδότηση που θα λάβει και του πραγματικού κόστους του προγράμματος. Πόση θα είναι αυτή, ίσως και 500.000 € και εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος.

Μπορεί ο κ. Ραγκούσης να μας πει τι θα γίνουν όσοι εργαζόμενοι «περισσεύουν». Ποιος θα αποφασίσει ποιοι θα συνεχίσουν, για όσο συνεχίσουν και ποιοι θα αποχωρήσουν ;
Και εδώ να τονιστεί για μια ακόμη φορά η εφευρετικότητα των συντακτών του εν λόγω προγράμματος, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να του περικόψουν πιστώσεις. Έτσι από το 2010 η πληρωμή γίνεται ανά περιστατικό και όχι όπως μέχρι τότε ίσχυε, δηλαδή ανά δομή. Και αν το 2010 πήραμε όλα τα χρήματα γιατί μπορέσαμε να εξαντλήσουμε τη δυναμικότητα των δομών, το 2011 κόβουν τις πιστώσεις προακαταβολικά. Μας λένε κοντολογίς, αν είστε τόσο ευαίσθητοι κοινωνικά, βάλτε όσα επιπλέον χρήματα απαιτηθούν από την τσέπη σας. Διαβάστε όμως και παρακάτω γιατί όλα μυρίζουν κάπως και γιατί πιστεύω ότι τελικά θα προσπαθήσουν να τα φορτώσουν όλα στις πλάτες των εργαζομένων.

Να ξεκινήσουμε από την ΚΕΔΚΕ. Αλήθεια πότε αντιλήφθηκε το πρόβλημα και πότε έκανε παρέμβαση. Γνώριζε άραγε το περιεχόμενο της ΚΥΑ πριν να εκδοθεί ως όφειλε ; Αν ναι τότε να υποθέσουμε ότι τη βόλευε και άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν και τώρα σηκώνει σκόνη για τα μάτια του κόσμου, αν όχι τότε πρέπει να απολογηθεί για την αδράνειά της.

Μάλιστα ακούω από διάφορους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προτρέπουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα να «ξαμολυθούν» να βρουν συγγενείς των σημερινών ωφελουμένων που να είναι άνεργοι, για να μη μείνουν οι ηλικιωμένοι έξω από το πρόγραμμα και αυτοί χωρίς δουλειά ! Αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα. Δηλαδή οι εργαζόμενοι να γίνουν «ντετέκτιβ» και να ψάχνουν στο συγγενικό περιβάλλον των ωφελουμένων μπας και ανακαλύψουν κάποιο άνεργο ή επαπειλούμενο με ανεργία, για να μπορέσει ο ηλικιωμένος να παραμείνει ή να ενταχθεί στο πρόγραμμα ! Προφανώς αυτοί που «ανακάλυψαν» τη συγκεκριμένη λύση, έχουν εκτός των άλλων και μαύρα μεσάνυχτα από την κοινωνική πραγματικότητα. Εδώ δε θέλουν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν οι ηλικιωμένοι γονείς τους τα ίδια τους τα παιδιά, θα βρεθούν συγγενείς που θα θελήσουν να δηλωθούν οι ηλικιωμένοι στο όνομά τους. Αφήστε που με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ζήσουμε τραγελαφικές σκηνές.

Θα κληθούν λχ οι εργαζόμενοι να υποστηρίζουν ένα ηλικιωμένο που θα συγκατοικεί  πιθανώς θα την άνεργη κόρη, ενώ στη διπλανή πόρτα μπορεί να υπάρχει ένας μοναχικός και ανήμπορος ηλικιωμένος που όμως δεν θα μπορεί να δέχεται αντίστοιχες υπηρεσίες !
Και για να επανέλθουμε στο προκείμενο. Όλα αυτά που λέγονται έχουν ένα σκοπό όπως το καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ. Να πούνε στους εργαζόμενους, παιδιά δεν κάνατε καλή δουλειά αφού δε μπορέσατε να εντάξετε στο πρόγραμμα τον αριθμό των ατόμων που θα κάλυπτε το κόστος του προγράμματος, άρα δε μπορούμε να εξασφαλίσουμε την απασχόλησή σας. Έτσι και η κυβέρνηση θα γλυτώσει από ένα οικονομικό βάρος και οι Δήμαρχοι θα έχουν δώσει πλάτη στην κυβέρνηση, ενώ δε θα έχουν «τύψεις» στο να πούνε στους εργαζόμενους ένα απλό ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία. Και οι ηλικιωμένοι, αυτούς ποιος τους λογαριάζει, άσε που στις επόμενες εκλογές μπορεί και να μη ψηφίσουν !!!

Και ας μη θεωρηθεί ως αστείο, το λέω πολύ σοβαρά. Να βάλουμε όσους έχουν χειριστεί πολιτικά το θέμα και βέβαια τους βουλευτές που θα δεχθούν αυτή την εξέλιξη, να πάνε σε κάποιους από τους ανήμπορους μοναχικούς ηλικιωμένους που θα μείνουν έξω από το πρόγραμμα, για να τους εξηγήσουν τους λόγους που τους αφήνουν από έξω.
Πραγματικά είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε τα όσα συμβαίνουν, όμως δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς και προπάντων να είμαστε υποψιασμένοι για όσα μας λένε, όσο επίσημα και αν είναι τα χείλη που τα λένε. Κυρίως όμως με κάποιο τρόπο να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε πολίτες μειωμένης αντίληψης.


(1) ΚΥΑ σημαίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση και για την ιστορία τη συγκεκριμένη ΚΥΑ που ουσιαστικά καταργεί το «Βοήθεια στο σπίτι» υπογράφουν οι κ. Γεώργιος Ντόλιος, Παναγιώτης Ρήγας, η κ. Λουκία – Ταρσίτσα Κατσέλη και ο κ. Ανδρέας Λομβέρδος.
(2) Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμα τα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει το ακριβές ποσοστό μείωσης της χρηματοδότησης παρόλο που προσπάθησα να τα βρω, όμως σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντικό ίσως και πλέον της τάξης του 30%.


(3) «Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας». – Η επίμαχη διάταξη της ντροπής που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Και βέβαια για το Μέγαρο γενικά, πιστεύω ότι αξίζει το  κόπο να ξαναμιλήσουμε.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


Στους δρόμους για το "Βοήθεια στο σπίτι"



Τα γραφεία της Περιφέρειας πολιόρκησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Ο δρόμος στην πλατεία Ελευθερίας παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα και στο κέντρο δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Οι εργαζόμενοι στο πολύπαθο πρόγραμμα, έχουν εξαγγείλει πανελλαδική 2ημερη απεργία στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Αντιδρούν στις αλλαγές που προωθούνται, αφού ουσιαστικά τους οδηγούν στην ανεργία.

