!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Όροι αμοιβής και εργασίας των απασχολούμενων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας

ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 90/16.3.2012 έγγραφό σας (κοινοποίηση σε Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής)

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας και κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Διεύθυνση Μισθολογίου (Δ/22) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφορικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τους όρους αμοιβής και εργασίας των απασχολούμενων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα προς ενημέρωσή σας:
Οι επιχειρήσεις των Δήμων αποτελούν Ν.Π.Ι.Δ. που υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 31 του Ν.4024/2011.
Με την υπ’ αριθμ. ΕΓΔΕΚΟ 2073/18.11.2011 εγκύκλιο, η Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου 31 σε όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο Κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α. κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των γενικών και τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των προαναφερόμενων φορέων κατά τουλάχιστον 50% του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και στις δημόσιες επιχειρήσεις, Οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο κεφάλαιο Α΄ του Ν.3429/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι & Κ.Η.Φ.Η. Κρήτης» υπάγονται στις εν λόγω ρυθμίσεις του άρθρου 31 του Ν.4024/2011 και όχι στις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νέο μνημόνιο για τον ιδιωτικό τομέα.

Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.