!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΚΕΔΕ: ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ



Παράταση στην αγωνία των δημάρχων αλλά όχι -όπως φαίνεται- και στη λειτουργία των δήμων και των κοινωνικοπρονοιακών δομών τους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους επικεφαλής της ΚΕΔΕ, που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι ζητώντας του περισσότερα χρήματα, προκειμένου να μην κατεβάσουν ρολά οι δήμοι.
Ο υπουργός δε δεσμεύθηκε επί της ουσίας για τίποτε, καθώς τους ζήτησε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση το Νοέμβριο, μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να συζητήσουν τα οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης συνολικά και σοβαρά.
Δήμαρχοι: Θέλουμε τα 2,7 δισ. ευρώ,
αλλιώς στάση πληρωμών από 100 δήμους
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών ότι ήδη 14 δήμοι της χώρας δεν κατέβαλαν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τους μισθούς των εργαζομένων και ότι αρκετοί δυσκολεύτηκαν πολύ να τους καταβάλουν. Επεσήμαναν στο Γ. Στουρνάρα ότι αν δεν αποδοθούν τα προϋπολογισθέντα, δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ -εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προορίζεται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τη μεταφορά των μαθητών κ.λπ.- τον επόμενο μήνα περίπου 100 δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.
Στουρνάρας: Το ταμείον είναι μείον
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών τους εξήγησε ότι η οικονομική κατάσταση του κράτους είναι τραγική και προσπαθεί ημέρα με την ημέρα να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι, τους είπε. Ωστόσο, σε σχέση με το θέμα της απόδοσης των 35 εκατ. ευρώ - δόση Οκτωβρίου από τα ΠΟΕ, τους ανέφερε, χωρίς πάλι να τους υποσχεθεί κάτι, ότι θα προσπαθήσει να βρει τα χρήματα και να τους τα δώσει.
Επίσης, τους ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να καταβληθούν, τουλάχιστον τώρα, τα 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη, που από «λάθος» δεν είχαν συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό 2012. Είναι τα χρήματα από τους άμεσους φόρους από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη, και το σχετικό κονδύλιο είναι καταγεγραμμένο στο Μηνιαίο Δελτίο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2012 (275,2 εκατ. ευρώ., για την ακρίβεια).
Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπως είχε πει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στους συγκεντρωμένος δημάρχους και εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πλατεία Κλαυθμώνος (πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο του 48ωρου λουκέτου στους δήμους), με την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ τα πρώτα χρέη που θα πληρωθούν θα είναι αυτά των δήμων. Το αυτό υποσχέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών.
Τέλος, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι θα εξετάσει το θέμα της επιμήκυνσης κατά 8 έως 10 χρόνια για την αποπληρωμή των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την περίοδο χάριτος κατά ένα χρόνο, τη μείωση του επιτοκίου προωθώντας άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Οι αυριανές επαφές της ΚΕΔΕ
Η ΚΕΔΕ, συνεχίζει τις επαφές της και αύριο, στη Βουλή αυτή τη φορά. Στις 10 το πρωϊ ο Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών) Γιάννης Σγουρός θα ενημερώσουν τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τα οικονομικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αμέσως μετά, θα συναντηθεί με το το προεδρείο της Βουλής και γύρω στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.