!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΒΣΣ - ΕΕΤΑΑ



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                                                 ΔΣ00211012012

ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο

Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.
της 11ης Ιανουαρίου 2012


Στην Αθήνα σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30, συνήλθε σε  συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Κώστα Ασκούνη, Δημάρχου Καλλιθέας και υπό την προεδρία του.
Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Αργειτάκος Σταύρος Σπάρτης, Δανιηλίδης Συμεών Νεάπολης-Συκεών, Ιωακειμίδης Γεώργιος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Καλλίρης Κων/νος Ζωγράφου, Καμίνης Γεώργιος Αθηναίων, Καρύδας Απόστολος Σιντικής, Κοιμήσης Απόστολος Αμφιλοχίας, Κουράκης Ιωάννης Ηρακλείου, Κοτρωνιάς Γεώργιος Λαμιέων, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Μαραβέλιας Δημήτριος Χαϊδαρίου, Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη Χαρίκλεια Βέροιας, Παπαγγελής Νικόλαος Λεβαδέων, Πετρίδης Γεώργιος Κομοτηνής, Τζανακούλης Κων/νος Λαρισσαίων, Τσιαντής Δημήτριος Λίμνης Πλαστήρα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βιρβιδάκης Κυρίακος Χανίων, Θεοδωρακόπουλος Ιωάννης Λυκόβρυσης-Πεύκης, Καλογερόπουλος Δημήτριος Αιγάλεω, Καλογερόπουλος Δημήτριος Αιγιαλείας, Καραγιάννης Ιωάννης Λαγκαδά, Λύτρας Ιωάννης Ξηρομέρου, Μουράτογλου Ιωάννης Έδεσσας, Μπαρμπάκος Ευάγγελος Καλλιθέας, Προβατάς Φώτιος Αθηναίων, Σιώμος Βλάσσης Πεντέλης, Τζόκας Σπυρίδων Καισαριανής.
Απών ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης Ιωάννης.  
Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία του Σώματος και γενομένης συζητήσεως, πάρθηκε η παρακάτω απόφαση:
.........................................................................................................................................
Απόφαση 2η

ΘΕΜΑ:   Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ.-ΚΕΔΕ-Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αφού άκουσε εισήγηση από τον κ. Σίμο Δανιηλίδη, Πρόεδρο Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Απασχόλησης, σχετικά με τις παρατηρήσεις επί της προγραμματικής σύμβασης ΥΠ.ΕΣ, ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για  συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και έλαβε υπόψη του τις προτάσεις της Επιτροπής, 
ύστερα από διαλογική συζήτηση


-2-



Αποφασίζει ομόφωνα



1.        Εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης και συγκεκριμένα:
Ø     Το ποσό των 35.000.000 € (ΚΑΠ) που προβλέπεται στη προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση των ενεργειών της προγραμματικής, να μην προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από πόρους της Αυτοδιοίκησης (ΚΑΠ) αλλά το 50% να δοθεί από τον λογαριασμό εισφοράς αλληλεγγύης (Ν. 4024/2011 άρθρο 2 παρ. 9), που αποτελεί και δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας.
Ø     Να συμπεριληφθεί στο άρθρο 4 «Δικαιώματα–Υποχρεώσεις Συμβαλλομένων» παρ. 3, ως κάτωθι:
« Η ΕΕΤΑΑ αναλαμβάνει:
ü     Την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για την τεκμηρίωση του Εθνικού  οφέλους  που προκύπτει από την εφαρμογή του προγράμματος στο Ασφαλιστικό και Εθνικό Σύστημα Υγείας.
ü     Την κατάθεση εκτός από το ΥΠΕΣ και στη ΚΕΔΕ της αναλυτικής έκθεσης απολογισμού για τον τρόπο διάθεσης των διατιθέμενων από αυτή πόρων.
ü     Την άμεση πληροφόρηση της ΚΕΔΕ, με αποστολή των ροών της χρηματοδότησης προς τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και των στοιχείων που αφορούν στην υλοποίηση της προγραμματικής.
ü     Στην επιτροπή παρακολούθησης καθήκοντα Προέδρου θα πρέπει να ασκεί ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, δεδομένου ότι το πρόγραμμα υλοποιείται ως επί το πλείστον  από φορείς της Αυτοδιοίκησης.»
2.        Επίσης, εγκρίνει τις προτάσεις της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ και συγκεκριμένα:
þ   Την άμεση καταβολή από το ΥΠ.ΕΣ των οφειλομένων ποσών από τους ΚΑΠ προς τα Κέντρα Πρόληψης της εξάρτησης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας για τα έτη 2010 και 2011.
Για το έτος 2010 το ποσό ανέρχεται περίπου στα 7.686.471€
Για το έτος 2011 το ΥΠΕΣ έχει καταβάλλει το ποσό των 5.700.000.€
Υπολείπεται το ποσό των 2.642.912 €


-3-


þ   Να επανέλθει η ΚΕΔΕ με επιστολή του Προέδρου της, προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία, για την ρητή αναφορά των Κέντρων Πρόληψης της εξάρτησης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο κατατεθέν σχέδιο Νόμου άρθρο 55 «Κώδικας Ναρκωτικών» δεδομένου ότι δεν ελήφθη υπόψη προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (177/15.12.2011).

..………………………………………………………………………………………….………


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε.



Απόστολος Κοιμήσης


Ο Γενικός Διευθυντής της Κ.Ε.Δ.Ε.




Παναγιώτης Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.