Το παρόν στο πλευρό των εργαζομένων έδωσαν και οι δήμαρχοι Γ. Κοτρωνιάς, Α. Γκλέτσος, ο πρώην Δήμαρχος Π. Σπαθούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Συλεούνης.



LAMIAREPORT









ΕΥΤΥΧΩΣ !!!

Αναστασία Πανούση

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ. ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ . ΕΦΤΑΙΓΕ ΑΥΤΟ;, ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΑΛΛΟ; ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ , ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ , ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ; ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΚΟΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΛΥΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.Ε  ΛΟΙΠΟΝ , ΕΔΩ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ



Κατηγορηματικά διαφωνεί η Θεματική Ομάδα Υγείας των Οικολόγων-Πρασίνων με την προωθούμενη ρύθμιση για τη «Βοήθεια στο σπίτι», που αφαιρεί αδικαιολόγητα το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα από τα 2/3 των ηλικιωμένων που το αξιοποιούν σήμερα. Η ρύθμιση μάλιστα εξαιρεί από το πρόγραμμα τους ηλικιωμένους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εκείνους δηλαδή που δεν έχουν κανένα συγγενή να τους φροντίσει!
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη λογική που θέτει ως προϋπόθεση να υπάρχει συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου που να είναι άνεργο ή να απειλείται από την ανεργία. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ανάλγητη λογική της περικοπής υπηρεσιών και δαπανών προς τους πολίτες που είναι οι πιο αδύναμοι να αντιδράσουν (όπως οι μοναχικοί ηλικιωμένοι)! Εμείς πιστεύουμε ότι τέτοιες ευάλωτες κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα της Πολιτείας. Η τελευταία, εάν είναι αναγκασμένη να περικόψει δαπάνες θα πρέπει να εξετάσει επιτέλους σοβαρά τις πολλαπλές ανορθολογικότητες και σπατάλες της δημόσιας διοίκησης.
Ανησυχητικά θεωρούμε επίσης τα όσα συμβαίνουν με τους εργαζομένους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:  εργάζονται σε δήμους χωρίς αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, κρατούνται σε πολύμηνη  ομηρεία με «σιωπηρές συμβάσεις εργασίας», βιώνουν τη διαρκή ανασφάλεια για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και για το επαγγελματικό τους μέλλον, με  αδιευκρίνιστο κατά πόσο οι συμβάσεις τους θα είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου (μέχρι τέλος του 2011). Παράλληλα έχουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, της εργασιακής ανασφάλειας και της προοπτικής για οριστική απόλυση τους.
Ανησυχούμε τέλος για την όλη τροπή που λαμβάνει ο νέος σχεδιασμός του Προγράμματος με τη συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων μετά το 2012: με σοβαρά κενά σε εξειδικευμένες  υπηρεσίες, με εμπορευματοποίηση του προγράμματος και οικονομική επιβάρυνση των  οικογενειών των ηλικιωμένων που δεν έχουν άνεργο μέλος, αλλά και με υποβάθμιση στο εργασιακό καθεστώς των λειτουργών του προγράμματος. Στην παρούσα φάση θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός αυτός δυσχεραίνει την απορρόφηση κονδυλίων χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ενώ οι διαδικασίες του είναι χρονοβόρες και δυσκίνητες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι πρέπει να τροποποιηθούν οι αποφάσεις αυτές, που εντείνουν σε περίοδο κοινωνικής κρίσης τον κοινωνικό αποκλεισμό των ηλικιωμένων.
  • Ζητάμε τη διασφάλιση της χρηματοδότησης τόσο από εθνικούς πόρους όσο και από το ΕΣΠΑ για την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και την πληρωμή των εργαζομένων.
  • Ζητάμε την τροποποίηση της απόφασης που εντείνει σε περίοδο κοινωνικής κρίσης τον κοινωνικό αποκλεισμό των μοναχικών ηλικιωμένων.
  • Καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει ευθέως γιατίεξαιρέθηκαν οι μοναχικοί ηλικιωμένοι από το Πρόγραμμα.

Η Θεματική Ομάδα Υγείας των Οικολόγων Πράσινων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Συμμετέχουμε ενεργά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 31/3-01/04/2011 στην Αθήνα και στις κατά τόπου κινητοποιήσεις των Σωματείων. Οι λόγοι είναι προφανείς:
  1. Μας οδηγουν στην ανεργία
  2. Μας στερούν το δικαίωμα της εργασίας
  3. Μας στερούν το ψωμί για εμάς και τα παιδιά μας
  4. Μας έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην ανέχεια
  5. Μας έχουν ξεπουλήσει στις πολιτικές του ΔΝΤ 
  6. Στερούν από τα ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ το δικαιώμα δωρέαν παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής φροντίδας
  7. Καταργούν την Πρόνοια
  8. Ιδιωτικοποιούν ακόμα και την Κοινωνική Πολιτική και την Υγεία.
  9. Μειώνουν τις αποδοχές
  10. Μας συμπεριφέρονται ως πολίτες Β΄ Κατηγορίας και μας απαξιώνουν για το έργο μας
Για όλους τους παραπάνω λόγους συμμετέχουμε στην Απεργία. Είναι η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι σε αυτούς που μας οδηγούν στην χρεωκοπία και στην Ανεργία. Που μας έχουν ξεζουμίσει όλα αυτά τα χρόνια και ως στημένες λεμονόκουπες  μας πετάνε στα σκουπίδια. Είμαστε για τη χωματερή? 
Οχι.
Δίνουμε δυναμικά το παρών στην Απεργία.
Λέμε όχι στις πολιτικές απαξίωσης του έργου μας και της προσφοράς μας


Λέμε ΝΑΙ στο δικαιίωμα για εργασία, Πρόνοια και ευημερία.
Αγωνιζόμαστε για εμάς, τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ και τα παιδιά μας. Τι θα απαντήσετε αυριο στον ευατό σας, στους εξυπηρετούμενες και στα παιδιά σας, αν μέινετε άνεργοι?


Καλή αντάμωση.

Καλό Αγώνα......

«Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου Ζητούν οι εργαζόμενοι με 48ωρη απεργία



Να μην ισχύσουν οι νέες αυστηροί όροι που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και προβλέπουν ένταξη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνον όσων έχουν άνεργο στην οικογένεια τους ή κοντινό συγγενικό πρόσωπο και ταυτόχρονα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ζητούν οι εργαζόμενοι που απεργούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου.Αφορμή για την διήμερη κινητοποίηση που περιλαμβάνει και διαμαρτυρία στην Αθήνα, δόθηκε με τις προσκλήσεις που έγιναν για το νέο πρόγραμμα με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονται και ουσιαστικά αφήνουν...αβοήθητους όσους ηλικιωμένους και ΑμΕΑ δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια. Η μείωση των δικαιούχων που είναι βέβαιη, θα μειώσει και τις θέσεις εργασίας στις δομές των δήμων και οι εργαζόμενοι αντιδρούν.

