!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !


Ο ΜΑΗΣ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ 
ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ
ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΤΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ 
ΚΑΙ ΧΕΙΛΗ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟ ΤΡΕΛΟ
ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΗ ΓΥΡΗ
ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΣΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

Ο ΜΑΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΑΠΟ ΚΛΑΔΙ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ 
ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΣ ΧΝΟΥΔΙ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΜΔΑ ΟΥΤΕ ΡΟ
ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΦΑ ΚΑΘΑΡΟ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΣ.... ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ !!!

Είναι σοβαρό ! Προσέξτε τα παιδιά σας συνέλληνες από το νέο ναρκωτικό



i-doser: Ηχητικά ναρκωτικά... το νέο trend της εποχής

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο.




Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Το i-doser ή αλλιώς το «χέρι του Θεού» είναι το πρώτο ψηφιακό ναρκωτικό που έχει αρχίσει να γίνεται… μόδα για τους εφήβους.

Πώς λειτουργεί;

Αμέσως μόλις οι ενδιαφερόμενοι κατεβάσουν τα ηχητικά κλιπ από τις ιστοσελίδες, σβήνουν όλα τα φώτα στο δωμάτιο, κλείνουν τα μάτια τους με μια πετσέτα ή ένα μαντήλι, βάζουν ακουστικά και συγκεντρώνονται στους ήχους.

Τα κομμάτια αυτά έχουν τη δυνατότητα να «ξυπνούν» συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η εμπειρία για όσους τη βιώσουν, λένε οι πληροφορίες ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστική, αφού οι χρήστες φωνάζουν από τον πόνο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται ότι έχουν παραισθήσεις.

Το ναρκωτικό αυτό έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα με τους εφήβους να γράφουν σε διάφορα blogs ότι το έχουν δοκιμάσει και να παροτρύνουν και άλλους να κάνουν χρήση!

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις».

Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Ο αριθμός των νέων στους οποίους έχει γίνει εμμονη αυτού του είδους το υποκατάστατο, αυξάνεται διαρκώς και έρχεται να προστεθεί στις τόσες “απειλές” που ταλανίζουν τη νεολαία. Ωστόσο, οι επιστήμονες “κρούουν το κώδωνα” και προειδοποιούν οτι η επίδραση τη μουσικής αυτής μπορεί ορισμένες φορές να είναι χειρότερη απο τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς ενεργεί απ’ευθείας στον εγκέφαλο.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

ΠΗΓΗ: 
http://originalmakedon.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

40 ευρώ χαράτσι στους ανέργους για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ


Η συγκεκριμένη διάταξη που συμπληρώθηκε στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οδεύει ήδη για ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την 'Ελευθεροτυπία', το παράβολο των 40 ευρώ θα είναι η προϋπόθεση για συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ που μέχρι τώρα γινόταν δωρεάν για τους υποψηφίους, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 100.000 νέους που έψαχναν για μια θέση στον ήλιο του... ελληνικού δημοσίου.

Το τεστ δεξιοτήτων

Το τεστ δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 και συγκέντρωσε τη συμμετοχή 100.000 άνεργων νέων διότι, αν και ήταν προαιρετικό, πρακτικά λειτούργησε ως μπόνους υπέρ των υποψηφίων αφού τα μόρια που συγκέντρωνε κανείς σε αυτόν τον διαγωνισμό προσετίθεντο στη συνολική του βαθμολογία. Η ισχύς της βαθμολογίας είναι τριετής.

Η ειδοποιός διαφορά βεβαίως είναι ότι για πρώτη φορά απαιτείται το ποσόν των 40 ευρώ για συμμετοχή στο τεστ, καθώς μέχρι τώρα οι υποψήφιοι, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνεργοι, είχαν την ευκαιρία να παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό δωρεάν αφού τα επιτυχή αποτελέσματα δεν σήμαιναν κατά κανέναν τρόπο «διορισμό», απλώς αποτελούσαν μια δεξαμενή μορίων την οποία ο υποψήφιος είχε την ευκαιρία να ανασύρει και να προσθέτει σε οποιαδήποτε προκήρυξη επιθυμούσε.

Για παράδειγμα, αν ένας υποψήφιος συγκέντρωνε 1.000 μόρια από τα αντικειμενικά κριτήρια (βαθμός απολυτηρίου ή πτυχίου, γνώση ξένης γλώσσας, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών και προϋπηρεσία) και είχε 200 μόρια από το γραπτό τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων, η συνολική βαθμολογία του διαμορφωνόταν στα 1.200 μόρια. Η συμμετοχή στο τεστ ήταν προαιρετική και η βαθμολογία δημιουργούσε μια «τράπεζα μορίων», την οποία αξιοποιούσαν κατά το δοκούν οι υποψήφιοι και ορισμένες φορές ήταν καθοριστική, καθώς μόλις λίγα μόρια έβγαζαν έξω από τους πίνακες επιτυχόντων πολλούς υποψηφιους.

Το τεστ δεξιοτήτων συμπεριελήφθη στους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού και επέφερε σημαντικές αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, όμως δεν εφαρμόστηκε το 2010 λόγω παγώματος των προσλήψεων.

Το γραπτό τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων αφορά τους διαγωνισμούς που διενεργούνται από το ΑΣΕΠ (μόρια). Βασίζεται σε ερωτηματολόγιο το οποίο συμπληρώνεται από τους υποψηφίους με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Οπως υποστηρίζει το ΑΣΕΠ, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για την πρόσληψη προσωπικού, καθώς με αυτό μπορεί να γνωρίζει ο φορέας που κάνει ένα διαγωνισμό τη γενική κουλτούρα του υποψηφίου (γενική μόρφωση, βασικές γνώσεις οικονομίας, περιβάλλοντος, κοινωνικών θεμάτων, κ.ά).

cosmo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΥΒ Κ.Μ.

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΥΒ ΚΜ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 10.00 πμ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ:
 
1.ΙΩΑΚΕΙΜΕΙΜΙΔΟΥ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
2.ΠΕΙΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.ΣΙΣΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
5.ΤΑΞΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
6.ΦΑΝΑΡΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7.ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
8.ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ:
 
1.ΒΟΥΖΙΟΥ ΜΕΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2.ΧΑΡΧΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 
3.ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ.Θ.:
 
1.ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
2.ΠΕΙΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
4.ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ιός που καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC


Quantcast


Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.
Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).

Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
Ενημερώστε επίσης όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
nico_10_72@hotmail.fr
nico_72_10@hotmail.fr

yann.photos@ hotmail.fr

kevinblancher@hotmail.fr
Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.
Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1.
Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεται l’Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site? Όποιος κι’ αν σας το έχει στείλει!!! Είναι ένας ιός που …ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους.
Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα ‘invitation’ (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!
Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.
Καταστρέφει απλούστατα την ‘zero zone ‘ του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!
 
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών

ΕΠΕΙΓΟΝ: Υποβολή αιτήσεων για "Βοήθεια στο Σπίτι" στην Αριδαία από 3 έως 20 Μαΐου


Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλμωπίας έχοντας ως στόχευση την ουσιαστική και διαρκώς εξελισσόμενη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένων, μοναχικών ατόμων και ΑμΕΑ, υπέβαλαν προτάσεις χρηματοδότησης οι οποίες και εγκρίθηκαν για τη λειτουργία τριών δομών “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” που καλύπτουν γεωγραφικά τον διευρυμένο ,πλέον, Δήμο Αλμωπίας.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση και τα νέα δεδομένα λειτουργίας του προγράμματος θα πρέπει, αυτοί που έχουν, υπό την επίβλεψη τους ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με ειδικές ανάγκες και επιθυμούν την παροχή υπηρεσιών από το πρόγραμμα να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 20-5-2011 στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τις δομές του δήμου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους .

