!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΧΩΡΙΣ ΤΑ 35 ΕΚΑΤ. ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΗΣ

 



Σε στάση... αναμονής και καταβολής των ΚΑΠ και της δόσης Οκτωβρίου των 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ είναι οι περισσότερες περιφερειακές ενώσεις δήμων της χώρας, αν και στους κόλπους των δημάρχων ακούγονται όλο και περισσότερο οι φωνές που λένε πως σύντομα όλοι θα ακολουθήσουν τον «προπομπό», το Δήμο Αχαρνών.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ως γνωστόν, από τις 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει θέση... Ποντίου Πιλάτου για το τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις των δημάρχων, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στις ΠΕΔ. Με απόφασή του, η οποία έφτασε με καθυστέρηση (το λιγότερο) πέντε ημερών στις περισσότερες Ενώσεις της χώρας, ζητεί να κάνουν μια καταγραφή του διήμερου των κινητοποιήσεων, και αφού συνεδριάσουν, να αποστείλουν τις προτάσεις τους στην ΚΕΔΕ.

ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
Η κατάσταση δε σώζεται

Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου θα έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στην aftodioikisi.gr. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, έστω και εάν δοθούν τα 35 εκατ. ΠΟΕ, η δεύτερη δόση, η δόση Οκτωβρίου, «η κατάσταση δε σώζεται· οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο».

ΠΕΔ Αττικής:
Οι δήμοι θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμών,
κίνδυνος για κοινωνική συνοχή
Το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης ΠΕΔ της χώρας συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Εξέδωσε ψήφισμα, με αφορμή το λουκέτο στο Δήμο Αχαρνών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την κατάληξη αυτή. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμά του, «αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης για τη διασφάλιση χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών των Δήμων, όπως έχουν διατυπωθεί αυτά αναλυτικά στις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, οι Δήμοι που θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμών θα είναι δεκάδες και οι συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων και την κοινωνική συνοχή πολύ  οδυνηρές». Πάντως, για την περαιτέρω στάση του και τη διατύπωση νέων προτάσεων για κινητοποιήσεις προς την ΚΕΔΕ, παρέπεμψε το όλο θέμα στη γενική συνέλευση των δημάρχων στις 2 Οκτώβρη.

ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου:
Δεν είναι λύση τα 35 εκατ. ευρώ,
κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Σε κατάσταση αναμονής είναι και η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Τα 35 εκατ. ευρώ είναι και στην περίπτωση των δημάρχων της νησιωτικής αυτής περιφέρειας μια βραχεία λύση, αλλά όχι και η επιβίωση της Αυτοδιοίκησης. Άποψη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Β. Αιγαίου είναι ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν στη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την αποτροπή του κλεισίματος των δήμων και της υποβάθμισης του θεσμού της Τ.Α. που ίσως είναι ο μόνος που ακόμα στέκεται όρθιος σε αυτή τη χώρα. Το Δ.Σ. της ΠΕΔΒΑ καλεί την ΚΕΔΕ, μετά από τις επαφές που είχε με Υπουργούς και αξιωματούχους τις προηγούμενες μέρες αλλά και τις εξελίξεις στη χρηματοδότηση των δήμων του Σεπτεμβρίου, να συνεχίσει πιο δυναμικά τον αγώνα.


ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας:
Βλέποντας και κάνοντας
«Περιμένουμε τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ, τη δόση Οκτωβρίου, και βλέποντας και κάνοντας», δηλώνει στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός. «Όλα κρίνονται από την τήρηση όλων όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, από την καταβολή των ΠΟΕ το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα και από το πόσο γρήγορα θα μας "ελαφρύνει" με τη νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων, όπως υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών».

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας:
Όχι καταβολή 35 εκατ.; Ακραίες κινητοποιήσεις
Σήμερα, Τρίτη,  αναμένεται να συνεδριάσει η ΠΕΔΔΜ προκειμένου να κάνει την αποτίμηση. «Είμαστε σε αναμονή για τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε τους δήμους μας. Το παλεύουμε, αλλά μέχρι πότε», δηλώνει στην aftodioikisi.gr η πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου. «Εάν δε δοθούν, δυστυχώς, δεν έχουμε άλλο δρόμο από τις ακραίες κινητοποιήσεις», υπογραμμίζει καταλήγοντας.

ΠΕΔ Ηπείρου:
Το βασικό η καταβολή η β' δόση των 35 εκατ. από ΠΟΕ
Και στην ΠΕΔ Ηπείρου δεν έχει καθοριστεί ακόμη συνεδρίαση για την καταγραφή και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων από το διήμερο των κινητοποιήσεων, αλλά και για τις νέες προτάσεις που θα πρέπει να υποβληθούν στην ΚΕΔΕ. Ωστόσο, το βασικό και για τους δημάρχους της Ηπείρου είναι η καταβολή των 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ - δόση Οκτωβρίου.