Στηρίζουν οι δήμαρχοι
Στην 48ωρη απεργία μετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου και χθες η Γραμματέας του Βασιλική Τόζιου ενημέρωσε και τους οκτώ δημάρχους του νομού, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν στο πρώην δημαρχείο Περάματος. Σε δηλώσεις της ως προς το ένα σκέλος του αιτήματος η κ. Τόζιου, τόνισε: «Ήρθαμε και μας άκουσαν όλοι οι δήμαρχοι που είναι στο πλευρό μας και ζητάμε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, όπως έγινε για τους δασοπυροσβέστες για να γίνουμε αορίστου χρόνου, διότι ο νόμος που μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ μας κατοχυρώνει, είμαστε εργαζόμενοι δέκα χρόνια, είμαστε απλήρωτοι για 20 μήνες και για δέκα ή επτά μήνες οι περισσότεροι».

Μένουν εκτός όσοι έχουν ανάγκη

Η κ. Τόζιου άσκησε κριτική τόσο στην Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για συνάντηση που ζητήθηκε και δεν έγινε, όσο και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για τη μη διάθεση λεωφορείου για να μεταβούν στην Αθήνα.Σε ότι αφορά τις νέες αυστηρές ρυθμίσεις του προγράμματος (τους έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΕΣΠΑ για το 2011) η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» τις χαρακτήρισε ως κάτι το εντελώς αντίθετο με την έως τώρα πορεία του προγράμματος, αφού μένουν εκτός των μοναχικά και με ειδικές ανάγκες άτομα, όταν αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός του προγράμματος.

Στη... «Σπιναλόγκα»
Η κ. Τόζιου υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι άνεργοι για να δίνουν κάθε μήνα τα προσωπικά τους δεδομένα, ώστε να τυγχάνουν των υπηρεσιών του προγράμματος ηλικιωμένοι και ανήμποροι και δη σε ορεινές περιοχές.Την Πέμπτη εργαζόμενοι και από την Ήπειρο θα μετέχουν στη διαδήλωση στην Αθήνα και η κ. Τόζιου απευθυνόμενη στους υπουργούς, τόνισε: «Ελπίζουμε αυτοί που είναι στις μεγάλες καρέκλες των Αθηνών να δουν ότι στην επαρχία υπάρχουν μοναχικοί άνθρωποι με ειδικές ανάγκες σε χωριά απομακρυσμένα που μας έχουν ανάγκη, αν θέλουν οι υπουργοί να έρθουν να δουν το πρόβλημα και μετά να βγάζουν αυτές τις προσκλήσεις». Μάλιστα η Γραμματέας του Συλλόγου υπέρβαλλε αρκετά, αφού ..προέτρεψε τον υπουργό Εσωτερικών να τους στείλει στη... «Σπιναλόγκα» αυτούς τους ανθρώπους που μένουν εκτός προγράμματος.

Τα αιτήματα

Ο Σύλλογος εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου αποφάσισε την συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία με αιτήματα:
-Την τροποποίηση της Πρόσκλησης ένταξης στο ΕΣΠΑ και την κάλυψη με
χρήματα από εθνικούς πόρους για όσες δομές δεν καταφέρουν να
συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ανέργων, ώστε οι δομές να επιβιώσουν το 2011, οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν άνεργο συγγενή αλλά έχουν πραγματική ανάγκη τις υπηρεσίες του προγράμματος να συνεχίσουν να τις δέχονται.
-Μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση των Δομών «βοήθεια στο Σπίτι».
-Τη δημιουργία μόνιμων Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Ο.Τ.Α. και ένταξη των ήδη εργαζομένων σε αυτές.
-Τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου αφού έχουν προσληφθεί με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.(Ν. 2190/2004) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ή Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης ή ΝΠΔΔ για υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ή «Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας»


Θέμα: Υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή του ……………. (Δήμου κοινωφελούς επιχείρησης/ ΝΠΔΔ) στη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκων υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζόμενων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ", στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013 για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της δομής ........... (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι Πευκοχωρίου) 
Σήμερα ………………………………………………………………….
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία – καθώς από το σύνολο ...... μελών ήταν παρόντα ..... μέλη – ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το .......... θέμα της ημερησίας διάταξης, έθεσε υπόψη του Δ.Σ. τα εξής:
Με την 457/21.03.2011 πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. καλούνται οι Δομές που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας κατ΄ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα (άνδρες και γυναίκες) που χρήζουν κατοίκον βοήθειας αλλά και σε μη ηλικιωμένα άτομα (ΑΜΕΑ, κλπ) («Μονάδες Βοήθεια στο Σπίτι», «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας»), οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Άρθρου 2 της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ (Δήμους και Νομικά τους πρόσωπα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, και κάθε είδους φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την κοινωνική ανάπτυξη ή πρόνοια ή συναφείς προς τα ανωτέρω δραστηριότητες), για την υποβολή πρότασης για την υλοποίηση της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και  επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης»



 
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’):
«Στόχος των πράξεων είναι:
-Η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων (εφεξής «ωφελούμενοι») στην εργασία μέσω της ενίσχυσης τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα και λοιπά άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (εφεξής «εξυπηρετούμενοι»). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
-Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας.
-Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, καθώς και μη ηλικιωμένων (ΑΜΕΑ, κλπ) που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών ή και κατ' οίκον βοήθειας, με στόχο την παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, την αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.»
Αντικείμενο της αποτελεί κατά το άρθρο 3 της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’) η παροχή υπηρεσιών φροντίδας κατ' οίκον σε ηλικιωμένα άτομα (άνδρες και γυναίκες) που χρήζουν κατ' οίκον βοήθειας αλλά και σε μη ηλικιωμένα άτομα (ΑΜΕΑ, κ.λπ.), μέσω των «Μονάδων Βοήθειας στο Σπίτι» και των «Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας», με σκοπό την διευκόλυνση στην ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας και στην διατήρηση της εργασίας σε συγγενικά τους άτομα, τα οποία είναι άνεργα ή εργαζόμενα επαπειλούμενα με ανεργία («ωφελούμενοι») αντίστοιχα, τα οποία ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.
Η πράξη θα υλοποιηθεί στη βάση του εξατομικευμένου χαρακτήρα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ωφελουμένων, μέσω παροχής κουπονιών που αυτοί θα λαμβάνουν προκειμένου τα συγγενικά τους πρόσωπα (εξυπηρετούμενοι) να είναι αποδέκτες των υπηρεσιών φροντίδας.
Σύμφωνα με την παρ.α του άρθρου 13 της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’):
«Η πράξη αυτή  αποτελεί μετεξέλιξη της πράξης «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ' οίκον βοήθειας», η οποία είχε ανώτερο χρονικό σημείο υλοποίησης την 31.12.2010 και η οποία περιγράφεται στην με αριθμό οικ. 60292/2158/27.08.2008 (ΦΕΚ 1724/Β') κοινή υπουργική απόφαση όπως ισχύει.»
Με βάση τα παραπάνω προτείνω την υποβολή αίτησης προς την ΕΕΤΑΑ για τη χρηματοδότησης της δομής του Βοήθεια στο Σπίτι ........... (συμπληρώστε την ονομασία της δομής)
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του
-       την εισήγηση του προέδρου
-       την 457/21.03.2011 πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
-       την ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’)
-       το γεγονός ότι ήδη λειτουργεί ο φορέας μας δομή βοήθεια στο σπίτι

