!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΣΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                              20--8-2012                                              
ΣΤΟ  “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”
                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάδελφοι, όπως  ξέρετε,  από τα τέλη του 2011 όταν και πλησίαζε η λήξη των συμβάσεων μας τότε,    το Συντονιστικό του ΒσΣ, κλιμάκωσε με κάθε τρόπο την πίεση  για να εξασφαλιστεί η  συνέχισή μας και για να βρεθεί μια  οριστική λύση. Με συνεχείς συναντήσεις τόσο με τα Υπουργεία, όσο και με τα Κόμματα, πιέσαμε με κάθε τρόπο ώστε, να αναδειχθεί η ανάγκη, τώρα που η χώρα λόγο δημοσιονομικής πολιτικής, περνάει τα πάνδεινα, το ΒσΣ, να μην διαλυθεί, αλλά να θεσμοθετηθεί, γιατί ειδικά τώρα, πρέπει να υπάρξει ένα Κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Ακολούθησε η εξάμηνη παράταση από 1/1/2012 έως 30/6/2012, (θυμάστε τα τραγελαφικά με το Υπ. Εσωτερικών και Εργασίας τότε),  ενώ αμέσως μετά, και εν μέσω υπηρεσιακής κυβέρνησης, ακολούθησε η τρίμηνη παράταση 1/7/2012 έως 30/9/2012. Με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και πάλι. Σε αυτό το διάστημα, εξασφαλίζετε με Νόμο και  για πρώτη φορά, για πρόγραμμα,  χρηματοδότηση  με  εθνικούς πόρους.  
Τώρα, πάλι είμαστε από κοντά, αφού και αυτή η παράταση τελειώνει.
 Έχουμε δηλαδή, τον τελευταίο χρόνο περίπου, ένα αδιάκοπο τρέξιμο, που έχει κλιμακωθεί όλο το καλοκαίρι. Και αυτό πιστέψτε μας, είναι, και επίπονο, και εξαντλητικό. Αλλά, είναι ανάγκη. Αυτήν την ανάγκη λοιπόν, ας την σεβαστούμε όλοι μας. Γιατί τα πράγματα, απλά, είναι  πάρα πολύ δύσκολα. Κάθε παράταση που τελειώνει και περνάει ο χρόνος, γίνετε όλο και πιο δύσκολο να εξασφαλίσουμε την ύπαρξή  μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, πρέπει, αυτήν  την ανάγκη, να την κάνουμε κτίση μας όλοι. Και να είμαστε έτοιμοι. 
  
 Έγιναν λοιπόν όπως ήταν προγραμματισμένο, για άλλη μια φορά, η συνεδρίαση του Συντονιστικού, (Αττική- Σοφία Κολιζέρα, Βοιωτία-Λουκία Παπαϊωάννου, Κώστας Κοσμίδης, Ήπειρο-Τόνια Γεωργάκη, Κρήτη-Χρυσούλα Κλεισαρχάκη, Φωκίδα-Λάμπρος Γκούλτας, Φθιώτιδα- Μαρία Παπαμάρκου, Μαγνησία- Θάλεια Ναρλή, Καρδίτσα-Φούλα Καραγκούνη, Λευκάδα- Ιωάννης Αθανασίου),   καθώς και οι συναντήσεις μας με Υφυπουργό Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλο και με το Υπ. Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη (Επίκειται συνάντηση των δύο Υπουργείων).  στην  μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, να πιέσουμε για το θεσμικό θέμα μας αλλά και το οικονομικό.

Αποτέλεσμα:  δεν υπάρχουν χρήματα   και δεν ξέρουν τι θα γίνει. Οποιαδήποτε σκέψη για συνέχιση, παράταση, κολλάει, στο ότι πλέον δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο.

Επίσης, έγινε συνάντηση - ενημέρωση και ζητήθηκε η παρέμβασή τους, με Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλη, κ. Αναγνωστάκη και κ. Πανούση(βλ. σχετικό Δελτίου τύπου), καθώς  και με τον κ. Π. Κουκουλόπουλο από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας και συμπληρώνοντας τις επαφές μας με τα Κόμματα ώστε να υπάρξει παρέμβαση τους με κάθε τρόπο,  και στη Βουλή,  κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Άρα λοιπόν συνάδελφοι, από ότι καταλαβαίνετε, αν μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να κάνουμε απεργία για τις τελευταίες παρατάσεις,  τώρα, δεν φαίνετε  να μένει άλλη επιλογή. 

Αποφασίσαμε:  48 ωρη απεργία, 30 και 31 Αυγούστου, με κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη, 30 Αυγούστου., ώρα 9:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ημέρα αυτή,  η ΚΕΔΕ, κάνει  έκτακτο συνέδριο λόγω των περικοπών που της έγιναν, και  προγραμματίζουν κλείσιμο των Δήμων, ενώ προβάλλουν ότι έτσι, τινάζονται  στον αέρα, όλες οι προνοιακές Δομές όπως το ΒσΣ. Σχετικά δελτία τύπου είδατε.
Οι Δήμαρχοι λοιπόν στο δρόμο. Τους έκοψαν τα χρήματα και απεργούν. Επιτέλους θα λέγαμε εμείς.

Εμείς,  έτσι και αλλιώς, θα είμαστε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.