!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΗΦΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1. Του Συλλόγου Εργαζομένων Κοινωνικής Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων (Σύλλογος «Βοήθεια» και Κ.Η.Φ.Η. Κρήτης), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

2. Της Εμμανουέλας Μαθιουδάκη του Αντωνίου, κατοίκου Ρεθύμνου Κρήτης, Πέραμα Μυλοποτάμου (Κ.Η.Φ.Η), Τ.Κ 7452.

Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μυλλέρου 73-77, και εκπροσωπείται νόμιμα.

Συγκοινοποιούμενη προς:

1. Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτοικο Αθηνών, οδός Πειραιώς αρ. 40.
2. Τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κάτοικο Αθηνών, οδός Αριστοτέλους αρ. 17.
3. Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, κάτοικο Αθηνών, οδός Σταδίου αρ. 27.

----------------------------

Ι. Με την από 30/6/2011 και υπ’ αριθ. πρωτ. 972 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση Πράξεων στο Πλαίσιο της Δράσης «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων και Λοιπών Ατόμων που Χρήζουν Βοήθειας για την Ενίσχυση της Απασχολησιμότητας των Εμμέσως Ωφελουμένων Ατόμων» της Εταιρίας σας ως Δικαιούχου των εν λόγω πράξεων, εκλήθησαν τα ενδιαφερόμενα και πληρούντα τις νόμιμες προϋποθέσεις Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) και Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας, ως υποψήφιοι ανάδοχοι, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι εν λόγω πράξεις θα υλοποιούντο, σύμφωνα με την Πρόσκληση, μέχρι την 31/12/2012. Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 50.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται δε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και δημόσιους πόρους του Ελληνικού Δημοσίου.

ΙΙ. Μολονότι σας ήταν γνωστό από το καλοκαίρι του 2010 ότι τα Κ.Η.Φ.Η εντάσσονται στο πρόγραμμα μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 μέχρι 31/12/2012, εξεδώσατε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μόλις την 30/6/2011. Το αποτέλεσμα αυτής της - ακατανόητης για εμάς - κωλυσιεργίας οδηγεί σήμερα πληθώρα ενδιαφερομένων φορέων και των εργαζομένων σε αυτούς σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας, καθώς έχει καθυστερήσει πλέον ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ η υπογραφή των συμβάσεων με τα Κ.Η.Φ.Η, τα οποία στερούνται οιασδήποτε χρηματοδότησης. Την ίδια στιγμή μας ενημερώνετε ότι το προϋπολογισθέν κονδύλι περικόπτεται, με αιτιολογίες αμφισβητήσιμης νομιμότητας και λογικής, κατά 22%.

ΙΙΙ. Σας ζητούμε να μας εξηγήσετε εγγράφως βάσει ποίων διατάξεων η ένσταση ενός υποψηφίου αναδόχου («ΑΠΟΔΟΧΗ Ε.Π.Ε») οδηγεί σε υπέρμετρες καθυστερήσεις την εφαρμογή του προγράμματος σε ολόκληρη την επικράτεια, με δυσμενείς συνέπειες για πλήθος ενδιαφερομένων φορέων και, κυρίως, ευάλωτων συνανθρώπων μας. Επίσης να μας ενημερώσετε για τον αριθμό των ενστάσεων, που δικαιούται να υποβάλει ο υποψήφιος ανάδοχος, καθώς και εάν η ενιστάμενη «ΑΠΟΔΟΧΗ Ε.Π.Ε» υπέβαλε την ένστασή της εμπροθέσμως, σύμφωνα με την παράγραφο 2.5 της Πρόσκλησης, δηλαδή εντός τριών (3) ημερών από την επομένη της ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων. Επισημαίνεται ότι εκπρόθεσμες ενστάσεις απορρίπτονται ως απαράδεκτες, σύμφωνα με την ως άνω παράγραφο της Πρόσκλησης.

IV. Σας ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το εάν η ενιστάμενη «ΑΠΟΔΟΧΗ Ε.Π.Ε» κατέθεσε την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 2% επί του συνολικού ποσού της προσφοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 2.4.1 της Πρόσκλησης. Επίσης να μας ενημερώσετε εάν φορέας, που δεν έχει υποβάλει εγγυητική επιστολή συμμετοχής, νομιμοποιείται εν γένει στην υποβολή ένστασης κατά του πίνακα απορριφθέντων φορέων.

V. Σας ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως βάσει ποίων διατάξεων τροποποιούνται μονομερώς οι όροι ενός διαγωνισμού με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, ιδίως όταν οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι έχουν υποβάλει ήδη τις προσφορές τους και τις εγγυητικές επιστολές συμμετοχής σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό, και εάν αυτή η πρακτική συνάδει με την αρχή της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου.

VI. Σας ζητάμε να μας προσκομίσετε την σχετική με το ζήτημα ανταλλαγείσα αλληλογραφία μεταξύ της Εταιρίας σας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων), καθώς θεμελιώνουμε έννομο συμφέρον προς τούτο.

VII. Σας ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το εάν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενήμερα για την περικοπή κατά 22% του αρχικού προϋπολογισμού, καθώς και για την τύχη του κονδυλίου που έχει περικοπεί. Τονίζουμε ότι η εθνική χρηματοδότηση, με εξαίρεση τον άξονα προτεραιότητας 12, υπολείπεται κατά πολύ της ευρωπαϊκής. Βασικός χρηματοδότης του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και όχι το Ελληνικό Δημόσιο.

VIII. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την δημιουργηθείσα κατάσταση, η οποία ισοδυναμεί με ομηρία των φορέων και των εργαζομένων σε αυτούς, ενώ προκαλεί έντονη αβεβαιότητα σε πλήθος συνανθρώπων μας, οι οποίες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των Κ.Η.Φ.Η και των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας. Σας καλούμε να επιδείξετε αυξημένη ευαισθησία και διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, ενόψει και της δραματικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε. Τονίζουμε, τέλος, την σημασία της λειτουργίας των φορέων για την λειτουργία του κοινωνικού κράτους και την βούλησή μας να εναντιωθούμε στην καταβαράθρωση κάθε κοινωνικής δομής και κάθε μηχανισμού ανακούφισης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας, για την ενέργεια δικαστικών και εξώδικων ενεργειών, καθώς και για την προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένης της χρηματοδότησης του προγράμματος στο μεγαλύτερο βαθμό από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μυλλέρου 73-77, και εκπροσωπείται νόμιμα, προς γνώση της και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει, καθώς και να την συγκοινοποιήσει στον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτοικο Αθηνών, οδός Πειραιώς αρ. 40, στον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κάτοικο Αθηνών, οδός Αριστοτέλους αρ. 17 και στον κ. Υπουργό Εσωτερικών, κάτοικο Αθηνών, οδός Σταδίου αρ. 27, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 €.


Αθήνα, 16/3/2012

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Αναστάσιος Πετρόπουλος (Α.Μ Δ.Σ.Α 15025)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.