!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΡΑΠΤΗ: ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ "ΠΕΤΟ" ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΤΗΝ ΤΙΜΑΜΕ..!


                    
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ    ΟΡΓΑΝΟ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ                       ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»                                                



ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ






                     
                                                                                                                                 
  
Την Ελισάβετ Ράπτη, Γραμματέα του Συλλόγου ΒσΣ Λάρισας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής «Βοήθεια στο Σπίτι», και επιμελητής κειμένων του Συντονιστικού των Βοήθεια από το 2007 έως το 2009.
Η Ελισάβετ, αγωνίστηκε για ένα καλύτερο ΒσΣ.  Για τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους.      
Οργάνωσε το Σωματείο Λάρισας και συνέβαλε αποφασιστικά, στη δυναμική συνέχιση του Συντονιστικού.
Έτρεξε, φώναξε και διεκδίκησε με πάθος, ένα  ΒσΣ ως  υπηρεσία της πολιτείας.
Με άρθρα, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις, κράτησε επίκαιρο το θέμα του ΒσΣ. Πότε στις τοπικές απεργίες στη Περιφέρεια Λάρισας και πότε στις απεργίες στην Αθήνα, η Ελισάβετ, άφηνε το στίγμα της. Οργανωτικά, με συλλογικότητα και απλότητα, συντόνιζε σε συνεργασία με τα άλλα μέλη, όλες τις απατήσεις των διαδικασιών. 
Δράσεις της:
Ø Οργάνωση του Σωματείου Λάρισας που από ένα απλό, Νομαρχιακό Σωματείο, βοήθησε να γίνει ένα από τα πιο δραστήρια Πανελλαδικά.
Ø Οργάνωση τοπικών και Πανελλαδικών απεργιών(πάνω από 7 κεντρικές απεργίες στην Αθήνα), με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Απεργία  στη Περιφέρεια Λάρισας και τη συνάντηση μας με τον τότε Υπ. Εσωτερικών Παυλόπουλο, αλλά και την μεγάλη απεργία   στην Αθήνα το 2008.
Ø Την σύσταση και επιμέλεια όλων των κειμένων, Υπομνημάτων και ανακοινώσεων του Συντονιστικού.
Ø Τη σύσταση και επιμέλεια(μαζί με Σωματείο Αττικής, Σ. Κολιζέρα) του διαφημιστικού φυλλαδίου για τα ΒσΣ που χρησιμοποιήθηκαν Πανελλαδικά στην  απεργία μας.
Ø Άρθρα, συνεντεύξεις, με αποκορύφωμα την οργάνωση της συνέντευξης στη ΝΕΤ στη πρωινή εκπομπή  του Σαββατοκύριακου με «ζωντανή» ανταπόκριση από σπίτι ηλικιωμένης.
Ø Συναντήσεις με Φορείς, με αποκορύφωμα τις συναντήσεις με Κακλαμάνη(πρόεδρο ΚΕΔΚΕ)  και   Παπαρήγα, Τσίπρα.
Ø Παρεμβάσεις Πανελλαδικά, σε Δημάρχους, προέδρους Αναπτυξιακών, όπου προέκυπτε θέμα με τους εργαζόμενους.   
Η Ελισάβετ Ράπτηείναι ένα στολίδι,  καρφιτσωμένο στο πονεμένο αγωνιστικό «πέτο» του Βοήθεια στο Σπίτι. Χαμογελαστή και γλυκιά,  έδωσε με Αγάπη, αγώνα για όλους μας.
Σήμερα,  3 χρόνια μετά από τότε που «έφυγε», (27 Ιουνίου 2009), δεν την ξεχνάμε. Ούτε πρόκειται ποτέ. Την τιμάμε. Σκεφτόμενοι για 1 λεπτό, τον όμορφο κόσμο της, που της έδινε δύναμη, να αγωνίζεται για όλους μας.
Άλλωστε, για όσους την γνώρισαν από κοντά, ξέρουν ότι μας συνοδεύει σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε.
Μία από τις δικές της και  αγαπημένες της φράσεις με την οποία τελείωνε τα Υπομνήματά της, παραμένει στα περισσότερα σημερινά μας Υπομνήματα και εκφράζουν την ουσία και πρόκληση, για το ΒσΣ και  τη χώρα:
« Ας γίνει το Βοήθεια στο Σπίτι, το θεμέλιο για το  σεβασμό στον άνθρωπο, στη χώρα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.