!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΣΣ


Σε άτυπη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα κάποιων Σωματείων ΒΣΣ με υπηρεσιακό υπάλληλο σχετικά με το βιώσιμο σχέδιο του υπουργείο εργασίας ειπωθηκαν τα εξής:
θα γίνει ένας επαναπροσδιορισμός  για το" τι είναι το ΒΣΣ " σε πρώτη φάση καθώς και διεύρυνση των ευπαθών ομάδων στους οποίους θα απευθύνεται το ΒΣΣ. Τα κριτήρια των δικαιούχων των παροχών ΒΣΣ θα γίνουν πιο αυστηρά. (χαμηλό εισόδημα, μοναχικά άτομα ,ΑΜΕΑ κλπ) Τη διαχείρηση θα την έχει  το ΙΚΑ και θα απευθύνεται μόνο στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων φυσικά. Θα δημιουργηθεί ένα ταμείο αποκλειστικά για το ΒΣΣ το οποίο τα έσοδα θα είναι από  εισφορές των εργαζομένων. Πρόκειται για το 35 εκατομμύρια που ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος και προέρχονται από το Υπουργειο Εργασίας. Στη συνέχεια θα πηγαίνουν οι δικαιούχοι στο ΙΚΑ και θα κάνουν αίτηση για ΒΣΣ. Ο έλεγχος για το αν πληρούν τα κριτήρια θα γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς να καταθέτουν δικαιολογητικά εφορίας, από ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Οικ. όπου θα φαίνεται το  εισόδημα και μετά θα ειδοποιούνται ότι εγκρίθηκε ή απορρίπτηκε η αιτησή τους.Σε όσους εγκρίνεται θα τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν επιλογή της κοινωνικής επιχείρησης του ΒΣΣ  που οι ίδιοι θέλουν. Σύμφωνα με την υπάλληλο το βιόσιμο θα αρχίσει να τρέχει δειλά - δειλά από τον Μάιο- Ιούνιο και θα μπει σε πλήρη εφαρμογή το 2014-15. Το μεσοδιάστημα θεωρείται μεταβατικό. Όπως γίνεται αντιληπτό οι κοινωνικές επιχειρήσεις είναι δρομολογημένες εξάλλου έχει ψηφιστεί η κοινωνική οικονομία και τίποτα δεν τους σταματά. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολυεθνικές. Τώρα σχετικά με το κομάτι των ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι όπως επισημάναμε λόγω των συνθηκών που επικρατούν θα αυξάνονται όλο και περισσότερο, ειπώθηκε ότι θα το αναλλάβουν οι Δήμοι. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα κάποιος σχεδιασμός. Σχετικά τώρα με τους εργαζόμενουν στις Δομές ΒΣΣ επίσης δεν έχει γίνει καμιά απολύτως πρόβληψη. Τη βδομάδα που διανύουμε η αρμόδια υπάλληλος που μας ενημέρωσε για το βιώσιμο σχέδιο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου ένα από τα θέματα που θα παρουσίαζε είναι και το ΒΣΣ.  Εν ολοίγις γτα άλλη μια φορά είμαστε στον αέρα. Στις 27 και 28 Ιανουρίου 2012  το Συντονιστικό του ΒΣΣ  θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας και στη συνέχεια με αρμόδιους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη πορεία θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για νέες δράσεις που θα πρέπει να γίνουν. Έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας απ' ότι φαίνεται. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.