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται :

οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Αλμωπίας (πρώην Δήμοι Αριδαίας & Εξαπλατάνου) που θέλουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα αυτό και ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι 20 Μάιου 2011, προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι:

1.Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να διαθέτουν κάρτα ανεργίας.
2.Άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
3.Εργαζόμενοι οι οποίοι απειλούνται να χάσουν την εργασία τους (π.χ. συμβασιούχοι υπάλληλοι)
4.Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλ. εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2009 έως και 31.12.2009) και έχουν στην οικογένειά τους ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ (γονείς ή λοιπούς συγγενείς) που έχουν ανάγκη βοήθειας και φροντίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση των αιτήσεων - δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργούν στο Δήμο μας καθημερινά από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

«Βοήθεια στο Σπίτι Ι και ΙΙ»Για την ευρύτερη περιοχή του παλαιού Δήμου Αριδαίας Πλατεία Αθανάσιου Σέτσκου (πάνω από τα ΚΑΠΗ , παλαιό Δημαρχείο)

τηλ.2384022170 – 2384022877
υπ. Σοφία Νικολαίδου –Κοινωνική Λειτουργός και Αμύνδα Πασχαλιά.

«Βοήθεια στο Σπίτι-Κοινώνική Μέριμνα»για την ευρύτερη περιοχή του παλαίου Δήμου Εξαπλατάνου πληροφορίες στο:

τηλ. 2384350324 και στα γραφεία του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου
υπ. Φασουράκη Μαρία –Κοινωνιολόγος και Τσεντεμίδου Αικατερίνη Κοινωνική Λειτουργός.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.



ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27-04- 2011
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡ.ΠΡ: 63
E-mail: vssipiru@yahoo.gr

ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ν.ΑΡΤΑΣ
Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για το δικαιολογητικό που πρέπει να εκδώσετε από την υπηρεσία σας σχετικά με τα άτομα που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου εργασίας.
Μετά από επικοινωνία με την ΕΕΤΑ μας έδωσαν τα παρακάτω τηλέφωνα ώστε να επικοινωνήσετε με το υπουργείο και να ενημερώσετε τους υπαλλήλους σας, το συντομότερο δυνατών μιας και η καταβολή δικαιολογητικών των δικαιούχων λήγει σε λίγες μέρες .
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κωνσταντή Ιφιγένεια 2105201279
Κύρκογλου Χρήστος 2105271418

Απόσπασμα από την προκήρυξη του υπουργείου εργασίας, θα την βρείτε στην σελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α
3.1 Δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη ως ωφελούμενοι για την παροχή υπηρεσιών κατ΄οίκον σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος (εξυπηρετούμενους) έχουν:
Άνεργα άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης όπως η κατάρτιση, η εξατομικευμένη προσέγγιση/συμβουλευτική, κλπ, με προοπτική να εισέλθουν ή να επαναεισέλθουν στην αγορά εργασίας.
Εργαζόμενα άτομα τα οποία αναγνωρισμένα είναι επαπειλούμενα με ανεργία, εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να διασφαλίσουν την απασχόλησή τους ή να διευκολυνθούν στην κινητικότητα της εργασίας τους ή ενεργώς αναζητούντα εργασία άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται κάρτα ανεργίας και έχουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009), εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να εξεύρουν εργασία, πιστοποιημένα από τον ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι/ες θα δικαιούται να λάβουν υπηρεσίες «Βοήθεια στο σπίτι» εάν κατά την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης αναζητούν εργασία ή συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, συν μια περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία ανάρτησης των αποτελεσμάτων ήτοι 13/06/2011 και όχι πέραν της 31/12/2011.





ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    ΤΑΜΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ   ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΖΙΟΥ   ΖΑΡΑΒΕΛΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Τι θα γίνει το παιδί μου; Στους πέντε δρόμους νέοι με νοητική καθυστέρηση

Απελπισμένοι είναι χιλιάδες γονείς με παιδιά με νοητική καθυστέρηση, καθώς μετά τα 21 δεν έχουν πού να ασχοληθούν.


Υποτυπώδεις είναι οι υποδομές που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση ενηλίκων ατόμων με νοητική υστέρηση, με αποτέλεσμα όταν εξέρχονται από τα ειδικά σχολεία στην ηλικία του 21ους έτους να μην έχουν πουθενά να στραφούν, όπως διαφάνηκε από την αρχική συζήτηση που έγινε για το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χθες. «Τα άτομα με νοητική στέρηση μικρή, μέτρια ή μεγάλη, έχουν μεγάλο πρόβλημα ως προς το τι θα κάνουν μετά την αποφοίτησή τους και ως αποτέλεσμα των επισκέψεων της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επιστολών, εισηγήσεων παραπόνων η Επιτροπή ενέγραψε ομαδικά το θέμα αυτό που αρχίσαμε να συζητούμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σοφοκλής Φυττής, ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.
«Σήμερα», είπε, «ακούσαμε τα διάφορα προβλήματα, ακούσαμε και σχεδιασμούς που γίνονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης του Υπουργείου Εργασίας οι οποίοι αν υλοποιηθούν – που πιστεύουμε με τη συμβολή όλων της Κυβέρνησης, της Βουλής, των οργανώσεων, ακόμη και ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορούν να υλοποιηθούν- θα απαμβλυνθεί το θέμα που έχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες γονείς που έχουν παιδιά με διάφορες αναπηρίες κυρίως με νοητική στέρηση, που δεν έχουν πού να πάρουν τα παιδιά τους μετά τα 18».
Ο κ. Φυττής συνέχισε λέγοντας ότι «σύμφωνα με όσα μάς έχουν πει, αρχίζει η υλοποίηση σχεδιασμού για ίδρυση Κέντρων Ημέρας και Θεραπείας, αυτόνομων μονάδων απασχόλησης επαγγελματικά και αυτόνομων μονάδων διαβίωσης», προσθέτοντας ότι «ήδη το πρώτο παράδειγμα για μια τέτοια μονάδα που γίνεται με πρωτοβουλία συνδέσμων οργανώσεων αλλά και με ουσιαστική ανάληψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των Κοινοτήτων της δυτικής Λευκωσίας άρχισε να υλοποιείται στην Περιστερώνα».
Κλεισμένα στο σπίτι
Σε δηλώσεις της για το θέμα η Βουλευτής ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «αίτημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια από γονείς που έχουν παιδιά με νοητική στέρηση και άλλες σημαντικές αναπηρίες να υπάρχουν χώροι και δομές από το κράτος που θα φροντίζουν τα παιδιά τους όταν αποφοιτήσουν από τα ειδικά σχολεία».
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο άγχος για μία οικογένεια από το να γνωρίζει ότι όταν το παιδί συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του να μην υπάρχει σχεδόν τίποτα και όλη η δουλειά που έχει γίνει, όλο το τρέξιμο που έχουν κάνει από την παιδική και την εφηβική ηλικία, αυτή η προσπάθεια κάπου να σταματά, γιατί ένα παιδί μένει κλεισμένο στο σπίτι», προσθέτοντας ότι «το μεγαλύτερο άγχος είναι για το γονιό που φοβάται να γεράσει ή να φύγει απ’ αυτή τη ζωή γιατί δεν ξέρει πού θα πάει το παιδί του».
«Αυτές οι δομές είναι ευθύνη του κάθε κράτους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σήμερα λειτουργούν σπιτάκια στην κοινότητα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας που φιλοξενούν άτομα», όμως, όπως πρόσθεσε, «είναι ένας μικρός αριθμός και αυτό πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά σε όλες τις επαρχίες».
Υποτυπώδεις δομές
Από πλευράς της, η Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα ανέφερε ότι «το θέμα ενεγράφη στην Επιτροπή ελπίζοντας ότι με το τέλος της συζήτησης θα μπορέσουμε να διασκεδάσουμε τις αγωνίες των γονιών αλλά και της κοινωνίας μας για το τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά μετά τα 18 τους», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «από την πρώτη συζήτηση που έχει γίνει σήμερα φαίνεται ότι οι υποδομές που υπάρχουν είναι υποτυπώδεις» και «έχουν αφεθεί στον ιδιωτικό τομέα και λιγότερο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία δυστυχώς, ενώ έχει τη θέληση δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να μπορεί να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες».
«Πιστεύουμε», είπε, ότι «με τη δημιουργία της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ενσωμάτωσης θα μπορέσουμε ακριβώς να έχουμε επιτέλους ένα κεντρικό μητρώο των ατόμων που έχουν αυτήν την ανάγκη για φροντίδα, για να μπορέσουμε να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν», είπε.
Δεν κρατούν μητρώο
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Χρίστος Αυγουστίνος για τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή.
«Πραγματικά σήμερα για πρώτη φορά ακούστηκε διά στόματος εκπροσώπων και της Βουλής και του κράτους ότι υπάρχουν ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όπως και σε θέματα στελέχωσης», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς αναφέραμε τις ανησυχίες των γονέων οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών για να βγουν από τα ειδικά σχολεία».
Ο κ. Αυγουστίνος ανέφερε ότι «ένα παράδειγμα με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας μας στην προσπάθειά μας να καλύψουμε ανάγκες είναι ότι στη δυτική περιοχή Λευκωσίας εντός της χρονιάς θα έχουμε ένα καινούριο χώρο για τα άτομα με νοητική υστέρηση, ως κέντρο ημερήσιας απασχόλησης και φροντίδας».
Κληθείς να δώσει στοιχεία για τον παγκύπριο αριθμό νεαρών ενηλίκων με νοητική υστέρηση ανέφερε ότι «ζητήσαμε εδώ και 1,5 χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας να μας δώσει στατιστικές όλων των ομάδων αναπηριών αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση», αναφέροντας ωστόσο παράλληλα ότι «σήμερα διά στόματος της Διευθύντριας του νέου Τμήματος της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Αναπήρων που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να γίνει μητρώο για όλες της αναπηρίες».
http://www.sigmalive.com/

