!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΣΣ


Επί ενάμισι μήνα περίπου  προσπαθούν τα Σωματεία να κλείσουν κάποιο ραντεβού με  τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, με την αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών  κ. Γεννηματά με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Ασκούνη καθώς και τον Πρόεδρο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δανιηλίδη τόσο σε προφορικό επίπεδο αλλά και εγγράφως, δυστυχώς όμως καμιά ανταπόκριση.
Προσφάτως ζητήσαμε να δεχτούν τα Σωματεία στις 23/2/2012 όπου θα συνεδριάσουν εκ νέου στην Αθήνα, ωστόσο μέχρι κι αυτή τη στιγμή δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Μόνο από το Υπουργείο Εργασίας μας ενημέρωσαν ότι δε θα μπορέσει να μας δεχτεί ο Υπουργός λόγο φόρτου εργασίας παρά τις πιέσεις μας. με την αιτιολογία ότι εκκρεμούν σοβαρά θέματα όπως επικουρικές συντάξεις και ΟΕΚ. Λες και εμείς δεν είμαστε σημαντικό θέμα.
Ακόμα και οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι κρύβονται και δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα. Το Σωματείο Αττικής ωστόσο αναγκάστηκε να επισκεφτεί απροειδοποίητα κάποια υπηρεσιακή υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι όλα είναι σε στασιμότητα σχετικά με τη συγχρηματοδότηση, ότι δεν έχει κλείσει το θέμα βέβαια αλλά η κατάσταση είναι πολλή ρευστή και εξαρτάται κι από τις πολιτικές εξελίξεις. Επίσης ανάφερε ότι θα διαχωριστεί  το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας,  και η Πρόνοια  θα περάσει άμεσα στο Υπουργείο Εργασίας ενώ σύντομα θα αρχίσει να τρέχει η κοινωνική οικονομία.
Όσον αφορά το εξάμηνο που πήραμε παράταση ως γνωστόν υπεύθυνη θα είναι η ΕΕΤΑΑ, ενώ η εγκύκλιος για τις προϋποθέσεις ακόμα ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών.
 Εν ολίγοις όπως διαφαίνεται  όλα κινούνται με ρυθμούς χελώνας, αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για το αν έχουν φέρει σε οικονομική εξαθλίωση τους εργαζομένους, υποβαθμίζοντας επίσης και τις υπηρεσίες που τόσα χρόνια παρέχουν οι εργαζόμενοι στους αναξιοπαθούντες πολίτες αφού οι περισσότερες δομές δεν έχουν πλέον ούτε το απαραίτητο υλικό για την λειτουργία τους π.χ νοσηλευτικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, αυτοκίνητα του ΒΣΣ σε στασιμότητα λόγο έλλειψης βενζίνης και πολλά άλλα που προκύπτουν καθημερινά.
 Επίσης καμιά πρόβλεψη για το τι μέλει γενέσθαι σε περίπτωση μη εξασφάλισης συγχρηματοδότησης παρ' όλο που η κ. Γεννηματά θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη παράταση για τα ΒΣΣ και τους εργαζόμενους..
 Δεν πάει άλλο όμως, Στις 23/2/2012 τα Προεδρεία των Σωματείων θα συνεδριάσουν και θα επιδιώξουν πάση θυσία και με οποιονδήποτε τρόπο να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους. Οφείλουν να μας ενημερώσουν και πρέπει να το κάνουν!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.