!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΣΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 9/12/2012


Κατά τη χθεσινή συνάντηση ( 9/2/2012) του Πανελλήνιου Συντονιστικού των Σωματείων ΒΣΣ  έγιναν τα εξής:
Συνάντηση με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ όπου ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δανιηλίδης  μας ενημέρωσε ότι πριν λίγες μέρες είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη,  και εν ολοίγις τον διαβεβαίωσε ότι  είναι σίγουρη η συγχρηματοδότηση απλά περιμένουν  και επίσημα την έγκριση.  Σε περίπτωση μη εξασφάλισης συγχρηματοδότησης συντάσσονται με το πλευρό των εργαζομένων και έχουν πρόταση για νομοθετική ρύθμιση που θα  εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των ήδη εργαζομένων. Δεσμεύτηκαν ότι σε επόμενη συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών θα κληθούν και οι εκπρόσωποι των Σωματείων ΒΣΣ για συμμετοχή, αίτημα βέβαια που το έχουν ζητήσει και τα Σωματεία εγγράφως προς τα Υπουργεία. Ανέφεραν πως σε κάθε περίπτωση θα είναι δίπλα μας να μας στηρίξουν και ότι ούτως ή άλλως πάντα είχαμε τη στήριξή τους.  
Στη συνέχεια τα Σωματεία παραβρέθηκαν στη Βουλή όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ οι οποίοι για άλλη μια φορά εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους και ανέφεραν ότι θα προβούν σε νέες επερωτήσεις στη Βουλή. Παρά τις προσπάθειες μας για συνάντηση με τον κ. Κουτρουμάνη ο οποίος βρισκόταν στο χώρο της Βουλής δεν κατορθώσαμε να τον βρούμε. Η εγκύκλιος τώρα που αφορά το εξάμηνο που διανύουμε σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείο Εσωτερικών σύντομα θα είναι έτοιμη, ωστόσο όσον αφορά το οικονομικό σκέλος θα καθυστερήσει όπως συνήθως. Ωστόσο ανέφεραν ότι για το κλείσιμο του έργου από ΕΕΤΑΑ  τρίτη και τέταρτη δόση δεν είναι απαραίτητο να έχει γίνει ο ισοσκελισμός με την Περιφέρεια, και ότι η ΕΕΤΑΑ μόλις πάρει τα χρήματα θα τα διανέμει στους φορείς. Στην πορεία αν διαπιστωθεί ότι οι φορείς θα χρειαστεί να επιστρέψουν χρήματα θα τους δίνεται ένα χρονικό περιθώριο για την επιστροφή των χρημάτων. 
Το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε απ' όλα αυτά είναι ότι:
Εξακολουθούμε να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή δεδομένου ότι δεν έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση για την εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης, ενώ δεν διαφαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση για νομοθετική ρύθμιση στη δεδομένη στιγμή. Για το λόγο αυτό τα Σωματεία αποφάσισαν πανελλαδική απεργία προς τα  
τέλη Μαρτίου (εκτός αν στο μεσοδιάστημα έχουμε κάποια εξέλιξη), παράλληλα θα συνεχίσουμε την πίεση προς κάθε κατεύθυνση όλο αυτό το διάστημα με παρεμβάσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία και  εκ νέου πίεση των Βουλευτών οι οποίοι ψήφισαν την τροπολογία παρά το ότι είχαν δηλώσει την συμπαράσταση στους εργαζόμενους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.