Πολυνομοσχέδιο για εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους

Σε νομοσχέδιο – σκούπα, με διατάξεις ασφαλιστικού περιεχομένου που αφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους μετατρέπεται το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του ΣΕΠΕ που με μεγάλη καθυστέρηση (υποτίθεται πως ήταν έτοιμο από τον προηγούμενο υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας.

Μεταξύ των βασικών ασφαλιστικών διατάξεων, περιλαμβάνεται η αναμόρφωση των κριτηρίων καταβολής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), η δυνατότητα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ για τη συνέχιση ασφάλισης στο ΙΚΑ απολυμένων κοντά στη συνταξιοδότηση, η εξαγορά έως και 5 ετών για την ανατροφή των παιδιών, με θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, που οδηγεί σε μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει στην αναμόρφωση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ, ώστε να περιοριστούν οι «εισοδηματίες» επιδοματούχοι, που λαμβάνουν το βοήθημα παρ’ ό,τι έχουν εισόδημα ακόμη και 100.000 ευρώ. Στο υπουργείο υπολογίζουν ότι περίπου 20.000 συνταξιούχοι θα «κοπούν» καθώς παράλληλα με τα συνηθισμένα εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν και άλλα, όπως μερίσματα από συμμετοχή σε Ανώνυμες Εταιρείες κ.ά.
Άλλη σημαντική διάταξη θα δίνει δικαίωμα αναγνώρισης – εξαγοράς από 1 έως και 5 χρόνια για την ανατροφή έως και 3 παιδιών, με παράλληλη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σε μητέρες αλλά και άνδρες, όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Βάσει της τελευταίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το δικαίωμα αυτό δίνεται μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους. Με την προωθούμενη διάταξη του υπουργείου Εργασίας, δικαίωμα συνταξιοδότησης έως και 5 χρόνια νωρίτερα, θα έχουν και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι.
Για όλα τα ταμεία, ο χρόνος εξαγοράς ορίζεται σε ένα έτος για το πρώτο παιδί, και δύο έτη για κάθε επόμενο και μέχρι το τρίτο. Το σημαντικότερο βέβαια είναι, πως η εξαγορά αυτή δεν θα βοηθά μόνο στη βελτίωση της σύνταξης, αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και για τη θεμελίωση. Υπό την προϋπόθεση ότι ο/η ασφαλισμένος/η θα έχει τουλάχιστον 12 έτη ασφάλισης. Στην περίπτωση του Δημοσίου, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης είναι τα 15. Ο πλασματικός χρόνος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ασφάλισης όχι όμως και για τη συμπλήρωση του χρόνου για τις μητέρες ανηλίκων, ή του χρόνου για συνταξιοδότηση με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών.
Με νέα διάταξη στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Εργασίας, περίπου 10.000 με 15.000 απολυμένοι ηλικίας από 55 ετών και άνω, θα αποκτήσουν δικαίωμα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ ώστε να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη για τη συνταξιοδότηση.
Σε πιλοτική βάση, και υπό την επίβλεψη της Τρόικας των δανειστών, θα ξεκινήσει και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας. Σύμφωνα με διάταξη στο νομοσχέδιο – σκούπα, θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή της κάρτας, που θα συνδυασθεί με τη μείωση των εισφορών κατά 10%. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, οι περιοχές ή και οι κλάδοι στους οποίους θα μπορεί να εφαρμόζεται το μέτρο, θα ορίζονται με υπουργικές αποφάσεις και μετά από διαβούλευση με τις επαγγελματικές ομάδες που εμπλέκονται κάθε φορά. Βέβαια, η μείωση των εισφορών βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Τρόικας, καθώς οι δανειστές θεωρούν πως δεν είναι ώρα για μείωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Οριστικό όχι, είπαν οι δανειστές στην επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας να παραταθεί, τουλάχιστον για το 2011 η δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 έτη ασφάλισης, ανεξαρτήτου ηλικίας. Έτσι, δεν θα υπάρχει η πολυπόθητη διάταξη στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.
Επίσης, μεταξύ των μέτρων που προωθούνται, είναι η έκδοση προσωρινής συνταξιοδοτικής απόφασης, η βελτίωση των προϋποθέσεων για την υγειονομική κάλυψη των ανέργων καθώς και η δυνατότητα και στους δημοσίους υπαλλήλους, επιλογής για το ποια σύνταξη θα μειώνεται, στην περίπτωση θανάτου του/της συζύγου.
www.capital.gr

Επιστολή Δ.Βουνάτσου για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”


Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος απέστειλε έγγραφο στους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και Οικονομικών, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, την ΚΕΔΚΕ και τις ΤΕΔΚ Βορείου Αιγαίου, ζητώντας τον υπερδιπλασιασμό του προϋπολογισμού των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» στο Βόρειο Αιγαίο .
Συγκεκριμένα ο κ. Βουνάτσος αναφέρει:
«Είναι σε όλους γνωστό ότι τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», αποτελούν μια από τις πιο καθοριστικές κοινωνικές παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη εποχή της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της συνακόλουθης σημαντικότατης περικοπής των συντάξεων και γενικότερα των κοινωνικών δαπανών.
Η μετεξέλιξη των προγραμμάτων ήδη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και ισχυρή πιθανότητα αποκλεισμού μεγάλου μέρους των δικαιούχων – ηλικιωμένων – καθώς συνδέεται πλέον με κριτήρια που είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν για πολλούς από αυτούς.
Πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που δημιουργούνται από την μετεξέλιξη των παραπάνω προγραμμάτων, υπάρχει άμεσος κίνδυνος  απόρριψης προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου, αφού ο προϋπολογισμός που αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. είναι μόλις 2.700.000 Ευρώ και για τα 9 νησιά του Βορείου Αιγαίου. Και τούτο, όταν μόνο οι προτάσεις του Δήμου Λέσβου μέσω του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου και των τριών Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (με κύριο εταίρο τον Δήμο Λέσβου), χρειάζονται 2.192.000 ευρώ, ώστε να μη συρρικνωθούν τα προγράμματα που εφαρμόζονται σήμερα, με συνέπειες την εγκατάλειψη ηλικιωμένων και την απόλυση εργαζομένων με πολυετή εμπειρία.
Επομένως, για να μην περικοπούν τα Προγράμματα των εννέα Δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι απολύτως αναγκαίο να υπερδιπλασιασθεί ο προϋπολογισμός, καθώς και να μην παραμερισθούν τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα με την πολυετή εμπειρία έναντι ιδιωτικών εταιρειών με αμφισβητούμενες δυνατότητες».

by LesvosNews.net

Δήμος Χαλκίδας: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


voitheia_sto_spiti1_2
Απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2010 και χωρίς ΔΩΡΟ του ΠΑΣΧΑ έως και σήμερα παραμένουν οι εργαζόμενοι «στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο της Χαλκίδας, ενώ οι ίδιοι εργάζονται κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους στην καθημερινή ζωή και υποχρεώσεις τους.
Όπως έγινε γνωστό για το «πρόγραμμα» και ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και  Εργασίας,  τα χρήματα εξασφαλίσθηκαν για το διάστημα από 1/1/2011 έως και την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και ότι έχει δοθεί σχετική οδηγία στις Περιφέρειες  να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, για την άμεση καταβολή των χρημάτων.
Δυστυχώς όμως για τους εργαζόμενους, αν και η απόφαση ελήφθη, δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη και οι ίδιοι σε ρόλο «ντετέκτιβ», προσπαθούν να μάθουν την διαδικασία  εύρεσης των χρημάτων, καθώς και  τις διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν ανάμεσα σε Υπουργεία και Περιφέρειες, Δήμους και  Δημοτικές επιχειρήσεις.
Έτσι μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο της Χαλκίδας παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2010, ενώ μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί και το Δώρο του Πάσχα, όπως είχε γίνει πέρσι τη μεγάλη Πέμπτη.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" - Δήμος Αλίμου


-  Ο Δήμος Αλίμου καλεί τους κατοίκους  που επιθυμούν να εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να καταθέσουν μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου 2011 τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Ποιοι δικαιούνται «Βοήθεια στο Σπίτι»

- Άτομα 65 ετών και άνω.
- Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) ανεξάρτητης ηλικίας. 


Τι είναι η «Βοήθεια στο Σπίτι» 
       
Είναι η κατ’ οίκον φροντίδα κάθε μορφής:
βοήθεια στα οικιακά, νοσηλευτική – ιατρική φροντίδα, ψυχολογική στήριξη, εξυπηρέτηση σε εκκρεμότητες με δημόσιες υπηρεσίες κ.λ.π. 


Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για τη συμμετοχή:

- Φωτοτυπία της ταυτότητας. 

- Εκκαθαριστικό έτους 2010 (εισοδήματα 2009). 
       

Τα παραπάνω δικαιολογητικά προσκομίζονται στο Δημαρχείο (Αριστοτέλους 53) ή σε κάποιο από τα τρία ΚΑΠΗ του Δήμου μας Α’ ΚΑΠΗ (Λεωφόρος Καλαμακίου 72), Β’ ΚΑΠΗ (Ελ. Βενιζέλου 17), Γ’ ΚΑΠΗ (Δαβάκη 10). 
       

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους το αργότερο μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου 2011, διότι μετά από την ημερομηνία αυτή η ένταξή τους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν θα είναι δυνατή. 
       

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-9883140 και 213-2008048.

Βοήθεια στο σπίτι - Δήμος Χερσονήσου



Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνει ότι το πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο σπίτι» συνεχίζεται και το έτος 2011, προκειμένου να παρέχει στα εξυπηρετούμενα μέλη τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.
Αν διαθέτετε κάρτα ανεργίας ή είστε αγρότης και έχετε την ευθύνη φροντίδας ηλικιωμένου ή ατόμου με ειδικές ανάγκες, αν επίσης επιθυμείτε να λαμβάνει το προστατευόμενο μέλος της οικογένειας σας υπηρεσίες από τα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου μας, επικοινωνήστε άμεσα με τα κατά τόπους γραφεία.
Οι νέες εγγραφές για το έτος 2011, έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από 3 έως 20 Μαΐου 2011. Σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr. Το πρόγραμμα αναφέρεται με τίτλο «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινο Δυναμικού 2007-2013», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους των κατά τόπους προγραμμάτων: «Βοήθεια στο σπίτι»

Πληροφορίες: κ. Χουρδάκη Νικόλαο (Κοινονιολόγος) τηλ:2813400714
κα Γεωργιάδη Ελευθερία (Κοινωνική Λειτουργός) τηλ:2897041789

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»: "Βοήθεια στο σπίτι"




Δελτίο τυπου
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας», προσκαλούν όλους τους ανέργους του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καβάλας ή και όσους αποδεδειγμένα απειλούνται με ανεργία και έχουν στην φροντίδα τους ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ, τα οποία επιθυμούν να τα εντάξουν στο κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να προσέλθουν από τις 02/05/2011 έως τις 19/05/2011 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας, επί της ομονοίας 117, στον 2ο όροφο (πάνω από τα Beneton) και να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά (πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα) :
α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του ανέργου συγγενή και του ηλικιωμένου ή του ΑΜΕΑ, που επιθυμεί να ενταχθεί στις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του ανέργου συγγενή και του ηλικιωμένου ή του ΑΜΕΑ (το οποίο συνδυαστικά άνεργος συγγενής και ηλικιωμένος-ΑΜΕΑ θα αποδεικνύουν τη συγγενική τους σχέση). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υποβάλλεται επιπρόσθετα υπεύθυνη Δήλωση του άνεργου συγγενή.
γ) Εκτύπωση περσινού εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/ 1/2009 έως 31/12/2009) και του άνεργου συγγενή και του ηλικιωμένου ή του ΑΜΕΑ.
δ) Εάν οι συγγενείς ή οι ηλικιωμένοι ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ ή είναι άτομα που ανήκουν σε οικογένειες με μέλος ΑμεΑ: Απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας.
Κατά περίπτωση:
Οι συγγενείς που είναι άνεργοι, απαιτείται:
α) αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ μέχρι τη λήξη υποβολής της Αίτησης των συγγενών, ήτοι μέχρι 18/05/2011 καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομισθεί βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης μέχρι 31/12/2011 ή
β) αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ., εάν οι συγγενείς λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. Επίσης ωφελούμενοι είναι και όσοι έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας, ήτοι από 23/03/2009 έως 21/03/ 2011 και βεβαίωση ανεργίας ή αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ.
Η δράση του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα επιχορηγηθεί από το ΕΣΠΑ 2007- 2013 στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και έχει ως στόχο την κατ' οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, ώστε οι άνεργοι συγγενείς τους να μπορέσουν απρόσκοπτα να αναζητήσουν εργασία. Οι υπηρεσίες του «Βοήθεια στο Σπίτι» περιλαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ, παροχή βοήθειας για συνταξιοδοτικά ζητήματα, έκδοση επιδομάτων και διαφόρων πιστοποιητικών, πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, συνταγογράφηση φαρμάκων, αιμοληψίες, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, βοήθεια στην ατομική υγιεινή του ηλικιωμένου ή του ΑΜΕΑ, μικροαγορές, πληρωμές λογαριασμών, ημερήσια σίτιση, καθαριότητα του χώρου όπου διαβιεί ο ηλικιωμένος, κ.α.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από τις 02/05/2011 έως 19/05/2011 στα γραφεία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», στα κατά τόπους ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, καθώς και στη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας. Όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στα παραπάνω σημεία μπορούν να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά στην οικεία του ηλικιωμένου όπου θα προσέρχεται ο Κοινωνικός Λειτουργός της κάθε περιοχής και θα τα παραλαμβάνει.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2510-831388 εσωτ. 2 στους κο Φιλιππίδη Γεώργιο και κα Μπαξεβάνη Βασιλική, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σητεία:Βοήθεια στο σπίτι