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ/ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1.       Τη συμμετοχή του ……………. (Δήμου/ κοινωφελούς επιχείρησης/ΝΠΔΔ) στη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκων υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζόμενων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης", στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με περίοδο υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης από 01.01.2011 έως 31.12.2011 και την υποβολή της σχετικής αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της δομής ........... (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι Πευκοχωρίου)  
2.       Την αποδοχή όλων των προϋποθέσεων ένταξης του ............. (Δήμου/ κοινωφελούς επιχείρησης/ΝΠΔΔ) σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης και της ΚΥΑ 1.605/οικ.3.85/14.01.2011 (ΦΕΚ 17/14.01.2011 τεύχος Β’).
3.       Παρέχετε εξουσιοδότηση στον κ. ……………………………………………………, προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές από την Τράπεζα ……………….., ποσού ...... € (ποσοστό συμμετοχής 2% επί του συνολικού ποσού της αίτησης), στα πλαίσια της ανωτέρω πρόσκλησης. Η εγγυητική επιστολή θα πρέπει να περιλαμβάνει τα απαιτούμενα στοιχεία, που ορίζονται στη σχετική πρόσκληση.
4.       Παρέχεται εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπό του ................  (Δήμου/ κοινωφελούς επιχείρησης/ΝΠΔΔ) και ................... (Δήμαρχο/πρόεδροο ΔΣ) κ. ……………………………………………………, για να υποβάλει προς την ΕΕΤΑΑ «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση - Προσφορά» με τους σχετικούς φακέλους δεσμεύοντας με μόνη την υπογραφή του τον/την  ........................ (Δήμο/ κοινωφελή επιχείρηση/ΝΠΔΔ) έναντι της ΕΕΤΑΑ  και για να υπογράψει τη σχετική Σύμβαση.
5. Σε κάθε περίπτωση για την παραλαβή και παράδοση οποιονδήποτε εγγράφων, εκτός από τον Δήμαρχο/Πρόεδρο, ορίζεται αντίκλητος ο ……………………………………
Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό …/……
Συντάχθηκε και υπογράφηκε
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ

ΕΕΤΑΑ ΣΗΜΕΡΑ !

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΣΣ, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Ή ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Κ.Μ. ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ 2011 ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΒΣΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕΤΑΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΛΙΟ, ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΑΓΟΥΣΗ.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.
ΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΒΣΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ 41 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 250 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 35 ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ 4 ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΔΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ .
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ 31-03-2011 ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ..
ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΩΣΑΜΕ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ.
, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.
ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ
ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ½ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 243 ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ .
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:
1.ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ( 90 μηνύματα στάλθηκαν το Σάββατο στα προσωπικά κινητά των εργαζομένων του νομού Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας)
2. ΔΕΝ ΑΝΗΓΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
3. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
4. ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ:
1.ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΗΝΟΥΜΕ
ΑΝΕΡΓΟΙ;
2.ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΨΕΜΑ.
3.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
4.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΜΑΓΙΑΣ.
ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ.
ΕΜΕΙΣ ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

ΔΣ ΒΣΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΛΕΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ??? ΓΙΑΤΙ ???

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

1) ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ. ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ 

2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. ΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΙ ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ 

3) ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ? 

4) ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ? ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΑΝΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕIΣΙΜΟ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

   Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ανατρέπει τη φύση και το χαρακτήρα των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα». Είναι μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος των 120.000 ωφε- λούμενων πανελλαδικά ηλικιωμένων και ΑμεΑ και των 4.500 συναδέλφων μας! Τα ελάχιστα προγράμματα που θα απομείνουν θα εξυπηρετούν τους άνεργους συγγενείς, αν κι εφόσον έχουν κάρτα ανεργίας κι ένα σωρό άλλες προϋποθέσεις. Και στο τέλος του χρόνου, έρχεται το οριστικό κλείσιμο αφού θα ενταχθούν στις «κοινωνικές επιχειρήσεις» του νέου νόμου της Κατσέλη. Τότε το δημόσιο, δωρεάν «Βοήθεια στο Σπίτι», θα ναι παρελθόν.
   Δεν θα τους αφήσουμε! Είναι η τρίτη φορά που προσπαθούν να μας διαλύσουν με το πρόσχημα το ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Παραμύθια όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο, παραμύθια οι δηλώσεις όλων των στελεχών της για μονιμοποίηση των κοινωνικών δομών και των εργαζόμενων σ’ αυτές! Με τη δικαιολογία της κρίσης, έκοψαν μισθούς και συντάξεις, απολύουν χιλιάδες συμβασιούχους κι εργαζόμενους σε κλάδους απαραίτητους για την κοινωνία, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία. Τώρα θέλουν να κλείσουν και το πιο πετυχημένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής.
    Δεν θα τους αφήσουμε! Όλα αυτά τα χρόνια, δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας για να εξυπηρετήσουμε τα άτομα που πραγματικά μας έχουν ανάγκη, συνήθως απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αντιμέτωποι με τη διάλυση του ΕΣΥ και των υπόλοιπων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και μόνιμα…συμβασιούχοι! Παρά το γεγονός ότι είμαστε για πολλά συνεχόμενα έτη, έχουμε προσληφθεί με ΑΣΕΠ και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η επίκληση της κρίσης δεν είναι επιχείρημα για να μας διώξουν – αντίθετα τώρα έχει η κοινωνία περισσότερο την ανάγκη μας.
    Δεν θα τους αφήσουμε! Κάθε φορά που προσπαθούσαν να μας διώξουν, αγωνι-στήκαμε και κερδίσαμε τη συνέχιση των προγραμμάτων. Έτσι και τώρα: από την πρώτη στιγμή τα σωματεία ξεσηκώθηκαν και με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια (Ήπειρος, Θεσ/νίκη), απεργίες  (στις Σέρρες μάλιστα διαρκείας) και καταλήψεις (Κρήτη) απαίτησαν να πάρουν πίσω την «κατά-πτυστη ΚΥΑ». Όλοι ενωμένοι συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκεύη 31/3 και 1/4 και συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και την ολοήμερη διαμαρτυρία που αποφάσισαν τα σωματεία μας. Και θα συνεχίσουμε: αν δεν ικανοποιήσουν το αίτημά μας που είναι η διασφάλιση της λειτουργίας ΟΛΩΝ των δομών θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Μαζί με όλους τους συνάδελφους στους δήμους θα πετύχουμε μόνιμη δουλειά και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες σε όλους τους ΟΤΑ. Αυτό είναι που φοβάται η κυβέρνηση: ένα μέτωπο όλων των εργαζόμενων στους δήμους (που απολύονται αυτή τη στιγμή), των δασκάλων και των καθηγητών (που παλεύουν ενάντια στην κατάργηση 1.100 σχολικών μονάδων), των νοσοκομειακών (που αντιδρούν στο κλείσιμο των νοσοκομείων) κι όλου του κόσμου που αντιστέκεται στην πολιτική της. Την πολιτική του Δ.Ν.Τ. και των τραπεζιτών που πλουτίζουν προκλητικά σε βάρος των μισθών, της δουλειάς, της παιδείας, της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών μας!
                   
