!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" - ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Την Τετάρτη 29 Φλεβάρη ψηφίστηκε στη Βουλή (μαζί με το νέο μνημόνιο) και τροπολογία που αφορά στην "κατ΄οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων". Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) αποφάσισε (εκτός των υπολοίπων επιθέσεων στους εργαζόμενους) να διαλύσει τις υπάρχουσες δομές ΒσΣ και να δώσει και αυτή την υπηρεσία στους ιδιώτες. 
Στη συζήτηση στη Βουλή ο Κουτρουμάνης έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας, λέγοντας ότι είναι η μόνη λύση, ότι δεν απολύουν τους εργαζόμενους κι ότι είναι καλύτερο το νέο σύστημα αφού θα είναι για όλους τους ηλικιωμένους. Γιατί δεν ψηφίστηκε λοιπόν η ρύθμιση που ζητούν εδώ και χρόνια τα σωματεία μας για τη συνέχιση και σταθερή δουλειά; Ποιος είχε βάλει τα κριτήρια του συγγενούς - άνεργου και είχε πετάξει έξω από το πρόγραμμα τους ηλικιωμένους; Και ποιος είχε αγωνιστεί για να συνεχίσουμε να παρέχουμε φροντίδα και στα μοναχικά άτομα;
Ποιες δομές λοιπόν θα παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους; Σύμφωνα με το νέο νόμο όποιος θέλει. Μπορούν και οι Δήμοι, οι ΜΚΟ, οι επιχειρήσεις "κοινωνικής οικονομίας" και οι ΙΔΙΩΤΕΣ. Είναι προφανές ότι οι ελάχιστοι Δήμοι μπορούν να πληρώσουν προγράμματα και το μεγαλύτερο μέρος θα το πάρουν οι ιδιώτες.
Άλλος ένας κρίσιμος τομέας παραδίνεται στους καρχαρίες της αγοράς που το μόνο που "φροντίζουν" είναι τα κέρδη τους -  και όχι οι ηλικιωμένοι.
Ακόμα δυο συνέπειες του νέου νόμου είναι ότι περιορίζονται οι υπηρεσίες στα θέματα υγείας (χάνονται έτσι οι άλλες ειδικότητες) και ότι προβλέπεται νέα εισφορά (χαράτσι) από τους εργαζόμενους για να πληρωθεί το (μικρό) κομμάτι της κρατικής χρηματοδότησης. Για μια ακόμη φορά τα βάρη στους εργαζόμενους - και τα κέρδη στους επιχειρηματίες. 
Συνάδελφοι, τίποτα δεν εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας μας. Στις συναντήσεις στα υπουργεία μας έλεγαν ότι "η προοπτική είναι οι κοινωνικές επιχειρήσεις". Δηλαδή, απολύεστε και φτιάξτε επιχείρηση! Είναι ένα τεράστιο χτύπημα για μας και τους ωφελούμενους.
Η κυβέρνηση και η Τρόικα δε σταματούν πουθενά. Τσακίζουν τους μισθούς μας, πετάνε δεκάδες, χιλιάδες στην ανεργία, διαλύουν οργανισμούς και υπηρεσίες που είναι χρήσιμες στην κοινωνία. Το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πως θα πάρουν τα λεφτά οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες και οι άλλοι κερδοσκόποι. Γι αυτό και θα τους ανατρέψουμε με τους αγώνες μας. 
Πάρτε πίσω τα μέτρα σας: με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ. Έτσι νίκησαν στον ΟΕΚ και ΟΕΕ και κατάφεραν να κρατήσουν τις δουλειές τους και τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς. Έτσι θα τα καταφέρουν στην Χαλυβουργία, στον ALTER, στην Ελευθεροτυπία. Έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Να πάρουμε απόφαση στις συνελεύσεις για απεργία διαρκείας με καλή οργάνωση, συντονιστικές επιτροπές και συνεχείς δράσεις. Να ζητήσουμε τη συμπαράσταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των χιλιάδων συναδέλφων μας στους Δήμους, να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και να απαιτήσουμε:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΣΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.