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/04/2011.

Προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των προγραμμάτων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σητείας συμμετείχε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Για το σκοπό αυτό η ΔΗ.Κ.Ε.Σ. κατέθεσε τέσσερις προτάσεις πλήρως τεκμηριωμένες οι οποίες καλύπτουν την εξυπηρέτηση 415 συμπολιτών μας στη Σητεία και όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 800.000,00€ για το έτος 2011. Στα προγράμματα απασχολούνται 4 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 5 Νοσηλεύτριες, 7 Οικογενειακοί Βοηθοί, 4 Γιατροί και 2 Φυσιοθεραπευτές .


Τους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Η Δ.Η.Κ.Ε.Σ σε συνεργασία και με τη στήριξη του Δήμου Σητείας υλοποιεί προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι από το 1997 στη πόλη της Σητείας και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα προγράμματα αυτά και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχαμε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( Ε.Ε.Τ.Α.Α.) με τέσσερις προτάσεις για τη λειτουργία αντίστοιχων Μονάδων.
Για την υλοποίηση των πράξεων αυτών στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής Μέσω Παροχής κατ΄ οίκον Υπηρεσιών Φροντίδας σε Εξαρτώμενα Μέλη των Οικογενειών Ανέργων και Αναγνωρισμένα Επαπειλουμένων με Ανεργία Εργαζομένων που ωφελούνται από Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» πρέπει
να γίνει υποβολή αίτησης που θα αναγράφει τα στοιχεία των ωφελουμένων και εξυπηρετούμενων και θα συνοδεύεται από διάφορα δικαιολογητικά όπως, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφο ταυτότητας και άλλα που αναφέρονται στην σχετική πρόσκληση.
Η καταγραφή και συλλογή των στοιχείων θα γίνει από το προσωπικό των κοινωνικών ομάδων που σας επισκέπτεται και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες υλοποίησης των προγραμμάτων Βοήθεια στο σπίτι. Παρακαλούμε να συμβάλλετε και εσείς σ΄ αυτή την προσπάθεια παρέχοντας στο προσωπικό της κατάλληλες πληροφορίες έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στη διαδικασία και να υποβάλλουμε εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται .
Είμαστε στη διάθεση σας προκειμένου να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας απέναντι
σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και σας ευχόμαστε

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Σ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                           ΚΑΣΤΟΡΙΑ,26/04/2011
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                           Αρ. Πρωτ. 216
Πληροφορίες: 2467029214, 2467023643,2341026777



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ"

Όσοι ενδειαφέρονται και είναι: 
  1. Άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ
  2. Εργαζόμενα άτομα τα οποία αναγνωρισμένα είναι επαπειλούμενα με ανεργία.
  3. Ασφαλισμένα άτομα στον ΟΓΑ που δε διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010, μπορούν να συμμετάσχουν ως ωφελούμενοι για την παροχή υπηρεσιών κατ΄οικον σε ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ του συγγενικου τους περιβάλλοντος. (Εξυπηρετούμενοι).
Δικαιολογητικά συμμετοχής:

Όλοι οι ωφελούμενοι και εξυπηρετούμενοι, μαζί με την "Αίτηση συμμετοχής - Δήλωσή τους", θα υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα τα εξής δικαιολογητικά:
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • εκκαθαριστικό σημείωμα ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2010.
  • Εάν οι ωφελούμενοι ή οι εξυπηρετούμενοι ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ ή είναι άτομα που ανήκουν σε οικογένειες με μέλος ΑμεΑ απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας.


Α. Επιπλέον εάν οιωφελούμενοι είναι άνεργοι απαιτείται:

α) Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ μέχρι 18/05/2011 ή 
β) Αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του ΟΑΕΔ, εάν οι ωφελούμενοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή 
γ) Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ αν ήταν επιδοτούμενοι άνεργοι και συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (STAGE,- Ν.Ε.Ε,- Ν.Θ.Ε.,- προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτησης ή πρόγραμμα επιχορήγησης)



Β. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ:

Εάν οι ωφελούμενοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ και θα καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση - Λίστα συμμετοχής στην δράση.

                              Η Πρόεδρος                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ειρήνη Γεωργοσοπούλου - Μισκία

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ 28/04/2011

Σε σημερινή  επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 
1. Η ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής των ωφελουμένων θα είναι διαθέσιμη την Τρίτη 3/5/11 στο site της ΕΕΤΑΑ. Θα συμπληρώνεται από τον ωφελούμενο και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα τα τοποθετούμε σε ξεχωριστό φάκελο για τον κάθε ωφελούμενο και είτε θα τα αποστέλλουμε στην ΕΕΤΑΑ είτε θα τα παραδώσουμε οι ίδιοι όλα συγκεντρωμένα.
 
2. Σε περίπτωση που δεν αποδεικνύεται η συγγένεια με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει στην υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου να αναγράφεται η ακριβής συγγένεια με τον εξυπηρετούμενο. Προτάθηκε να εξετάσουν το ενδεχόμενο που είναι σύνηθες στην επαρχία κάποιος ηλικιωμένος να είναι μοναχικός αλλά να έχει βαφτίσει κάποιον αλλοδαπό ή να του έχει γράψει την περιουσία του για να τον φροντίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια άμεση σχέση που μπορεί να θεωρηθεί και συγγενική. Από την ΕΕΤΑΑ  θα εξετάσουν το θέμα και θα  ενημερώσουν από εβδομάδα.
 
3. Σε περίπτωση ανεργίας θα πρέπει να προσκομίζεται φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης ή εάν δεν διαθέτουν την βεβαίωση λόγω πρόσφατης έκδοσης της κάρτας ή γραφειοκρατίας θα πρέπει να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι μέχρι 31/12/11 θα την προσκομίσουν.
 
