!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
                                                                                                                        Σέρρες 8/6/2012
                                                                                               
                                                                           ΠΡΟΣ:
1. Γραφείο Πρωθυπουργού Κ. Πικραμμένου.

2. Υπουργό Εργασίας κ Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρουπακιώτη.

3. Υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη.

4. Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Υπόψη Προέδρου κ. Ασκούνη.


Θέμα << Συνέχιση προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι και Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας >>.


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας υπηρεσίες σε χιλιάδες  μοναχικούς συνανθρώπους μας σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο αυτή τη χρονική στιγμή να προστατευτούν οι Κοινωνικές Δομές και κατ΄ επέκταση όλοι οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας οι οποίοι διαρκώς πλήττονται από την άσχημη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.
Την δύσκολη αυτή περίοδο, με την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα αλλά και την αβέβαιη κατάσταση μετά της 17 Ιουνίου, κρίνεται σκόπιμο η παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβλέψει άμεσα για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δομών, με την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την συνέχιση των συμβάσεων του παρόντος προσωπικού.
Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί σήμερα 5 δομές ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ και 3 δομές ΄΄Μονάδες κοινωνικής μέριμνας΄΄ στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας (ΝΠΙΔ) καθώς και ένα ακόμη ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄, στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού (ΝΠΔΔ). Εξυπηρετεί μέσα από αυτές συνολικά 720 καταγεγραμμένους ανήμπορους πολίτες σε εβδομαδιαία βάση και έναν ακόμη πολύ μεγάλο αριθμό πέρα των αρμοδιοτήτων του. Θέλουμε να τονίσουμε ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομών θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των ήδη δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των παραπάνω ηλικιωμένων, Αμεα και των οικογενειών τους  καθώς και την απώλεια εργασίας σε 40 εργαζόμενους σε αυτές στην πόλη μας.
Στη δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει ο τόπος μας δεν πρέπει να μείνουν απροστάτευτοι 130.000 συνάνθρωποι μας σε όλη τη χώρα και άνεργοι 4.000 χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι. Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση τόσο των Κοινωνικών Δομών όσο και των εργαζομένων σε αυτές.

Ο Δήμαρχος Σερρών


ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.