ΠΕΔ Θεσσαλίας:
Λουκέτα και παραιτήσεις βλάπτουν τον πολίτη
Μια διαφορετική άποψη διατυπώνει στην aftodioikisi.gr ο ΠΕΔάρχης Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας. Όπως σημειώνει, «δεν έχουν καμία ουσία τα λουκέτα στους δήμους ή οι παραιτήσεις δημάρχων, διότι αυτό θα επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες που ήδη πλήττονται από την κρίση». «Πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι πολίτες τον κίνδυνο που διατρέχουν οι δομές μας, πρέπει να κατέβουμε στην κοινωνία και να ενωθούμε μαζί της, διότι τη λύση στο αδιέξοδο των δήμων αλλά και της χώρας γενικότερα θα την δώσουν οι πολίτες», προσθέτει. Πάντως, μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του διήμερου των κινητοποιήσεων στους δήμους, η ΠΕΔ Θεσσαλίας αναμένεται να την κάνει προς τα τέλη της εβδομάδας.

ΠΕΔ Ιονίων Νήσων:
Πυρ... λουκετών από το Γενάρη
Απαισιόδοξο είναι το πλείστον των δημάρχων στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, καθώς γενική είναι η εκτίμηση πως από το Γενάρη θα κλείσουν όλοι, αφού η υποχρηματοδότηση έχει «χτυπήσει» τον πυρήνα των λειτουργιών τους.
Όπως εκτιμούν, και να δοθούν τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ τον Οκτώβριο, δε θα γίνει τίποτε, καθώς οι δήμοι θα... σέρνονται. Για αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση για να σωθούν οι δήμοι είναι η ΣΑΤΑ, διότι χωρίς αυτή δεν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες και τα έργα. Τρέμουν, δε, στην ιδέα να ενσκήψει θεομηνία, καθώς δε θα έχουν τις υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και το προσωπικό για να την αντιμετωπίσουν.

ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας:
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ενημέρωση πολιτών
Και στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε αναμονή της περιβόητης δόσης των ΠΟΕ τον Οκτώβριο, αλλά όπως δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ισχύει ό,τι αποφασίσαμε σχετικά: κλιμάκωση κινητοποιήσεων και διαρκής ενημέρωση των πολιτών για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κοινωνικοπρονοιακές δομές των δήμων που λειτουργούν και υπάρχουν μόνο για τους πολίτες και την ελάφρυνσή τους από τα διάφορα βάρη, όπως, π.χ., τα οικονομικά με τα δωρεάν τροφεία στους παιδικούς.

ΠΕΔ Κρήτης
Μάνα εξ ουρανού τα 35 εκατ.
Τα 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ, συμπλήρωμα στα 97 εκατ. των ΚΑΠ Οκτωβρίου αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού και οι δήμοι της Κρήτης, 15 από τους οποίους βρίσκονται στο «κόκκινο». Πάντως, παρότι πρόεδρος της ΠΕΔ είναι ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, και η ΠΕΔ Κρήτης ακολουθεί την πεπατημένη και ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίαση μετά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου:
Τρύπιο το «σωσίβιο» των 35 εκατ. ευρώ
Το «σωσίβιο» των 35 εκατ. ευρώ δε φαίνεται να κρατά για πολύ στην επιφάνεια τους δήμους, σύμφωνα με τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου. Η συνέχεια των κινητοποιήσεων είναι και για αυτούς η μόνη διέξοδος, καθώς πολύ σύντομα βλέπουν να έρχεται... μπόρα-λουκέτα, και να ακολουθούν το παράδειγμα των Αχαρνών.

ΠΕΔ Πελοποννήσου
«Λουκέτα» χωρίς τα 35
Τα 35 εκατ. ευρώ περιμένουν και στην Πελοπόννησο αν και οι δήμοι της περιοχής σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζουν άμεσα οξύτατα οικονομικά προβλήματα. Αν όμως δεν δοθούν τα 35 των ΠΟΕ μαζί με τη δόση του Οκτωβρίου τότε είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχουμε και στην Πελοπόννησο, «λουκέτα», όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr δήμαρχοι της περιφέρειας.

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
Αν και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου Β. Τετριμίδας θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα κινούσε τις διαδικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τις κινητοποίησεις, καθώς έχει και προσωπικό ενδιαφέρον λόγω της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης του δήμου του, εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση δήμαρχοι της περιοχής έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι «τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα 35 εκατ. Αν δεν τα πάρουμε θα έχουμε πρόβλημα».

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.