4. Σε περίπτωση που κάποιος δεν κάνει φορολογική δήλωση με αποτέλεσμα να μην έχει εκκαθαριστικό από την εφορία μου είπε ότι μάλλον θα πρέπει να πάρει βεβαίωση από την ΔΟΥ της περιοχής του. Επισημάνθηκε στην υπάλληλο η δυσκολία της συγκεκριμένης διαδικασίας και  προτείναμε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσκομίζεται μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει απλά ότι νομίμως δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος ή για κάποιο άλλο λόγο. Η ΕΕΤΑΑ είπε ότι θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
 
5.Οι ΟΓΑτζήδες θα πρέπει να πηγαίνουν στον ΟΑΕΔ να του χορηγούν μια βεβαίωση συμμετοχής τους σε κάποια δράση που θα δημιουργήσουν αυτοί. Θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον ΟΑΕΔ να διαπιστώσουμε εάν είναι ενήμεροι για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν δεν είναι ενήμεροι θα τους λέμε να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα του Υπουργείου Εργασίας για να τους γίνει ενημέρωση και να τους δοθούν διευκρινίσεις: 210 5201 279 από την κ. Κωνσταντή Ιφιγένεια & 210 5271 418 κ. Κύρκογλου Χρήστο.
 
Προσωρινό ΔΣ ΕΠΥΒ - ΚΜ

Αλλάζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"



Υποβολή νέων αιτήσεων από 3/5 έως 20/5

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας έχοντας ως στόχευση την ουσιαστική και διαρκώς εξελισσόμενη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένων, μοναχικών ατόμων και ΑμΕΑ, υπέβαλαν προτάσεις χρηματοδότησης οι οποίες και εγκρίθηκαν για τη λειτουργίατριών δομών “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” που καλύπτουν γεωγραφικά τον διευρυμένο, πλέον, Δήμο Έδεσσας. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση... 

...και τα νέα δεδομένα λειτουργίας του προγράμματος θα πρέπει αυτοί που έχουν, υπό την επίβλεψη τους ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με ειδικές ανάγκες και επιθυμούν την παροχή υπηρεσιών από το πρόγραμμα να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 20-5-2011 στηνΕλληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τις δομές του δήμου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Έδεσσας(πρώην Δήμοι Έδεσσας & Βεγορίτιδας) που θέλουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα αυτό και ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι 20 Μάιου 2011, προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω Πρόγραμμα. 

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι:

1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να διαθέτουν κάρτα ανεργίας. 

2. Άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. 

3. Εργαζόμενοι οι οποίοι απειλούνται να χάσουν την εργασία τους (π.χ. συμβασιούχοι υπάλληλοι) 

4. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλ. εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2009 έως και 31.12.2009) και έχουν στην οικογένειά τους ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ (γονείς ή λοιπούς συγγενείς) που έχουν ανάγκη βοήθειας και φροντίδας. 

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση των αιτήσεων - δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργούν στο Δήμο μας καθημερινά από 08:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. 

«Βοήθεια στο Σπίτι Ι» Φιλίππου 40, Κτίριο ΚΑΠΗ, Έδεσσα τηλ: 2381027990 υπ.Μίσχου Ελένη Κοινωνική Λειτουργός 

«Βοήθεια στο Σπίτι ΙΙ» Περδίκα 1 Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας τηλ: 2381023101 υπ.Γάτσος Χρήστος Κοινωνιολόγος και 

«Βοήθεια στο Σπίτι ΙΙΙ» Πολιτιστικό Κέντρο Άρνισσας Άρνισσα τηλ: 2381351612 υπ.Σαμαρά Βασιλική Νοσηλεύτρια ή στο 2381351600 Λιμπάρη Ειρήνη


Πηγή: Karatzova


Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ


ΜΙΣΚΙΑ & ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ να δώσουν εξηγήσεις στους συγκεκριμένους υπαλλήλους
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με την περίεργη κατανομή μισθών της αντιδημάρχου πολιτιστικών Ε. Μισκία και των εργαζομένων στις δομές ( βοήθεια στο σπίτι )
Την περασμένη βδομάδα πλήρωσε από 1000 ευρώ όλους τους εργαζόμενους των δομών του νέου δήμου εκτός των πρώην δήμων, Αγίων Αναργύρων,Κλεισούρας,Μακεδνών.
Ευθέως ρωτάμε αν θέλουν κλείσουν τις δομές και με αυτό τον τρόπο γίνεται η έναρξη.
Η αντιδήμαρχος όπως και ο δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσουν στους εργαζόμενους γιατί αυτή η διάκριση.
Το θέμα είναι σοβαρό και δεν μπορεί κανείς που βρίσκεται εφήμερα στην διοίκηση ενός δήμους να προχωρά σε τέτοιες απαράδεκτες διακρίσεις.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Αίγινας , συνεχίζοντας το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" για το 2011, στοχεύει στην διατήρηση του προγράμματος των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο δράσης για την "Εναρμόνιση ατόμων επαπειλούμενων με ανεργία  μέσω  παροχής βοήθειας κατ΄ οίκον"  σας γνωρίζουμε ότι :

Για το πρόγραμμα  "Βοήθεια στο Σπίτι" μπορούν  για φέτος να κάνουν αίτηση στα  γραφεία της  Κ.Ε.Δ.Α.  Π. Αιγινήτου 4 στον 2ο όροφο ( πάνω από την ύδρευση ) καθημερινά από την Τρίτη 26 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη  04 / 05 / 2011 και από ώρα 9π.μ. μέχρι 13μ.μ.

Προϋποθέσεις  συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.  Κάτοχοι κάρτα ανεργίας.
Οι άνεργοι που μετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και συγκεκριμένα:

Σε πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Σε πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών  του ΟΑΕΔ.
Σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
Σε πρόγραμμα STAGE του ΟΑΕΔ .
Άτομα ασφαλιζόμενα στον ΟΓΑ με ατομικό  εισόδημα έως  5.000,οο ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου (εφόσον είναι αλλοδαπός)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
Κάρτα ανεργίας  ( φωτοτυπία ).
Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας οικ. έτους 2010.Εάν δεν υποβάλλετε δήλωση, χρειάζεται  βεβαίωση από την ΔΟΥ.
Σε περίπτωση αναπηρίας, υποβάλλεται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής.

Ο  πρόεδρος
Νίκος  Τζίτζης

Η κατάργηση των Υγειονομικών Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία


Κύριοι Υπουργοί,
Για μια ακόμη φορά η ολιγωρία, η αδράνεια και η έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία...
στους πολίτες της χώρας μας. Αυτή την φορά «θύματα» της γραφειοκρατίας και της κυβερνητικής κωλυσιεργίας είναι τα άτομα με αναπηρία, καθώς ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση των υγειονομικών επιτροπών των ασφαλιστικών ταμείων, των νομαρχιών και του δημοσίου βάσει της παρ 7 του αρθ 6 του ν3863/2010, χωρίς όμως να διασφαλιστεί η ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η οργάνωση και η λειτουργία του νέου Κέντρου Πιστοποίησης δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως την 1η Απριλίου 2011 όπως προβλεπόταν στο συγκεκριμένο νόμο, ζητώντας εξ αρχής να παραταθεί η λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών έως το τέλος του 2011 ώστε να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία αναζητώντας τους αρμόδιους επαναξιολόγησης του ποσοστού αναπηρίας. Η ασυνέχεια που δημιουργείται με ευθύνη της κυβέρνησης έχει προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα, καθώς υπάρχουν άτομα που έχει λήξει η γνωμάτευση ποσοστού αναπηρίας και πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν καθώς για το διάστημα που δεν αξιολογείται εκ νέου το ποσοστό αναπηρίας τους διακόπτονται οι πάσης φύσεως προνοιακές παροχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που δημιουργούνται είναι ότι οι δικαιούχοι παραπληγικοί/τετραπληγικοί του επιδόματος κίνησης, των οποίων η χρήση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά τους χάνουν το συγκεκριμένο επίδομα, οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία που βάσει του ποσοστού αναπηρίας τους μπορούν να χρησιμοποιούν ευεργετικές γι αυτούς ρυθμίσεις ένταξής τους στους πίνακες αναπληρωτών «χάνουν» την δυνατότητά τους να εργαστούν. Καθώς αναγνωρίσατε έστω και εκ των υστέρων ότι η ΕΣΑμεΑ είχε δίκιο ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για την δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης της Αναπηρίας καταθέσατε στο νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση ΣΕΠΕ και ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης» ότι προβλέπεται η παράταση των Υγειονομικών Επιτροπών έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Έως ότου όμως ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και να ισχύσει η εν λόγω παράταση θα έχουν περάσει περίπου δύο μήνες ταλαιπωρίας και μη απόδοσης των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Επιπρόσθετα και όπως σας έχει ήδη προειδοποιήσει η ΕΣΑμεΑ, ο χρόνος παράτασης και πάλι δεν θα επαρκέσει για την δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης και πλήρους λειτουργίας του, που εντοπίζονται οι καθυστερήσεις και ποιος κωλυσιεργεί την απαραίτητη αυτή αναμόρφωση λειτουργίας της απαραίτητης αυτής κοινωνικής δομής;

