!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Επίκαιρη Ερώτηση της Θ. Τζάκρη στη Βουλή για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


altΕπίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη σχετικά με το Πρόγραμμα Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» κατάθεσε σήμερα 30 Αυγούστου η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία θα συζητηθεί στις 10-9-2012.
Η βουλευτής σημείωσε στην ερώτησή της προς τον Υπουργό πως πρέπει να δοθεί άμεση μέριμνα για την εξασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων, ειδικά στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τη δυσκολότερη της μεταπολεμικής Ελλάδας. Επισήμανε επίσης, πως πρέπει δυνητικά να αξιοποιηθούν οι Ευρωπαϊκοί πόροι, εάν το ΙΚΑ δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος συνέχισης του Προγράμματος, αλλά σε καμία περίπτωση να μην χαθεί αυτή η σημαντική κοινωνική υπηρεσία προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τα ΑΜΕΑ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:
               «Κύριε Υπουργέ,
Το Πρόγραμμα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζει από το 1998 αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να διάγουν στους φυσικούς χώρους κατοικίας τους αξιοπρεπή διαβίωση. Από το Πρόγραμμα έως ήμερα έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 130.000 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και ΑΜΕΑ, με αποτέλεσμα να συνιστά πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες του σύγχρονου κράτους πρόνοιας που επιχειρήσαμε να οικοδομήσουμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Επιπλέον, εκτός των σημαντικών θετικών συνεπειών που έχουν οι προσφερόμενες νοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες προς τις ευαίσθητες αυτές κατηγορίες συμπολιτών μας, λόγω του Προγράμματος έχουν δημιουργηθεί και μεγάλες εξοικονομήσεις πόρων. Και αυτό διότι η κλειστή νοσηλεία είναι πολύ πιο ακριβή και απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε νέες υποδομές, σε σχέση με την ανοιχτή νοσηλεία. Συνεπώς, το εν λόγω Πρόγραμμα συνιστά ένα ιδιαίτερα αποδοτικό και από κοινωνικής και από οικονομικής άποψης εργαλείο του κράτους πρόνοιας. Δυστυχώς όμως ολόκληρο το Πρόγραμμα απειλείται σήμερα με κατάρρευση λόγω διακοπής της χρηματοδότησής του και μάλιστα άμεσα, στις 30/9 και επιπλέον, απ’ ότι φαίνεται, λόγω έλλειψης ετοιμότητας από πλευράς του ΙΚΑ να αναλάβει τη συνέχιση παροχής των υπηρεσιών και βέβαια λόγω έλλειψης των αναγκαίων οικονομικών πόρων. Την ίδια στιγμή, στη χειρότερη οικονομική μεταπολεμική κατάσταση της χώρας μας, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια, καθώς τίποτα δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας τους. Παράλληλα, αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν στα ευρωπαϊκά ταμεία αναμένοντας την  απορρόφησή τους από το ελληνικό κράτος.     
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Σκοπεύετε να υποστηρίξετε εμπράκτως το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή συνέχισή του, με την εξεύρεση οικονομικών πόρων για το ΙΚΑ, δυνητικά, ακόμα και από ευρωπαϊκές πηγές, διότι σε περίπτωση διακοπής του τι θα γίνει με τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τα ΑΜΕΑ και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τους εργαζόμενους σ’ αυτό;»
Θεοδώρα Τζάκρη
Βουλευτής Πέλλας – ΠΑΣΟΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.