!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ασκούνης: Χωρίς χρήμα, 100 δήμοι σε στάση πληρωμών, λουκέτο στα σχολεία



«Κραυγή» αγωνίας από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη για το μέλλον των δήμων και σήμερα στους βουλευτές των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στη Βουλή. Απευθυνόμενος στα μέλη των Επιτροπών, ο Κ. Ασκούνης επανέλαβε πως εάν δεν εισακουστούν οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση, τότε οι 100 δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών από τους 14 που υπάρχουν σήμερα.
Όπως είπε, αν δεν αποδοθούν τα προϋπολογισθέντα, δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ, η νέα «κόκκινη γραμμή» της ΚΕΔΕ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προορίζεται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τη μεταφορά των μαθητών κ.λπ., τότε θα υπάρξει πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα. Όπως τους εξήγησε από αυτά, τα περίπου 300 εκατ. ευρώ, τα μη εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό 2012, έπρεπε να τους αποδοθούν σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2012.
Λουκέτο στα σχολεία
Αναφορικά με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τα χρήματα που δόθηκαν δε φτάνουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία το χειμώνα, οι μαθητές κινδυνεύουν να κάνουν μαθήματα μέσα στο κρύο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τα κλείσουν και να μη τα λειτουργήσουν.
«Ζητάμε ίση μεταχείριση»
Όπως σημείωσε ο Κ. Ασκούνης, την τελευταία διετία οι δήμοι έχασαν κατά 59% τους πόρους τους, τη στιγμή στιγμή που το κράτος το έκανε μόνο κατά 23%. Και επιπλέον, υπήρξε 30% μείωση στους ΚΑΠ τον Ιούλιο. Και ενώ έγιναν εκατοντάδες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σε δημοτικές επιχειρήσεις, στο Δημόσιο δεν έχει γίνει τίποτε. «Ζητάμε ίση μεταχείριση», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.