2. Σκοπεύετε να λάβετε άμεσα Υπουργική Απόφαση παράτασης λειτουργίας των Υγειονομικών Επιτροπών των πρώην Νομαρχιών, των Υγειονομικών Επιτροπών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας και να μην προβεί κανείς σε δηλώσεις τύπου ότι εξοικονομείτε χρήματα κωλυσιεργώντας και μη αποδίδοντας προνοιακά βοηθήματα στα Άτομα με Αναπηρία;

3. Σκοπεύετε να αποδεχτείτε το αίτημα της ΕΣΑμεΑ και να παρατείνετε την λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας έως το τέλος του 2011 ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που βιώνουν σήμερα, δηλαδή το να μην υπάρχει δημόσιος φορέας πιστοποίησης της αναπηρίας ώστε να μπορούν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι τις προνοιακές ενισχύσεις;

4. Έχετε αποδεχτεί το πάγιο αίτημα του Αναπηρικού Κινήματος για τον χαρακτηρισμό ως μόνιμη αναπηρία για τις μορφές αναπηρίες που δεν επιδέχονται ιατρικής βελτίωσης ώστε να μην χρειάζεται οι άνθρωποι αυτοί να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις για επιβεβαίωση της αναπηρίας τους και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία;

-ΟΙ- ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Εσείς γνωρίζατε τα παρακάτω10 στοιχεία για τον "Τιτανικό"???

15 Απριλίου, ήταν η 99η επέτειος του
Τιτανικού, του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που ναυάγησε στο παρθενικό του ταξίδι παίρνοντας μαζί του στον βυθό...


του Βόρειου Ατλαντικού 1.595 ανθρώπινες ζωές. Το Otherside.gr παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και μύθους που ίσως δεν γνωρίζατε για το πιο πολυσυζητημένο πλοίο όλων των εποχών.


 


10. Δεν υπήρχαν γάτες στον Τιτανικό, παρόλο που οι άνθρωποι συχνά έφερναν γάτες στα πλοία για καλοτυχία και για έλεγχο των τρωκτικών.

9. Ο Τιτανικός ήταν τόσος σε μήκος, όσο είναι το Empire State building σε ύψος.

8. Ανάμεσα στους επιζώντες του Τιτανικού ήταν δύο σκύλοι.

7. Οι τιμές της κρουαζιέρας του Τιτανικού το 1912 ήταν οι ακόλουθες:

Πρώτη θέση: $4,350 (τιμή της καλύτερης σουίτας) – Δεύτερη θέση: $1,750 – Τρίτη θέση: $30

6. Στο πλοίο υπήρχαν 13 ζευγάρια που γιόρταζαν τον μήνα του μέλιτος.

5. Ο Τιτανικός ήταν φορτωμένος με 900 τόνους αποσκευών και φορτίου.

4. Το τεράστιο πλοίο χρησιμοποιούσε 14.000 γαλόνια πόσιμου νερού κάθε 24 ώρες και 825 τόνους άνθρακα την ημέρα.

3. Ο χρόνος που πέρασε από τη στιγμή που είδαν το παγόβουνο, μέχρι να προσκρούσει το πλοίο σε αυτό ήταν λίγο παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα.

2. Ο Τιτανικός βυθίστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο.

1. Ο Morgan Robertson ήταν συγγραφέας μιας νουβέλας που γράφτηκε το 1898, δηλαδή δηλαδή 14 χρόνια πριν την τραγωδία του Τιτανικού και ονομάστηκε “Futility”. Στην νουβέλα αυτή έγραφε για ένα πλοίο που ονομαζόταν “Titan”, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο που είχε ποτέ κατασκευαστεί και χτυπήθηκε από παγόβουνο στον Ατλαντικό, μια κρύα νύχτα του Απρίλη. Και τα δύο πλοία, το κανονικό και αυτό του μυθιστορήματος ήταν ίδια σε σχεδιασμό και είχαν θεωρηθεί «αβύθιστα»!
tsekouratoi

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Ζάκυνθος 7 Απριλίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                             Αρ. Πρ. Οικ. 13584/652
Π. Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Ταχ, Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 29100                                               Προς:
Πληρ.: Α. Μαρσέλου                                               Περιφερειακό Συμβούλιο
Τηλ.: 26953-60305                                                   Ιονίων Νήσων
                                                                              Σαμαρά 13
                                                                              Τ.Κ. 49100 - Κέρκυρα


Θέμα: Διαβίβαση υπομνήματος σχετικά με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Σχετ.: 1) Το υπόμνημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".


              Με τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 17/Β/14.1.2011) αλλάζει ριζικά το πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι με αποτέλεσμα τα άτομα τα οποία εξυπηρετούνται από τα προγράμματα αυτά να πρέπει να έχουν συγγενικό πρόσωπο με κάρτα ανεργίας. Κινδυνεύουν λοιπόν οι ηλικιωμένοι και τα ΑΜΕΑ που είναι μόνοι τους να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Έτσι υπάρχει κίνδυνος με το νέο πρόγραμμα αφού τα εξυπηρετούμενα άτομα θα είναι λιγότερα, να υπάρχει και μείωση του προσωπικού του προγράμματος.
              Σαν κοινωνία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που πάσχουν και να τους εξασφαλίζουμε την αναγκαία βοήθεια.
              Ζητάμε λοιπόν να αποσυρθεί η νέα Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 17/Β/14.1.2011) και να εξακολουθήσει να ισχύει το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο.

                                                                                Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                       ΔΙΟΝ. ΜΥΛΩΝΑΣ

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ.... ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ !

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. 1η ΜΑΗ 2011- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.
 