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ, 31/3-1/4/2011
   ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ"

(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ- Συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των Σερρών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   
Ημερομηνία: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011
Θέμα: Συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των Σερρών

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Τ. Κατσέλη πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, σειρά επαφών με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στις Σέρρες.
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας που υλοποιείται μέσα στο 2011 προβλέπει την επένδυση πόρων ύψους 52 εκατ. ευρώ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι δύο νέες καινοτόμες δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι συνολικού ύψους 845 εκατ. ευρώ και με 192.000 ωφελούμενους, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα για τις Σέρρες, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν ουσιαστικά μέσα από τη δημιουργία αναπτυξιακής σύμπραξης για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, βασισμένο στο αναπτυξιακό πρότυπο και τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής. Η προκήρυξη του συνολικού προγράμματος αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.

    Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι από τα 190 εκ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος, τα 22 εκατ. θα αφορούν δράσεις του Προγράμματος ΤΟΠΣΑ στη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας.

    Σχετικά με την προώθηση ειδικών προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η κ. Κατσέλη επεσήμανε τη δυνατότητα άμεσης έναρξης και στην περιοχή Ειδικού Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για την απασχόληση ανέργων.

    Ειδικότερα, στις Σέρρες αναμένεται να απασχοληθούν άμεσα 1.500 άνεργοι σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας. με καταβολή επιδόματος εργασίας διάρκειας έως και 5 μήνες και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4.687.500 ευρώ. Οι άνεργοι θα μπορούν να απασχολούνται σε έργα συντήρησης, ή μικρά κατασκευαστικά έργα όπως και σε κοινωνικές υπηρεσίες. Συνολικά, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπεται να απασχοληθούν σε δραστηριότητες κοινωφελούς εργασίας περίπου 10.000 άνεργοι.

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο νόμου, με το οποίο θεσμοθετείται η κοινωνική οικονομία στη χώρα, ως εργαλείο για την προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος, που σε αυτή τη φάση βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Σημαντικό εργαλείο προς τον σκοπό αυτό θα είναι η ίδρυση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, οι οποίες με την αρωγή των τοπικών εταίρων μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο κοινωνικό επιχειρείν και την οικονομική ένταξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

    Ερωτηθείσα για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, η Υπουργός υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι εως 31 Δεκεμβρίου 2010 θα πληρωθούν από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

    Το συγχρηματοδοτούμενο έργο καλύπτει την περίοδο μεταξύ 1η Ιανουαρίου 2011 έως και 31 Δεκεμβρίου 2011 και η κάλυψη που δίνεται αφορά όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το ποσό προσδιορίζεται σε 2.000 ευρώ ανά ωφελούμενο. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Ιουνίου 2011, λόγω των ευρωπαϊκών και εθνικών διαχειριστικών διαδικασιών.

    Όσον αφορά τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» η Υπουργός υπογράμμισε ότι, από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δεν αποκλείεται κανείς, διότι όσοι έχουν κάποιο άτομο που είναι συγγενής, με οιονδήποτε βαθμό συγγένειας, μπορούν να είναι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα και να λάβουν την επιδότηση των 2.000 ευρώ, για να έχουν κοινωνική φροντίδα οι ηλικιωμένοι. Όσοι δεν είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα, ήδη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, επεξεργάζονται λύση για να τυγχάνουν και αυτοί κάλυψης από εθνικούς πόρους.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΑΠΟΚ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΕΚΦΕΟ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ) Ηράκλειο 28/03/2011
Μπαγγέρη Ειρ :6947758664
Προς : Γ.Γραμ.Αποκεντρ.Διοίκ.Κρήτης:
Παπαδάκη Αικ :6942694078 κ.Α.Καρούντζο

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο σύλλογος εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα : Βοήθεια στο σπίτι & ΚΗΦΗ, με αφορμή την απαράδεκτη πρόσκληση του υπουργείου και της ΕΕΤΑΑ, για τον τρόπο συνέχισης του Βοήθεια στο σπίτι και τα προβλήματα που δημιουργεί στην κοινωνία της Κρήτης, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στα δίκαια αιτήματά μας και να αγωνιστείτε μαζί μας για μια ισότιμη κοινωνική πολιτική ,παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας , προς όλους , που την έχουν ανάγκη, αυτή που τόσα χρόνια, περηφανεύεστε ότι δημιουργήσατε και στηρίξατε και που πρέπει να απευθύνεται και να αφορά πρώτα από όλα ηλικιωμένους, μοναχικούς ,ανήμπορους & ΑΜΕΑ , που δεν έχουν ούτε την οικονομική ευχέρεια να εξυπηρετηθούν, πληρώνοντας, ούτε με το να γίνονται βάρος στα παιδιά τους , φορτώνοντάς τους την φροντίδα τους.
• Αντίθετα όπως ήδη θα γνωρίζετε, η πολιτεία ζητά να απευθυνθούμε σε ηλικιωμένους που έχουν κάποιο συγγενή τους άνεργο, και μάλιστα ζητά να τους ζητήσουμε προσωπικά τους στοιχεία, όπως: επικυρωμένη φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας τους, επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητάς τους, εκκαθαριστικό της εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύεται η συγγένεια. Άραγε εσείς θα τα δίνατε όλα αυτά με ευκολία; Και αν ναι, πόσους τέτοιους γνωρίζετε; Πόσους άνεργους θα μπορούσε να βρει κάθε δομή; Για το υπόλοιπο κόστος της κάθε δομής , δεν γίνεται λόγος. Από πού θα καλυφθούν;
• Για το 2012 και μετά, δε, όλες οι υπηρεσίες μας θα δίδονται με κάποιο αντίτιμο……..
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΘΕΛΕΤΕ;
Για όλα αυτά, προκηρύσσουμε:
ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ και 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 &
την Πέμπτη 31 Μαρτίου κ ώρα 11:00 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ζητώντας:
• Κάλυψη της χρηματοδότησης, από εθνικούς πόρους, για τις δομές οι οποίες δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν ικανό αριθμό ανέργων, για το 2011, έτσι ώστε να μην αποκλειστούν μοναχικοί ,ανήμποροι & ΑΜΕΑ που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται.
• Η πολιτεία και η ΚΕΔΚΕ να συμφωνήσουν για σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση, όλων των δομών και να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται, στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ώστε το 2012, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, να γίνει επιτέλους υπηρεσία της πολιτείας και όχι κοινωνική εταιρία του ιδιωτικού κανιβαλισμού όπως προωθείτε να γίνει με Νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα.

Επίσης οι εργαζόμενοι :

• Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5,6,7 Μήνες
• Δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν .
Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας ώστε η μέριμνα για τον ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο να γίνει πράξη, γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας αφήνει, να τους αφήνουμε…….
Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να αντιλήφθητε το κρίσιμο της κατάστασης και να αντιδράσετε έγκαιρα μαζί μας.
Εξάλλου η Κρήτη φημίζεται για την πρωτοπορία της και την επαναστατικότητά της.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Μπαγγέρη Ειρήνη Πανούση Αναστασία

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΕΚΦΕΟ

(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ) Ημ/νία: 23/03/2011
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ.: Μπαγγέρη Ειρ.:6947758664
Παπαδάκη Αικ.:6942694078

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα , μετά την συμβολική κατάληψη του Δήμου Ηρακλείου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:
• Να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία και κινητοποίηση στην Αθήνα στις 31/3/2011 & 1/4/2011(δύο ημέρες, με διανυκτέρευση εκεί).Γιαυτό παρακαλούμε όλους να δηλώσουν συμμετοχή, αύριο, ώστε να προλάβουμε να ζητήσουμε προσφορά 50% από τις ΜινωΪκές. Χρειάζονται τα ονόματα για να γίνει, γιαυτό επικοινωνήστε αύριο με την Χρυσούλα: 6946337425 ή την Κατερίνα:6942694078 /2810255828 (για Ηράκλειο και Λασίθι), με την Αναστασία: 6979355419 & 2834041482(για Ρέθυμνο και Χανιά).
• Να κλείσουμε όλες τις δομές της Κρήτης (μόλις πληροφορηθήκαμε ότι το ίδιο αποφάσισαν και άλλες περιοχές της Ελλάδας) για μία εβδομάδα, από την Δευτέρα 28/3 έως και την Παρασκευή 1/4 με παράλληλες κινητοποιήσεις. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. Επειδή θεωρούμε ότι αυτό που αποφασίζει η πλειοψηφία του συλλόγου πρέπει να το σέβονται όλοι και να το ακολουθούν και ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους, όσοι δεν το κάνουν, θα καταγγελθούν από τους υπόλοιπους και θα διαγραφούν από το σύλλογο, με ότι αυτό συνεπάγεται (εάν αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα θα είναι μόνοι τους)Εάν υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι αδυναμίας, θα πρέπει να ανακοινωθούν στο σύλλογο ώστε να βρεθούν λύσεις, χωρίς να διαγραφούν μέλη. Ελπίζουμε να κατανοείτε την κρισιμότητα της κατάστασης και την σπουδαιότητα της συμμετοχής σας.
• Την Δευτέρα 28/3, στις 10.00 π.μ. θα συγκεντρωθούμε, για να διαμαρτυρηθούμε, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοικητική Περιφέρεια Κρήτης (στο λιμάνι, πρώην Περιφέρεια Κρήτης), όλοι οι εργαζόμενοι του νομού Ηρακλείου και Λασιθίου .
• Την ίδια μέρα, Δευτέρα 28/3 στις 10.00 π.μ. ,οι εργαζόμενοι των νομών Ρεθύμνου και Χανίων, θα συγκεντρωθούν, για τον ίδιο λόγο έξω από το δήμο Ρεθύμνου.
Εκεί θα αποφασιστεί ο τρόπος διαμαρτυρίας και οι επόμενες μορφές κινητοποιήσεων.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΕΚΦΕΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΕΚΦΕΟ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ )                                                     Ημ/νία: 22/03/2011
 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μπαγγέρη Ειρ :6947758664
Παπαδάκη Αικ :6942694078                                                                        

Προς : Πρόεδρο της ΤΕΔΚ & δήμαρχο Ηρακλείου:κ. Γ.Κουράκη ,
            Περιφερειάρχη Κρήτης: κ.Αρναουτάκη,
            Δήμαρχους  όλης της Κρήτης & Προέδρους κοινωφελών επιχειρήσεων,
            Αντιδημάρχους κοινωνικών υπηρεσιών,
            Υφυπουργό Εργασίας : κ. Κεγκέρογλου,
            Βουλευτές όλης της Κρήτης

Ο σύλλογος εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα : Βοήθεια στο σπίτι  & ΚΗΦΗ, με αφορμή την απαράδεκτη πρόσκληση του υπουργείου και της ΕΕΤΑΑ, για τον τρόπο συνέχισης του Βοήθεια στο σπίτι και τα προβλήματα που δημιουργεί στην κοινωνία της Κρήτης, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στα δίκαια αιτήματά μας και να αγωνιστείτε μαζί μας για μια ισότιμη κοινωνική πολιτική ,παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας , προς όλους τους δημότες σας , που την έχουν ανάγκη, αυτή που τόσα χρόνια, περηφανεύεστε ότι δημιουργήσατε και στηρίξατε και που πρέπει να απευθύνεται και να αφορά πρώτα από όλα ηλικιωμένους, μοναχικούς ,ανήμπορους & ΑΜΕΑ , που δεν έχουν ούτε την οικονομική ευχέρεια να εξυπηρετηθούν, πληρώνοντας, ούτε με το να γίνονται βάρος στα παιδιά τους , φορτώνοντάς τους την φροντίδα τους.
Αντίθετα όπως ήδη θα γνωρίζετε, η πολιτεία ζητά να απευθυνθούμε σε ηλικιωμένους που έχουν κάποιο συγγενή τους άνεργο, και μάλιστα ζητά να τους ζητήσουμε προσωπικά τους στοιχεία, όπως: επικυρωμένη φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας τους, επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητάς τους, εκκαθαριστικό της εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύεται η συγγένεια. Άραγε εσείς θα τα δίνατε όλα αυτά με ευκολία; Και αν ναι, πόσους τέτοιους γνωρίζετε; Πόσους άνεργους θα μπορούσε να βρει κάθε δομή; Για το υπόλοιπο κόστος της κάθε δομής , δεν γίνεται λόγος. Από πού θα καλυφθούν;  
Για το 2012 και μετά, δε, όλες οι υπηρεσίες μας θα δίδονται με κάποιο αντίτιμο……..
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΘΕΛΕΤΕ;
Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε, την Τετάρτη 23 /3/2011 στις 9.30 π.μ. στη Λότζια ,στο δήμο Ηρακλείου για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού με τους εργαζόμενους τους τρόπους αντίδρασης και κινητοποιήσεων μας. 
Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να αντιλήφθητε το κρίσιμο της κατάστασης και να αντιδράσετε έγκαιρα μαζί μας.
Εξάλλου η Κρήτη φημίζεται για την πρωτοπορία της και την επαναστατικότητά της.

Για το Δ.Σ.

    Η Πρόεδρος                                                             Η Γ.Γραμματέας
Μπαγγέρη Ειρήνη                                                    Πανούση Αναστασία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ( ΣΕΚΦΕΟ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη: Θ.Βρέντζου


                                                                                                     


                                                                                                     
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                           
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
 ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ      
( ΣΕΚΦΕΟ)                                                                  Ηράκλειο 28/3/2011
 Μπαγκέρη Ειρήνη
Τηλ.6947758664                                                          
                                   
ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη: Θ.Βρέντζου

Κοιν.: Αντιπεριφερειάρχη Ν.Ρεθύμνης:
                                            Μ. Λιονή
   
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αγαπητή κ.Αντιπεριφερειάρχη,
    ο σύλλογος εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα : Βοήθεια στο σπίτι  & ΚΗΦΗ, αριθμεί 470  μέλη. Ο αριθμός των δομών ανέρχεται στις 70 και έχουν εξυπηρετήσει στα οκτώ χρόνια λειτουργίας τους 20000 και πλέον άτομα. Οι συγκεκριμένες δομές κινδυνεύουν με κλείσιμο καθώς:
  • Πρώτον :οι όροι συνέχισης τους που τίθενται στην νέα ΚΥΑ (αρ .17)και αποτυπώνονται στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ, είναι απαράδεχτοι και αποκλείουν την συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων που μέχρι σήμερα έκαναν χρήση: μοναχικούς ,ανήμπορους & ΑΜΕΑ , που δεν έχουν ούτε την οικονομική ευχέρεια να εξυπηρετηθούν, ούτε μπορούν να γίνονται βάρος στα παιδιά τους , φορτώνοντάς τους την φροντίδα τους.
  • και επιπλέον: η προοπτική συνέχισης των προγραμμάτων που δίνει η κυβέρνηση για μετά το πέρας του 2011 είναι ξεκάθαρη. Έχει προτείνει Κοινωνικές επιχειρήσεις κοινωνικής Φροντίδας. Το ζήτημα είναι, εσείς συμφωνείτε στη λογική αυτή, επικροτείτε δηλαδή, η ποιο σημαντική κοινωνική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να πάρει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα;
Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι συγκεκριμένες δομές προσφέρουν πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, διευρύνοντας ποιοτικά και ποσοτικά τις υπηρεσίες φροντίδας που παρέχονται στους πολίτες. Παράλληλα έχουν λειτουργήσει ως κοινωνικές υπηρεσίες, αποτελώντας σε πολλές περιπτώσεις, σε ορεινούς κυρίως δήμους, τις μοναδικές δομές κοινωνικής πολιτικής.
Με βάση την αναγνωρισμένη αυτή προσφορά, ζητάμε να μας στηρίξετε στα παρακάτω αιτήματα:
                                                                                          
  1. Κάλυψη της χρηματοδότησης, από εθνικούς πόρους, για τις δομές οι οποίες δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν ικανό αριθμό ανέργων , για το 2011,έτσι ώστε να μην αποκλειστούν μοναχικοί ,ανήμποροι & ΑΜΕΑ που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται.
  2. Την ένταξη των προγραμμάτων στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και εξασφάλιση της χρηματοδότησης τους, από το 2012, που σταματά η χρηματοδότηση των προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, γνωρίζοντας ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας ως υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της περιφέρειας, ηγείστε εκστρατείας ενημέρωσης και διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς σε ότι αφορά τις «Κοινωνικές υπηρεσίες υγείας» όπου εντάσσεται το κοινωνικό παντοπωλείο, η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας και το εθελοντικό ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας διότι το ανθρώπινο δυναμικό του προγράμματος που τόσα χρόνια έχει συμβάλει στην λειτουργία των παραπάνω, δεν καλείται καν, σε μια συζήτηση τέτοιου είδους.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε, να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις εκπρόσωπος μας, από κάθε ΟΤΑ ή σε κάθε νομό, καθώς θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των  παραπάνω.

Ευελπιστώντας στην συνεργασία σας προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία και η βιωσιμότητα των δομών

Με εκτίμηση

            Η πρόεδρος                                                      Η γραμματέας
      Μπαγκέρη Ειρήνη                                            Πανούση Αναστασία

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΠΥΒ ΚΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Στις 24/03/2011, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, συγκροτήθηκε προσωρινό Δ.Σ. του Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας "Βοήθεια στο Σπίτι" με μέλη:
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ           : Ιωακειμίδου Ζωή       Ν. Κιλκίς
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     : Πειραλής Πέτρος       Ν. χαλκιδικής
  • ΤΑΜΕΙΑΣ              : Χατζάρας Νικόλαος    Ν. Θεσσαλονίκης
  • ΜΕΛΟΣ                  : Φανάρα Θεοπίστη      Ν. Ημαθίας
  • ΜΕΛΟΣ                  : Μιχαηλίδου Μαρία   Ν. Πιερίας
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ : Χριστοφή Πόπη         Ν. Θεσσαλονίκης
Έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΥΒ Κ.Μ. με θέμα:
  1. Λειτουργία του νέου Δ.Σ.
  2. Εγγραφή μελών στο Σωματείο μας με ετήσια συνδρομή για το 2011 20Ε και εγγραφή νέων μελών 10Ε. Για κάθε Νομό έχει οριστεί ο αντίστοιχος υπεύθυνος.
  3. Κατά τόπους συγκεντρώσεις των μελών ανά Νομό την Δευτέρα 28/03 ή Τρίτη 29/03.
Μετά από ενέργειες του νέου Προέδρου με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα μέλη μας δικαιούνται τη μηνιαία κάρτα του ΟΑΣΘ με έκπτωση 6Ε. Το Σωματείο χορηγεί βεβαίωση.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Συνθήματα κατά της κυβέρνησης στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου
Μπορεί να μην εκσφενδονίστηκαν … γιαούρτια, αλλά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και οι κυβερνητικοί βουλευτές, αποδοκιμάστηκαν από ομάδες διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, κατά την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το πρωί της Παρασκευής στην οδό Μεραρχίας των Σερρών.  
Υψώνοντας πανό διαμαρτυρίας, εργαζόμενες στις κοινωνικές δομές του νομού Σερρών, υποδέχτηκαν την υπουργό Λούκα Κατσέλη, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, στις οποίες εργάζονται τα τελευταία χρόνια. 
Την ώρα που ξεκίνησε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, ομάδα του ΚΚΕ ύψωσε πανό και φώναξε συνθήματα κατά της ελληνικής συμμετοχής στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, κατά του καθεστώτος Καντάφι.
Συνθήματα κατά της κυβέρνησης, φώναξε και ομάδα που κινείται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, μεταξύ αυτών και  : "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό".

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ????

1) ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, 5,6,ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΘΕΝΕ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ ΚΑΤΕΒΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΩΣ..ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΙΜΕΝΟΙ.
2) ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ, ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΠΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΟΙΟΥΣ. ΞΕΡΕΤΕ. ΕΜΑΣ, ΕΝΩ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΣΕΠ, ΕΝΩ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥΡΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.
 3)ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ. ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΩΝΕΥΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ. ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ. ΠΑΝΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ... 
4) ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ; Μ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ. ΑΝ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑΑΑΑ ΝΥΚΤΩΜΕΝΟΙ. ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. 
5) ΤΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΡΑΜΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΟ 2011 ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012, ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ 40 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΑΦΗΣΤΕΤΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. 
6)ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ 40 ΕΥΡΩ, ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ; ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ; ΕΧΕΤΕ ΤΣΑΓΑΝΟ; Η ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΧ. ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΞΙΖΑΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ; ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ; ΜΗΠΩΣ;
7) ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΟ ΟΠΛΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΤΕ. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΤΟΧΕΤΕ; ΔΕΙΞΤΕΤΟ. 
 
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΙΑ (ΔΗΛ.ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΕΧΟΥΜΕ;) ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50,Ή ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΒΡΕ ,ΕΕΕΕΕΕ;;;;; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΑΚΙΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΕ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΆΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΠΟΤΈ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΗΝΑ, ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΕΙΖΟΜΑΣΤΕ.   ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ!!
 
 

Υποσχέσεις και χαμόγελα από την Κατσέλη στις Σέρρες



Με την παρουσίαση των προγραμμάτων δράσης του υπουργείου Εργασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/3) η πρώτη μέρα της επίσκεψης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη στις Σέρρες.
Στην ομιλία της σε πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε τρία τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης απασχόλησης, την κοινωνική εργασία, την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο νομό Σερρών.
«Σκοπός μας είναι η ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, όπου με μία σειρά στοχευμένων προγραμμάτων θα περάσουμε από την επιδότηση ανεργίας στην επιδότηση εργασίας. Θέλουμε να βάλουμε τον κόσμο στη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λούκα Κατσέλη.
Νωρίτερα η υπουργός εργασίας επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο του νομού, όπου ενημερώθηκε για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις Σέρρες, καθώς και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Εκεί την περίμεναν εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίοι κρατώντας πανό που ανέφερε «Κάτω τα χέρια από τις "Κοινωνικές Δομές» και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα του υπουργείου εργασίας.
Η υπουργός Εργασίας συνομίλησε με τους εργαζόμενους, εξηγώντας τους πως το συνολικό πρόγραμμα για το 2011 στις Κοινωνικές πρόνοιες θα πληρωθεί από συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους. «Οι συμβάσεις θα σταματούσαν αν δεν διασφαλίζαμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το πρόγραμμα των Κοινωνικών δομών με συγκεκριμένα κριτήρια» επεσήμανε η κ. Κατσέλη, ενώ πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και το 2011». Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις της υπουργού και τόνισαν ότι αν δεν λάβουν εγγράφως τις διαβεβαιώσεις της υπουργού θα προβούν πολύ σύντομα σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η διήμερη επίσκεψη της υπουργού στις Σέρρες, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με την παρουσία της στις επετειακές εκδηλώσεις για την εορτή της 25ης Μαρτίου.

πηγή: i serres

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΩΡΕ ΟΙ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ;;; ΟΧΙ ΜΩΡΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ !!!


Βοήθεια στο σπίτι:«Είναι ώρα για καθαρές λύσεις»



 
Tα Σωματεία Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια  στο Σπίτι» Νομών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Φωκίδας - Βοιωτίας      
        Τα Σωματείο Εργαζομένων, «Βοήθεια στο Σπίτι» Περιφέρειας Στερεάς , εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, για τη νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος « Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» .Η νέα δράση αντικαθιστά στην ουσία το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» , προσπαθώντας να διατηρήσει  τις ήδη υπάρχουσες Δομές και κατ΄ επέκταση τους εργαζόμενους, αλλά με  διαφορετικές  Ομάδες – Στόχου, σύμφωνα με την οποία ως ωφελούμενοι του προγράμματος, ορίζονται πια όχι οι  ηλικιωμένοι, αλλά άνεργοι και επαπειλούμενοι από ανεργία, που διατηρούν συγγενική σχέση με τους εξυπηρετούμενους. Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται, μοναχικά, ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ, που αποτελούσαν μέχρι τώρα το βασικό κορμό λειτουργίας του προγράμματος.
 Η παροχή υπηρεσιών  Βοήθειας στο Σπίτι αποτελεί  για αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού,  τη βασική υπηρεσία κοινωνικής  φροντίδας, ιδίως σήμερα στη  δύσκολη οικονομική εποχή για  τη χώρα  μας και τους πολίτες  της. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ωφελουμένων από 90.000 θα φθάσει στις 30.000.

Με την εφαρμογή των νέων κριτηρίων είναι πολύ δύσκολο  να επιβιώσουν οι υπάρχοντες δομές, με συνέπεια τον περιορισμό και την ενδεχόμενη κατάργησή τους.  


Τα  σωματεία έχουν αποφασίσει στάση εργασίας και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος, στην Πλατεία Ελευθερίας  την Τρίτη 29 Μαρτίου  και ώρα 10 .

Οι  κινητοποίησης θα κλιμακωθούν με την  συμμέτοχη των  σωματίων Στερεάς  Ελλάδας στην πανελλαδική  απεργία στις 31 Μαρτίου  και 1η Απριλίου στην Αθήνα, με παραμονή των εργαζομένων καθόλη την διάρκεια του 24ωρου  στο σημείο συγκέντρωσης που θα είναι η Πλατεία Κλαυθμώνος. 

«Είναι ώρα για καθαρές λύσεις»