!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΒΣΣ -ΚΗΦΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Σ.Ε.Κ.Φ.Ε.Ο.)
Πληροφορίες: ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛ.:6942694078                                          

 Προς : Κοινωφελείς εταιρίες και εργαζομένους σε αυτές.

Οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας (ΚΗΦΗ) και υπάγονται σε κοινωφελείς εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εντάσσονται στην κοινή Υπουργική απόφαση 49524/2362&2365/2008(ΦΕΚ 1414/Β/17-7-2008: καθορισμός των όρων αμοιβής και εργασίας για το προσωπικό που απασχολείται στα πάσης φύσεως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα).

Σε απάντηση της ερώτησης που έκανε με σχετική αίτησή του (Α.Π.:33163/2895/23-11-2009) ο σύλλογός μας στο Υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι στα ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ και ΚΗΦΗ εντάσσονται σε αυτή την κοινή Υπουργική Απόφαση. 
 Βάση αυτής:
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
1. Επίδομα θέσεως υπευθύνου-Προϊσταμένου σε ποσοστό 15% υπολογιζόμενο επί του βασικού μισθού, χορηγείται σε όσους εγγράφως τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα Προϊσταμένου ή οι αρμοδιότητες αυτές καθορίζονται από το καταστατικό λειτουργίας της Δομής.(αυτό συμψηφίζεται με το επίδομα θέσεως-Προϊσταμένου νοσηλευτικού προσωπικού όταν το πρόσωπο αυτό είναι νοσηλευτής)
2. Επίδομα επαρκούς γνώσης ξένης γλώσσας σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, σε ποσοστό 10% επί του βασικού (που αποδεικνύεται με την προσκόμιση profociency ή αντίστοιχου τίτλου ξένης γλώσσας).
3. Επίδομα γνώσης ξένης γλώσσας σε νοσηλευτές, διοικητικούς, λογιστές, τεχνικούς, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές κ.ά., σε ποσοστό 5% επί του βασικού (που αποδεικνύεται με την προσκόμιση LOWER ή αντίστοιχου τίτλου ξένης γλώσσας)εφόσον ο εργαζόμενος γνωρίζει και χρησιμοποιεί ξένη γλώσσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
4. Νοσοκομειακό επίδομα δικαιούται όλο το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 20% το οποίο υπολογίζεται επί του βασικού μισθού προσαυξημένου με το επίδομα τριετιών.
5. Επίδομα Σπουδών 5% για κάθε έτος σπουδών μέχρι 5 έτη στους κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (νοσηλευτές κ.ά.) και για το νοσηλευτικό προσωπικό με δίπλωμα ΣΒΙΕ ή ομότιμων σχολών ιδιωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης 5% για κάθε έτος και μέχρι 10 % συνολικά και εφόσον έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
6. Επίδομα συνθηκών λόγω ανθυγιεινής, επικίνδυνης εργασίας ή ειδικών συνθηκών χορηγείται:
Σε ποσοστό 10% επί του βασικού σε όλο το προσωπικό κουζίνας, τους καθαριστές-τριες, τους εργάτες ακάθαρτου ιματισμού και τους πλύντες.
Σε ποσοστό 12% (α) ανθυγιεινής εργασίας επί του βασικού συν τριετίες σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και (β) ειδικών συνθηκών σε φυσιοθεραπευτές επί του βασικού.
7. Επίδομα τριετιών
8. Επίδομα οικογενειακών βαρών
9. Αναγνώριση υπηρεσίας και προϋπηρεσίας
ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
 Βασικός μισθός Έτη υπηρεσίας :0-1 823,65
1-3 906,11
3-6 988,07
6-9 1013,08
9-12 1046,77
12-15 1071,39
Επίδομα ξένης γλώσσας 10%: proficiency
Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών 5% (MASTER)
10% :DOCTORA
Επίδομα γάμου 10%
Επίδομα παιδιών 5% για κάθε παιδί (μέχρι τρία)
Από τον βασικό μισθό αφαιρούμε 7% και μετά 3% αναδρομικά από την 1/1/2011.Τα επιδόματα όμως τα υπολογίζουμε επί του βασικού πριν τις μειώσεις.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
(6η κατηγορία)
 Βασικός μισθός 668,38
Νοσοκομειακό επίδομα 20% επί του (βασικού + τριετίες)
Επίδομα εκπαίδευσης/ σπουδών 5% ανά έτος εκπαιδ., επί του (βασικού + τριετίες)(μέχρι 5 έτη)
Επίδομα ανά τριετίες προϋπηρεσίας 10% για κάθε τριετία έως την 3η τριετία,
5% για κάθε τριετία έως την 8η
Επίδομα πολυετούς προϋπηρεσίας. 7% επί του βασικού μισθού + το επίδομα τριετιών μετά την συμπλήρωση 18ετούς προϋπηρεσίας
 Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
12% επί του (βασικού + τριετίες)
Επίδομα γάμου 10%
Επίδομα παιδιών 5% ανά παιδί (μέχρι τρία)
Επίδομα ξένης γλώσσας 5% :LOWER(όταν το χρησιμοποιεί)
Από τον βασικό μισθό αφαιρούμε 7% και μετά 3% αναδρομικά από την 1/1/2011.Τα επιδόματα όμως τα υπολογίζουμε επί του βασικού πριν τις μειώσεις. Επίσης μειώνονται και το νοσοκομειακό και το επίδομα σπουδών, αναδρομικά από 1/1/2011, 7% και μετά 3%.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ( ΚΗΦΗ )
(Κατηγορία 8η ομάδα Γ)
 Βασικός μισθός 786,95
Επίδομα εκπαίδευσης/ σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 5% ανά έτος εκπαιδ. (έως 5 έτη) επί του βασικού μισθού , -7% -3% αναδρομικά από 1/1/2011
Επίδομα ανά τριετίες προϋπηρεσίας. 10% 1η και 2η τριετία
5% επόμενες 6 τριετίες
Επίδομα γάμου 10%
Επίδομα παιδιών 5% για κάθε παιδί (μέχρι τρία)
 Από τον βασικό μισθό αφαιρούμε 7% και μετά 3% αναδρομικά από την 1/1/2011.Τα επιδόματα όμως τα υπολογίζουμε επί του βασικού πριν τις μειώσεις.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ
(Κατηγορία 8η ομάδα Β)
 Βασικός μισθός 759,03
Επίδομα ανά τριετίες προϋπηρεσίας. 10% 1η και 2η τριετία
5% επόμενες 6 τριετίες
Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 10% επί του βασικού
Επίδομα γάμου 10%
Επίδομα παιδιών 5% ανά παιδί (μέχρι τρία)
 Από τον βασικό μισθό αφαιρούμε 7% και μετά 3% αναδρομικά από την 1/1/2011.Τα επιδόματα όμως τα υπολογίζουμε επί του βασικού πριν τις μειώσεις.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Κατηγορία 7η
 Βασικός μισθός 845,64
Επίδομα ανά τριετίες προϋπηρεσίας. 5% έως 11 τριετίες
Επίδομα γάμου 10%
Επίδομα παιδιών 5% ανά παιδί (μέχρι τρία)
 Από τον βασικό μισθό αφαιρούμε 7% και μετά 3% αναδρομικά από την 1/1/2011.Τα επιδόματα όμως τα υπολογίζουμε επί του βασικού πριν τις μειώσεις.

Το προσωπικό δικαιούται δυο στολές εργασίας το χρόνο (μια χειμερινή και μια καλοκαιρινή) που ανήκουν στην κυριότητα του εργοδότη.
Άδεια αιμοδοσίας:1 ημέρα με αποδοχές.
 Αναγνωρίζονται κάθε υπηρεσία ή προϋπηρεσία που διανύθηκε με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην ειδικότητα που κατέχει ο εργαζόμενος καθώς και από συναφής και ομότιμη προς αυτή οποιονδήποτε εργοδότη, αρκεί να βεβαιώνεται με βεβαίωση προϋπηρεσίας ή από το βιβλιάριο ενσήμων του ΙΚΑ εφόσον τούτο είναι ευκρινές. Ειδικά για τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην Β΄ ομάδα της 8ης κατηγορίας με εξαίρεση τους βοηθούς μαγείρους, συνοδούς και θαλαμηπόλους, ως προϋπηρεσία αναγνωρίζεται και προσμετράτε κάθε είδους απασχόληση με οποιαδήποτε ειδικότητα και οποιονδήποτε εργοδότη.
Κάθε άλλη σύμβαση που υπάρχει ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες παύει να ισχύει από την ημέρα υπογραφής σύμβασης στην εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Όλα τα παραπάνω τα δικαιούται ο εργαζόμενος αναδρομικά από την ημέρα που έχει υπογράψει σύμβαση με την κοινωφελή επιχείρηση(ακόμη και εάν έχει υπογράψει διαφορετική σύμβαση ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ).
 ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ (ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 7% ΚΑΙ 3%) ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΠΡΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ.
Τέλος αφαιρούμε τις κρατήσεις του ΙΚΑ ,1% για τον ΟΑΕΔ και τον φόρο που αναλογεί σε κάθε περίπτωση και έτσι βρίσκουμε το καθαρό ποσό που πρέπει να παίρνουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ.ΥΠΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ. ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΡΕΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 31/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.