Πάγκαλος: "Απειλή για τη Δημοκρατία τα ανώνυμα blogs"


Ποια Δημοκρατία κινδυνεύει ρε Πάγκαλε, η Δημοκρατία του ΔΝΤ και της Τρόικας;
Η δημοκρατία του ΓΑΠ και του ξεπουλήματος της Εθνικής μας κυριαρχίας;
Η δημοκρατία των τραπεζών και τον τοκογλύφων;

Ή μήπως εννοείς τη δημοκρατία του «Τσοβόλα δώστα όλα», τη δημοκρατία του Σημίτη, του χρηματιστηρίου και του «ευχαριστώ τους Αμερικάνους;»

Δεν πιστεύω βέβαια να εννοείς τη Δημοκρατία του υποβρυχιάκια (και όχι μόνο) Τσοχατζόπουλου, του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού (αυτός θα είχε ξεπουλήσει πιο νωρίς από σας την Ελλάδα) τη δημοκρατία των μιζο-εξοπλιστικών προγραμμάτων, των δημοσίων έργων, τη δημοκρατία της ΖΗΜΕΝΣ και του Βατοπεδίου, των τοξικών ομολόγων, του Μαντέλη και του Τσουκάτου, τη δημοκρατία των αρπακτικών που «μαζί τα φάγατε», των νταβατζήδων, των μιζαδόρων, των μεσαζόντων, των συμβουλατόρων, των ελεεινών παρατραπεζικών, των εκδοτοεκβιαστών και εκδοκουμανταδόρων τύπου Λαμπράκη, των χοντροφοροφυγάδων φίλων σας, των ημετέρων, των ανικανοδιορισμένων, των εγκαθέτων, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ) των … των… των…

Δε μας χέζεις ρε Πάγκαλε, που ξαφνικά θυμήθηκες τη Δημοκρατία που την βιάσατε και την βιάζετε κατ’ εξακολούθηση εσύ και όμοιοί σου τηλεκατευθυνοπαπαροσοσιαλαρπαχτομειοδότες…

Κάντε μας τη χάρη και πάρτε δρόμο όσο ακόμα είναι νωρίς (για σας) κι αφήστε την έρμη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να της γιάνει τις πληγές αυτός που τη γέννησε, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ… Άντε μπράβο!
dexiextrem.blogspot.com

«Οχι» του υπουργείου Παιδείας στη γραφή Braille


Τι καταγράφει σε υπόμνημά της η εθνική ομοσπονδία τυφλών

Με αναλυτικό υπόμνημα προς το υπουργείο Παιδείας που κατατέθηκε στις 14 Απριλίου, η εθνική ομοσπονδία τυφλών (ΕΟΤ) παραθέτει μία προς μία, όλες τις παραβιάσεις τον τελευταίο χρόνο κρίσιμων κεκτημένων στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ΕΟΤ η οικονομική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων στον “ευαίσθητο” χώρο της ειδικής εκπαίδευσης. Η ΕΟΤ - με αφορμή την διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για το «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής» του υπουργείου παιδείας και τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων της 14ης Απριλίου 2011 για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – παρεμβαίνει σε δεκαπέντε σημεία όπου οι παραβιάσεις κεκτημένων είναι κραυγαλέες, αιτούμενη αντίστοιχες διορθωτικές από πλευράς υπουργείου ενέργειες.

Επιγραμματικά, το υπόμνημα της ΕΟΤ αγγίζει θέματα όπως : Τις παράλληλες στηρίξεις από εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του τρέχοντος ΕΣΠΑ, δίχως καν στοιχειώδη εκπαίδευση και εξοικείωση με τις ποικίλλες μορφές αναπηρίας.  Την μη μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των παιδαγωγών σε μιά μόνο αναπηρία ώστε να είναι επαρκείς στο εκπαιδευτικό τους έργο. Τις δραματικές ελλείψεις εδώ και ενάμισι χρόνο ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ειδικών μηπιαγωγών και δασκάλων) στις δομές ειδικής εκπαίδευσης. Την μη κατάργηση του αναχρονιστικού Ν3699/2008 για την ειδική εκπαίδευση, παρότι τούτο ήταν προεκλογική δέσμευση των κυβερνώντων. Την διασφάλιση του απρόσκοπτου δικαιώματος στο σχολικό βιβλίο για τους μαθητές με απώλεια όρασης.
Στεκόμαστε αναλυτικότερα στο τελευταίο σημείο που αναδύει έντονα οσμή σκανδάλου. Το ζήτημα έχει ως εξής :
Δια της μεθόδου “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” το υπουργείο παιδείας χορηγεί από φέτος τα σχολικά βιβλία στους με απώλεια όρασης μαθητές αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Επί της αρχής, τούτο είναι αδιανόητο. Η δια νόμου κατοχυρωμένη γραφή των τυφλών είναι η γραφή Braille,  πως είναι δυνατόν λοιπόν αναρωτιέται ο κοινός νους (και η ΕΟΤ) να μην προσφέρονται στους τυφλούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα βιβλία σε εκείνη τη μορφή της γραφής που ο νόμος τους αναγνωρίζει ως “δική” τους;  
Από φέτος, λοιπόν, τέρμα τα βιβλία σε γραφή Braille, πλήθος εξαιτίας αυτού οι διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα. Σημειωτέον ότι οι μαθητές με προβλήματα όρασης είναι  ιατρικά απαράδεκτο να περνούν ώρες ολόκληρες  μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, διότι η κατάσταση αυτή είναι γνωστό ότι επιβαρύνει και ανθρώπους με υγιή όραση. Μιά ανακούφιση των ιατρικών επιπτώσεων από την υποχρεωτική πλέον πολύωρη χρήση Η/Υ  θεωρείται η χορήγηση στους μαθητές με απώλεια όρασης οθόνης μεγέθυνσης χαρακτήρων (CCTV) ή η χορήγηση των βιβλίων σε μεγαλογράμματη μορφή. Ουδέν! Μαθητές εκτεθιμένοι, υπουργείο παιδείας που τους αντιμετωπίζει – δίχως υπερβολές – ως εχθρούς!

Ιδου και η οικονομική πλευρά του όλου θέματος: Τα υφιστάμενα τυπογραφεία γραφής Brailleπου υπάρχουν στο ενιαίο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να χρηματοδοτούνται. Ιδού και η αντιπρόταση κοινής λογικής της ΕΟΤ : Επιβάλλεται να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να παρέχουν έγκαιρα και απρόσκοπτα τα σχολικά βιβλία στους τυφλούς μαθητές και στους μαθητές με προβλήματα όρασης κατά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς. Συνακόλουθα , στο ενιαίο πλέον ΚΕΑΤ επιβάλλεται  να υπαχθεί και η μονάδα παραγωγής βιβλίων με μεγεθυσμένους χαρακτήρες που σήμερα υπολειτουργεί στο Αγρίνιο. Στο σύνολό τους δε όλες οι παραπάνω υπηρεσίες να υπαχθούν στο «ΔΙΟΦΑΝΤΟ», υπεύθυνο σύμφωνα με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας για την έκδοση των βιβλίων όλου του μαθητικού πληθυσμού της Χώρας.

Αντί επιλόγου: Η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος των μαθητών με απώλεια όρασης να διαθέτουν στην γραφή Brailleτο σχολικό βιβλίο εξ’ ορισμού τους κατηγοριοποιεί σε μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το υπουργείο παιδείας δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία  

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Κλείνουν» τα Τέμπη λόγω εργασιών

Εργασίες εκβραχισμού θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη στην κοιλάδα των Τεμπών.
Για αυτό το λόγο από αύριο στις 06.00 μέχρι μεθαύριο στις 21.00 η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες διαδρομές. Η ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγίου Α.Ε», σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε:
«Κατά την αξιολόγηση των ευρημάτων του τακτικού εξαμηνιαίου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα πρανή της Κοιλάδας των Τεμπών τις προηγούμενες ημέρες, επισημάνθηκε από ειδικούς επιστήμονες ότι η εξέλιξη των γεωλογικών φαινόμενων στην περιοχή δημιούργησε εκ νέου την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών εκβραχισμού (ξεσκάρωμα) σε σημείο της κοιλάδας.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εξασφάλισε άμεσα τη διαθεσιμότητα των ειδικών Ελβετών αναρριχητών οι οποίοι και θα εκτελέσουν τις εργασίες. Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών η κυκλοφορία θα διακοπεί στην κοιλάδα των Τεμπών από την Τετάρτη 27/4/2011 και ώρα 06:00 έως την Πέμπτη 28/4/2011 και ώρα 21:00.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του παραπάνω τμήματος καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία».