!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Αθήνα 11/07/12
ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπόψη:
Συντακτών Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και υφυπουργό Μανούσο Βουλουδάκη είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία διεξήχθη σε κλίμα καλής θέλησης και κατανόησης, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας,
Ειδικότερα τέθηκε το θέμα των οικονομικών των δήμων για το οποίο η ΚΕΔΕ ζήτησε να τηρηθεί η δέσμευση της κεντρικής κυβέρνησης και να αποδοθούν στους δήμους 2,7 δις ευρώ για το 2012, να αποδοθεί η τέταρτη δόση των παρακρατηθέντων καθώς και μέρος της ΣΑΤΑ, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε βασικές λειτουργίες τους.
Επίσης η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να εκδοθεί άμεσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους, ώστε να δοθεί μια «ανάσα» απασχόλησης στις τοπικές κοινωνίες, τις χειμαζόμενες από την ανεργία.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα του προγραμματισμού των προσλήψεων στους δήμους για το 2012, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία ώστε να διασφαλιστεί από Σεπτέμβριο η ομαλή λειτουργία, κυρίως, των κοινωνικών δομών των δήμων, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η καθαριότητα στα σχολεία κ.λπ.
Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών αναγνωρίστηκε από τον υπουργό κ. Στυλιανίδη, η κρισιμότητα του ζητήματος και συμφωνήθηκε άμεσα να διευθετηθεί το θέμα από κοινή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ.

Και τα δύο μέρη τόνισαν ότι σήμερα οι δήμοι είναι οι μόνοι φορείς που μπορούν και ανταποκρίνονται άμεσα στις συνέπειες της κρίσης και τις ανάγκες των πολιτών και ότι αυτή η συνθήκη θα πρέπει να προστατευτεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, παρεμβαίνοντας και σε άλλα υπουργεία για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος συμφωνήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, την Τρίτη, 17 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι, όπου αναμένεται να απαντήσει πιο συγκεκριμένα στα αιτήματα που τέθηκαν εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ενημέρωσε κυρίως για θέματα που αφορούν στην κινητικότητα του προσωπικού στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθώς και για τον προγραμματισμό των προσλήψεων. Εκ μέρους της ΚΕΔΕ υπογραμμίστηκε ότι ο προγραμματισμός δεν έχει καν ξεκινήσει με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μη καταστεί δυνατή η λειτουργία κρίσιμων δημοτικών δομών.
Ο υπουργός κ. Μανιτάκης τους ανακοίνωσε ότι ήδη σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών για το θέμα. Επίσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο δημόσιο και ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου και κάλεσε την Αυτοδιοίκηση να συμβάλει σ΄ αυτήν την προσπάθεια.
Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να γίνει πλήρης απογραφή όλων των κατηγοριών προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες και στα νομικά πρόσωπα ώστε με «καθαρό τοπίο» να ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις.
Τέλος η ΚΕΔΕ παρέδωσε τις προτάσεις της για την «Εθνική Στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη διμερής συνάντηση υπό την προεδρία του υφυπουργού Μανούσου Βουδουλάκη για το θέμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.